TomKa 12.06.2009 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Na koniec ślicznie wszystkim dziękuję za urodzinowe życzenia i kwiatki Jamles, magpie101, Amtla, DarioAS, Soniko DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 13.06.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witaj Tomka , dobrze,że sie odezwałas . Długo Cie nie było, ale zaległości odrobiłaś.Fajnie ,że wszystko dobrze Ci sie układa i prace posuwaja sie do przodu. To cieszy człowieka.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.06.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Ale zmian u Ciebie ! Tynk strukturalny fajnie wyszedl - zdolniacha z Ciebie! Komoda do sypialni podoba mi sie, my mieszkamy juz ponad rok, a mebli w sypialni i lozka jeszcze nie mamy , wiec kupuj, kupuj, bo po przeprowadzce wtedy juz ciezko idzie kupowanie. Warzywniak jak juz kiedys pisalam - imponujacy ! Podloga w kuchni fajnie wyszla w calosci po ulozeniu, czy te plytki beda miec fugi i jakie planujesz meble do kuchni (kolor, wzor frontow, material)? A lazienka tzn. plytki podobaja mi sie najbardziej, czekam na efekt koncowy ! Truskawki przemilcze, ja nie mam swoich ale planuje kupiuc takie co rosna na drzewku tylko nie wiem jak takkie drzewko truskawkowe sie sprawdza. Pozdrawiam i zagladaj czesciej na forum ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.06.2009 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 maryna z tym, czy dobrze się nam układa to polemizowałabym. W każdym razie powoli, gdy tylko chwilę i siły znajdujemy lepimy sami. Raz ja więcej, raz mąż, czasem syn pomoże. Ostatnio nawet mąż więcej, bo ogród baaaardzo mnie potrzebuje magpie101, Ty to zawsze mnie optymistycznie nastrajasz . Wiesz, ostatnio pieląc grządki myślałam o Muratorze, zapuszczonym dzienniku i ... tak sobie dumałam, że chętnie poznałabym zwłaszcza kilku ludzi. Ciekawa jestem jak wyglądacie, Wasze dzieci i domki w realu . A jak przed chwilą zobaczyłam Twoje dzisiejsze ciacho, to chętnie bym go spróbowała . Meble do sypialni kupiłam, bo okazja się nadażyła, a po przeprowadzce nie mielibyśmy na czym spać . Tam oprócz komody, stoi mała szafka i rozkręcone łóżko, ale na zdjęciu nie widać. W zasadzie tylko tyle zmieści się do sypialni . Płytki w kuchni mąż planuje układać bezfugowo. w sumie tak jak leżą. Nie wiem czy nam się to uda, bo nie widziałam takowych, nie umiem tak robić, a też sami chcemy je przyklejać . Meble będą proste, kolor - złamana biel. Zabudowa z szafek dolnych i górnych na dwóch ścianach. Tak w starym stylu, ale stawiam w tym wnętrzu, zresztą chyba ja tak mam w ogóle, na stronę praktyczną. Jeśli chodzi o łazienkę ... za chwilkę ciąg dalszy jej powstawania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.06.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 TomKo jesli bedziesz w okolicach Wroclawia to serdecznie zapraszam na ciacho , upieke jeszcze lepsze . Tez czesto zastanawiam sie jak kto wyglada, a jak zobacze zdjecie to czesto jestem zaskoczona , bo wyobrazalam sobie kogos zupelnie inaczej . Co do kuchni, to jesli bedzie w starym stylu i jasna to juz mi sie podoba . A tutaj wstawiam na chwilke swoja fotke zebysmy mogly sie poznac, jak obejrzysz to usune. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.06.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 magpie i jeszcze bardziej Cię lubię . Przesympatyczna dziewczyna zerka na mnie z tego zdjęcia, wiedziałam !!! Za zaproszenie ślicznie dziękuję. Dla takich ciast warto jechać i na koniec Polski, więc przemyśl sprawę . Co do starego stylu, to nie taka do końca stara - rustykalna, troszkę młodsza, bardziej taka z czasów PRL ... Widziałaś łazienkę z mozaiką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.06.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 A czy na pewno warto było?? Osądźcie sami. Kamyczki wyszly slicznie - warto bylo! Najbardziej podoba mi sie poleczka i wykonczenie przy oknie. Plytkarze wykonczyli Was nerwowo ale efekt jest swietny. A zaproszenie na ciacho aktualne ! Zajrzyj jeszcze do mojego dziennika, wstawilam zdjecia firanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.06.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 i zbiżenie na spiep .... mozaikę http://www2.picturepush.com/photo/a/1842610/640/Azalia/101-1729.jpg widzicie tę wystającą po bokach siatkę??? tę grubą warstwę zaprawy, fugi???? Na szczęście po pracy, mimo późnej pory, kazałam się mężowi wieźć na działkę ... a potem w świetle reflektorka tylko kamyki strzelały na boki Szybko zerwaliśmy tę mozaikę, ale siatka namokła i kamyki odpadały pojedyńczo . Potem mąż zebrał zaprawę z miejsca na wannie po mozaice i z przodu półeczki i na 23-ą byliśmy w domku i przez kolejną godzinę myliśmy kamyk po kamyku z zaprawy, fugi ... . Żmudna robota, ale opłacało się Jak tak oglądam to zdjęcie to nawet tak strasznie to nie wygląda jak w rzeczywistości, ale z lewej widać jak wygląda sama mozaika, a ile jej potem wystaje spod fugi. Od razu mam przed oczami rasi kamyki Kochana, mogę Cię pocieszyć, że moje spiep..one przez Vadiola kamyki wyglądały milion razy gorzej i w dodatku ich nie poprawił... wychodzi na to, że ot - masz szczęście! Ślicznie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.06.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Tomko czytałam, oglądałam i oczom trudno uwierzyc że glazurnicy Ci takie numery zrobili Mozaika jest naprawdę bardzo ładna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.06.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Nawet nie wiesz jak się cieszę, że wróciłaś , bardzo się zamartwiałam, bo chociaż dużo ostatnio nie piszę, to zaglądam tu i tam . Mozaika jest piękna i bardzo mi się podoba ułożenie obok okna. W ogóle lubię niebieskie łazienki . Szkoda tylko, że tyle nerwów trzeba przy tym wszystkim tracić. Czekam na c. d. i proszę nie znikaj na dłużej. I jeszcze chciałam napisać, że truskaweczki imponujące . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 15.06.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Tomka mimo przebojów z kamyczkami , łazienka wyszło sliczna. Bardzo dobry pomysł , kamyczki dodaja szlifu i elegancji łazience.Masz dziewczyno siłę i chyba jestes przebojowa w swoim postanowieniu.Ja taka nie jestem do konca.Mnie tez glazurnik troche pozmieniał w łazience górnej . Miały byc póleczki , nie zrobił ! bo zdecydował sam i przekonał mojego męża ,że niemodne , beda przeszkadzać przy chodzeniu itd.. .Właściwie wykończył koło wanny wg swojego pomysłu. Byłam wściekła, ale było juz za pózno ,żeby zrywac płytki.W pomieszczeniu gospodarczym - na podłodzie połozył płyki z innej serii. Widac róznicę. Zamiast zaraz zadzwonić i nam powiedziec,że pomieszali w skiepie różne partie , to on połozył takie , twierdząc ,że nie jest najgorzej. To tylko pomieszczenie gospodarcze ! Żałowałam, że nie mogłam być przy układaniu , ale tak to jest gdy sie ma taka pracę, ze nie mozna sobie zorganizowac wolnego. Sypialnię podobno juz kupiłaś , ja jestem na etapie . ale kiedy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.06.2009 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Cieszę się, że nie jestem osamotniona, że jeszcze komuś łazienka podoba się . Jest jasna, w tonacji niebieskiej, z półką czyli zgodna z oczekiwaniami . magpie101, półeczka jest dosłownie taka jak chciałam, hihi robiona była z myślą o .... storczykach . Co prawda troszkę inna miała być i pralka pod nią, i umywalka wpuszczana w blat, ale jest bardzo dobrze. We wtorek będąc na budowie, płytki i okno umyłam i teraz wszystko się ładnie błyszczy. Jest ślicznie! (gdyby jeszcze nie ten schowek pod wanną ;( ) Oj, magpie chyba skuszę się na to ciasto u Ciebie Za chwilkę do Ciebie zajrzę rasia zapewniam Cię, że to ten sam typ speców, ta sama fuszerka. Właściwie to nawet dopisałam, że na zdjęciu o niebo lepiej to wygląda niż w realu. Zresztą to na zdjęciu, to już po moim czyszczeniu, żeby w ogóle te kamyki było widać . Zapewniam Cię jak je zobaczyłam to od razu Twoje mi przyszły na myśl. Identyczne, tylko może ta biel jest myląca? A to, że zostało to poprawione ... to faktycznie zasługa szczęścia. Gdybyśmy zajechali tam nazajutrz, nie dałoby się tego zdjąć i kto wie czy panowie nie zrobiliby tak samo na półce. Normalnie znów się zagotowałam, jak sobie całą akcję przypomniałam mayland, na szczęście Panów pożegnaliśmy i więcej nam nie wywiną takich numerów. O, jak raduje się me serce, że Tobie też mozaika przypadła do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.06.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Tomko, też się cieszę, że przygoda z kamykami dobrze się skończyła. Szkoda byłoby takiego materiału...Ale fachowcy potrafią być zdolni Fajnie, że prace tak się posuwają i możesz realizować swoje pomysły - już widzę te storczyki na półce pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.06.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Sonika, nie zamartwiaj się dłużej, dość masz swoich problemów ? Nie mogę obiecać, że będę często, bo może to nieładnie zabrzmi, ale faktycznie "padam na pysk". Każdego dnia obiecuję sobie, że wrócę do mieszkania wcześniej, że się zajmę dziećmi, ogarnę bałagan, że położę się spać jak ludzie i jakoś to nie wychodzi. Praca, budowa, załatwianie tysiąca spraw z nią związanych. Ostatnio ciocia mi mądre słowa powiedziała "zwolnij, bo nie zdążysz się tym domem cieszyć " ... na ciąg dalszy z truskawkowym happy endem, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.06.2009 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Tomka mimo przebojów z kamyczkami , łazienka wyszło sliczna. Bardzo dobry pomysł , kamyczki dodaja szlifu i elegancji łazience. Masz dziewczyno siłę i chyba jestes przebojowa w swoim postanowieniu. Ja taka nie jestem do konca. Mnie tez glazurnik troche pozmieniał w łazience górnej . Miały byc póleczki , nie zrobił ! bo zdecydował sam i przekonał mojego męża ,że niemodne , beda przeszkadzać przy chodzeniu itd.. .Właściwie wykończył koło wanny wg swojego pomysłu. Byłam wściekła, ale było juz za pózno ,żeby zrywac płytki. W pomieszczeniu gospodarczym - na podłodzie połozył płyki z innej serii. Widac róznicę. Zamiast zaraz zadzwonić i nam powiedziec,że pomieszali w skiepie różne partie , to on połozył takie , twierdząc ,że nie jest najgorzej. To tylko pomieszczenie gospodarcze ! Żałowałam, że nie mogłam być przy układaniu , ale tak to jest gdy sie ma taka pracę, ze nie mozna sobie zorganizowac wolnego. Sypialnię podobno juz kupiłaś , ja jestem na etapie . ale kiedy ? Pozdrawiam miło mi to czytać... Właśnie najbardziej mnie wkurza ich, znaczy fachowców wymądrzanie, że nie modne, że teraz tak a tak się robi. Co mnie obchodzi czy modne? Chcę funkcjonalne, dostosowane do moich i mojej rodziny potrzeb oraz do naszego portfela. Czy to wygórowane żądania? A samowolka wykonawców czasem bardzo to komplikuje !! Co do sypialnianych zakupów ... mam już wszystko poza podstawowymi elementami . Mam więc pomalowane ściany, materiał na podłogę, ścianę i meble, hihi a nie mam parapetu, grzejnika i drzwi Beztroska? Terapia na stres? Pewnie jedno i drugie... Za to u Ciebie ... chyba lada dzień przeprowadzka? Amtla właśnie nie dosyć, że brzydko, to jeszcze martwiłam się o mozaikę. Szkoda mi było pieniędzy . Dobrze, że eksperymentowali tylko na dwóch taflach i że udało się kamyki odzyskać. Amtla, czy nie uważasz, że moje tempo jest żółwie ? A jak tylko ustawię storczyki na miejscu, wstawię tu fotkę z dedykacją dla Ciebie . Pozdrawiam wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.06.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Amtla, czy nie uważasz, że moje tempo jest żółwie ? Wszystko zależy od punktu spojrzenia A jak tylko ustawię storczyki na miejscu, wstawię tu fotkę z dedykacją dla Ciebie . Już się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.06.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Piękne te kamyczki!!! Warto było toczyć o nie batalię, bo efekt znakomity!!! Szkoda tylko tych nerwów. Mam nadzieję, że już nie spotkasz takich "artystów" Będę częściej wpadać oglądać Twoje grządki , to może zmotywuję się do pracy nad moim ugorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.06.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 czyli nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.06.2009 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Piękne te kamyczki!!! Warto było toczyć o nie batalię, bo efekt znakomity!!! Szkoda tylko tych nerwów. Mam nadzieję, że już nie spotkasz takich "artystów" Będę częściej wpadać oglądać Twoje grządki , to może zmotywuję się do pracy nad moim ugorkiem Renka wstyd się przyznać, ale tak dawno u Ciebie nie byłam . (Na pocieszenie i usprawiedliwienie dodam, że ja wszystko i wszystkich ostatnio tak zaniedbałam) . Właściwie dopiero teraz doczytałam, że mieszkasz już ponad miesiąc w domku. Gratuluję szczerze!! Obiecuję, że przy najbliżej wizycie na Muratorze zajrzę do Ciebie. Dzisiaj dokończę wpis w Dzienniku i idę szykować wałówkę i strój dla młodszego syna na wycieczkę. Wyjeżdża bladym świtem. Co do kamyków po stokroć dziękuję za tak pochlebne opinie. Tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że warto było toczyć o nie bój . Ogród, hmm powtarzam to od piątku "jeszcze trzy całe popołudnia i wszystko wypielę". Tylko, że życie pisze inny scenariusz i pewnie gdy jutro zabiorę się za pielenie, okaże się, że na tych pierwszych opielonych zagonkach nie widać, że było cokolwiek robione. Cieszę się tylko, normalnie cieszę jak wariat, że prawie wszystkie zakupione w tym roku krzewy, drzewka, cebule, sadzonki przyjęły się i wypuszczają pędy, listki, a nawet mają pąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.06.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 chciałam powiedzieć, że cieszę sie, że jesteś, dziennika jeszcze nie przejrzałam, ale juz nie mam siły ale, że pamiętam o Tobie, to wiesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts