mayland 18.06.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Tomko witaj w Loftowym klubie Śliczne te płytki! Zdjecia nawet w połowie nie oddaja ich uroku. Markotka też ma je w wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.06.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witaj! Ogladam sobie Wasze wnetrza i podoba mi sie to co widze Mam te same panele na calym pietrze wkleje Ci 1 fotke jesli moge- zapraszam do mojego dziennika, jest tam troche ich fotek. Pozdrawiam! http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/cSfpw6Yn2jnhVSvy4X.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.06.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witaj! Ogladam sobie Wasze wnetrza i podoba mi sie to co widze Mam te same panele na calym pietrze wkleje Ci 1 fotke jesli moge- zapraszam do mojego dziennika, jest tam troche ich fotek. Pozdrawiam! http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/cSfpw6Yn2jnhVSvy4X.jpg Piekne te panele!!! Mozna wiedziec co to za firma i jaki jest koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.06.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Piekne te panele!!! Mozna wiedziec co to za firma i jaki jest koszt? Zaraz nas Tomka pogoni za zasmiecanie... allegro, http://www.allegro.pl/item658322445_panele_podlogowe_dab_stary_old_oak_fuga_optyczna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.06.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 TomKo plytki w wiatrolapie sa piekne, a panele jak juz wczesniej pisalam sa sliczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.06.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 DarioAS pewnie, że pamiętam, że o mnie pamiętasz hihi ale zlepek słówek . Ja też pamiętam o Tobie i dzieciaczkach. Nie wiem czy dzisiaj zdążę, ale zajrzę na poddasze na pewno . Buziaki! mayland tak te płytki są cudne. I mimo, że zdjęcia nie oddają ich uroku, że koleżance nie podobają się, że teściowa dzisiaj nosem kręciła, że nadal wydają mi się bardziej brązowe niż powinny jako Loft Silver ( nie bronze!!) to baaardzo mi się podobają!! popcarol witaj !! Wstyd się przyznać, ale to od Ciebie ściągnęłam te panele. Zaglądałam dzień w dzień do Twojego dziennika, oglądałam, podziwiałam, kopiowałam i przesyłałam mężowi zdjęcia z ułożononymi panelami. Na koniec skorzystałam z zamieszczonego u Ciebie linka i zamówiłam je. Dzisiaj troszkę się wkurzyłam, bo ... dużo drożej za nie zapłaciłam , ale bardzo ładne są. O zaśmiecanie, bardzo proszę , zresztą wszystko było na temat . Popcarol, a co kładłaś pod te panele? Pianka 2 mm wystarczy? magpie101, Ty spostrzegawczy duszku, dziękuję za miłe słowa! Dziekuję, ale obiecaj, że jak coś będzie brzydkie to też napiszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 magpie101, Ty spostrzegawczy duszku, dziękuję za miłe słowa! Dziekuję, ale obiecaj, że jak coś będzie brzydkie to też napiszesz? Pewnie, ze napisze ! Do tej pory wszystko mi sie podoba tzn. nie jestem przekonana do kafli w kuchni ale czekam na efekty koncowe z meblami, wtedy powiem wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.06.2009 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mam nadzieję, że będzie dobrze. Coraz częściej zastanawiam się, czy samej nie zabrać się za układanie tej podłogi . Powstrzymuje mnie obawa czy poradzimy sobie z przycinaniem tego marmuru i czy będę umiala ładnie ułożyć to bezfugowo. Grube to, twarde i jak dla mnie, ciężkie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 19.06.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 popcarol witaj !! Wstyd się przyznać, ale to od Ciebie ściągnęłam te panele. Zaglądałam dzień w dzień do Twojego dziennika, oglądałam, podziwiałam, kopiowałam i przesyłałam mężowi zdjęcia z ułożononymi panelami. Na koniec skorzystałam z zamieszczonego u Ciebie linka i zamówiłam je. Dzisiaj troszkę się wkurzyłam, bo ... dużo drożej za nie zapłaciłam , ale bardzo ładne są. O zaśmiecanie, bardzo proszę , zresztą wszystko było na temat . Popcarol, a co kładłaś pod te panele? Pianka 2 mm wystarczy? Hej, bo panele troche zdrozaly w miedzyczasie. Pod nie kladlismy pianke firmy Arbiton na ogrzewanie podlogowe, miala chyba 2-2,5 mm. I jest ok:) Pozdrawiam PS powinnam dostawac prowizje za polecanie paneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.06.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 1. zamówić i zamontować parapety - czas oczekiwania od zamówienia 2 tygodnie 2. zamówić i zamontować drzwi wewnętrzne - 4 tyg. 3. zamontować schody na strych i stryszek nad garażem - wszystko kupione 4. szukać glazurnika - wykonanie wc dla gości i ułożenie marmuru w kuchni - materiały kupione 5. zamówić kaloryfery i piec, zamontować - kasa na to jest 6. szukać kogoś od kominka, zlecić jego wykonanie 7. kupić farby, pomalować pokoje chłopców, przedpokój i duży pokój 8. kupić piankę pod panele i można je układać - panele i deski kupione, kupić i założyć listwy przypodłogowe 9. dać do wyceny i zamówić zabudowę kuchni 10. kupić kontakty, gniazdka i zamontować je 11. kupić i zamocować karnisze 12. kupić i zamocować żyrandole i kinkiety - część już zakupiona 13. wybrać i kupić sprzęt AGD 14.kupić i przykleić gres na schody i taras 15. dokończyć podmurówkę przed domem, zamówić ogrodzenie 16. w międzyczasie systematycznie dbać o ogród: o warzywa, kwiaty, krzewy i drzewa 17. PRZEPROWADZKA 18. parapety zewnętrzne, elewacja zewnętrzna, podjazd, ścieżki, dosadzić żywopłot, przesadzić rośliny na docelowe miejsca, zorganizować miejsce do zabaw dla dzieci, szklarnia, kompostownik, ogrodzenie z tyłu działki Dopisalam cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigma 19.06.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 TomKa, nie wiem czy juz gdzieś pisałaś.. Z jakiej frimy masz kafelki w łazience i skąd te piękne kamyczki?? Widziałam taką łazienkę jak Twoja w katalogu z Castoramy, ale tam nie podali producenta a strasznie mi sie spodobała. U Ciebie też wygląda super! Gdybyś mogła podać producenta i koszt to byłabym bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.06.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Jak tak czytam tę Twoją listę rzeczy do zrobienia, to w sumie niewiele Ci zostało . Część mozesz sobie spokojnie odpuścić przed przeprowadzką. A w ogole to na kiedy planujesz godzinę "zero"? Panele piękne i bardzo fajnie będą się komponować z meblami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.06.2009 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 popcarol, właśnie o to chodzi, że ja drożej płaciłam, niż w tym teraz wklejonym linku. Sporo drożej na metrze . Dużo staniały...., ale pocieszam się, że są ładne magpie101, dziękuję za dopisek . Gdyby coś jeszcze przyszło Ci do głowy dopisuj śmiało. Innych tez o to proszę . jeszcze brak tam chyba wpisu o oświetleniu przed domem i na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.06.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 enigma "mozaika - krople" cena ok. 35 - 40 zł/szt. Mozaika sprowadzana jest z Włoch. Długo czekaliśmy w naszej hurtowni, bo nie mogli nazbierać na minimalne zamówienie, więc kupiliśmy w Castoramie w Warszawie . Nazwy firmy nie mam na fakturze. Jak pojade do hurtowni spojrzę na wzornik i napiszę Ci. Glazurę i terakotę kupowałam w Nomi. Brzydkie toto i każdy omijał szerokim łukiem. Zresztą jak dokupowalismy teraz brakującą glazurę, to nadal tak jest . Są to Paradyż Gracja/Gracjan niebieskie. Szukałam na stronie Paradyża, nie znalazłam ich, więc może to jakaś kolecja pod markety robiona? Cena ok 30 zł/m2 Pomysł na łazienkę mój, we współpracy z malmuc i Irmą. Soniko, masz rację, całkiem krótka ta lista. Pewnie szybko pójdzie i ...latem zamieszkamy w domku . Latem tego roku, oczywiście! Realne? A podpowiesz jak czarować clematisa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigma 21.06.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedź! Poszukam u siebie w Castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.06.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Latem? Spokojnie zdążysz, w tym roku lato przesunięte . Powojniki - hmmmm , no nie wiem, jakoś rosną, ale dlaczego nie mam pojęcia . Również nie wiem dlaczego te domowe nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.06.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 enigma, a pochwalisz się potem łazienką? sonisiu, chyba właśnie przyszła i to w swym najostrzejszym wydaniu. Upał, a teraz burza z piorunami. Chyba jednak nie zdążę ależ jestem zmęczona ... wyszłam o 7-ej do pracy, a wróciłam dosłownie przed chwilą . Chyba nie daję rady ... a jeszcze tyyyyyyle do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 24.06.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Tomka kobieto!! normalnie jestem w szoku... przyznam Ci się, że mi też chodziło po głowie wziąć się samej za płytki, poćwiczyć w kotłowni i letniaku itd ale jak o tym wspomniałam to kolezanka i rodzina postukali się w czoło i dałam spokój... A Ty się zawzięłaś i zrobiłaś... PODZIWIAM! Łazienka z kamyczkami wyszła bardzo ładna, szkoda tylko tych nerwów natomiast co do paneli to jesli nie macie nic przeciwko zaprezentuję je meżowi i może wykorzystam pomysł położylibyśmy je na naszym rozrywkowym poddaszu. Cena bardzo przystępna a szukam wlaśnie czegoś takiego "zywego" na tamtą podłogę, optyczna fuga jest bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.06.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 TomKo na kiedy planujesz przeprowadzke, pewnie gdzies juz pisalas ale nie doczytalam . Pisalas, ze latem ale lato trwa 3 msc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 25.06.2009 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Tomka kobieto!! normalnie jestem w szoku... przyznam Ci się, że mi też chodziło po głowie wziąć się samej za płytki, poćwiczyć w kotłowni i letniaku itd ale jak o tym wspomniałam to kolezanka i rodzina postukali się w czoło i dałam spokój... A Ty się zawzięłaś i zrobiłaś... PODZIWIAM! Łazienka z kamyczkami wyszła bardzo ładna, szkoda tylko tych nerwów natomiast co do paneli to jesli nie macie nic przeciwko zaprezentuję je meżowi i może wykorzystam pomysł położylibyśmy je na naszym rozrywkowym poddaszu. Cena bardzo przystępna a szukam wlaśnie czegoś takiego "zywego" na tamtą podłogę, optyczna fuga jest bardzo fajna. Dawno mi się to nie zdażyło . Może dlatego, że rzadko bywam na Forum , ale nie dostałam powiadomienia . Mocca, witaj dobra duszyczko. Gdzie Ty się tyle podziewałaś? Co do terakoty, to dziękuję za ten podziw, hihi a co należy się . A na poważnie to ... myślę, że nawet kobiety bardziej się do tego nadają . Jesteśmy dokładne i cierpliwe, a to jest bardzo potrzebne przy układaniu. Jest jednak minus i to poważny, i przez to glazurnikiem nie będę. Jesteśmy za słabe fizycznie. Ręce, a zwłaszcza palce strasznie mnie bolały ... A poza tym dobrze było, męża przy okazji zaraziłam i teraz sami układamy. Mamy juz własnoręcznie ułożone: kotłownię, wiatrołap i kończymy pomieszczenie gospodarcze. Czeka marmur do kuchni ... nawet podlogę wczoraj syn zagruntował. Może jutro zaczniemy? Panele kupuj i układaj. Są cudne! Szkoda, że przepłaciłam, bo mnie kosztowały ok. 34 zł za metr. Pocieszam się jednak, że u nas 8- mio milimetrowe panele są droższe i brzydsze . Zatem kupuj, układaj i pokaż jak wyszło. Znając Ciebie szybciej ułożycie niż ja ... hihi też będę sama z mężem układać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts