TomKa 15.02.2008 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Rom, bertolo zapraszam! Tylko pośpieszcie się, bo niedługo murarze przejmują garaż i ... jego zawartość malmuc, dziekuję! Jak lubisz piwko, przyjeżdżaj z chłopakami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 16.02.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Czy jeżeli teraz zamówię drzewo na więźbę, to rzeczywiście ono poskręca się w ciągu dwóch miesięcy? Mój cieśla odradza zakup, ale wolałabym juz teraz kupić ... Ktoś jeszcze ma ochotę na piwko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Czy jeżeli teraz zamówię drzewo na więźbę, to rzeczywiście ono poskręca się w ciągu dwóch miesięcy? Mój cieśla odradza zakup, ale wolałabym juz teraz kupić ... Ktoś jeszcze ma ochotę na piwko? ja poproszę grzańca bo jestem chory i zimne pifko to dla mnie zabójstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.02.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Rom, przykro mi ! Mam nadzieję, że nie ode mnie się zaraziłeś ? Życzę zdrówka! Szybko wracaj do nas! A grzaniec robi się !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.02.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 ja nigdzie nie idę chory ale stoje na straży forumowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 20.02.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Rom jak zdrówko? Chory, ale przy kompie? To już chyba uzależnienie? Nie wiem czy zauważyłeś, ale wczoraj trzy latka minęły odkad jesteś na forum. Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 20.02.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 hej wpadlam do ciebie na minutke i widzę że domek rośnie na wiosne też czekam jak na zbawienie bo mi się już widok gołych pustaków znudził i za tynkowaniem tęsknie ...jeszcze trochę i mnie dogonisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 20.02.2008 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 agaboBIK witam Cię cieplutko w moich komentarzach i zapraszam w przyszłości . Zajrzałam do Twojego albumu i ... chyba nie prędko cię dogonię ! Ja jeszcze w ziemi siedzę, Ty już siegasz nieba ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 21.02.2008 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 milo mi powitac w moim domku trzeba bylo zrobić sobie kawke ..tam w garażu jest całe zaopatrzenie....dogonisz mnie zobaczysz ...budowanie to mrugnięcie okiem nerwowo i stresowo będzie ale szybko wszystko zleci najlepsza jest potem radosć..i kocha się każdą cegielę..każdy pustaczek..hihi i oby mi tylko to uwielbienie nie przeszło przy wykańczaniu .. ale co tam to jest tylko przecież dom całe życie moznago zmieniać ulepszać i najważniejsze żeby nie dać się zwariować ...będe tu u ciebie codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.02.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 agaboBIK, ale mi wstyd !! Ty tu do mnie codziennie zagladasz, a ja sama ostatnio tu byłam we czwartek . Staram się wyleczyć z nałogu komputerowego , bo oczy odmawiają posłuszeństwa . Aga co u Ciebie nowego, coś tam robicie wewnątrz czy nadal czekacie na lepszą pogodę? Ja już nie mogę się doczekać, kiedy zaczną budować . Chyba jakaś niecierpliwa jestem? Na kawkę jeszcze do Ciebie wpadnę, dobrze, że wiem gdzie jej szukać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.02.2008 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 ROM chwilę mnie nie było i znów zmieniłeś image? Już nie wrócisz do bobasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 23.02.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 no tak...rozumiem...ale próżne twe starania od forum się nie wyleczysz lepiej gnaj po okulary u nas mieliśmy dziś drugą wizytę tynkarza ale jak zaśpiewał cenę to myślałam że mnie skręci.....a ile śie namlaskał na ściany....zdenerwował mnie czasem zastanawiam się czy założyc dziennik ale jakos tak nie mogę się zdecydować.... a ty mi tu do dziennika częściej zaglądaj bo musisz pisać pisać i pisać ja będe czytać [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.02.2008 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Mąż poszedł z dziećmi na Pływalnię, pozmywane po obiedzie, to co innego mam robić? hihhi! Myk i jestem! Aga, Ty się nie zastanawiaj, tylko zakładaj dziennik ! Jak już zamieszkasz w tym swoim wymarzonym domku, zasiądziesz sobie z kawką do kompa, to powspominasz jak to było ... Pamięć jest ulotna, na pisanie papierowych dzienników jakoś czasu i chęci brak. A tak skrobniesz coś, ktoś jeszcze przeczyta coś podpowie, doradzi, skrytykuje ... I masz 2 w 1 - pamiątkę i poradnik Co do mnie, ... nie mam na razie o czym pisać w dzienniku, wiesz taka cisza przed burzą. Poza tym oszczędzam oczy i siedzę i nadal nie mogę sie nadziwić, jak jedna faktura może opiewać na sumę 5 czy 7 tysięcy . Dla mnie to niepojęte, bo nie obracam na codzień taką kasą. A tak z ciekawości spytam, jakie będziesz robiła tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 24.02.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 ...no tak do takich sum też się musialam przyzwyczaić ale 4-5 tyś to nic w porównaniu co sie dzieje teraz...najpierw 13 tyś okna a teraz ok 8 albo i więcej tynki....w międzyczasie elektryk 1.5 tyś +1tyś materiały i 1,5 robocizna na początku budowy czułam się bardzo bogata teraz czuję że zaczynam biednieć co do tynkow to najpierw przyjechali chłopcy od gipsowych z agregatu gladkie ucesane chłopaki w kraciastych koszulach pogadali my pośmiali i umówiliśmy się jak będzie cieplej...cena to 25 zeta od metra z materiałem ale przyszło mi do głowki że może by tak cem -wapienne ale ze nie chce takich tam łapanych z pod sklepu fafofców więc dorwałam wizytówke zadzwonilam i przyjechal taki gościu co zaśpiewał 18zł /m docierane piaskiem kwarcowym i jeszcze 30zł za obrobirnie okna i jeszcze 10zł za każdą sztukę narożników pomlaskał pomarudził że krzywo ściany żę zle położone kable elektryki ...wkurzył mnie + (moj materiał) teraz czekam na chłopaków ...mówie ci te koszule ach....po nocach zaczynam snić.... tynki będą gipsowe z agregatu co do twojej więżby to moze popytaj jeszcze bo mnie tłumaczono i ja tak zrobiłam ze z wyciętych drzew w tartaku wycieli nam więżbe gdzieś na 2 tygodnie przed kładzeniem na dach ......i tak się pokrzywiła ....bo wszystko zależy od drzewa.....nim kupisz zapytaj....bo w budowaniu nie zawsze wszystko przewidzisz.... czy ja mogę pisać takie długie posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.02.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Pewnie masz rację, ale ja początkująca jestem i te 7 tys. dziwi mnie nadal . Więźbę tak czy inaczej, chyba juz czas zamawiać!? U nas parterówka, więc w miesiąc postawią ją, a kolega czekał na więźbę półtora mieś., więc będzie akurat (będziemy prawdopodobnie brać z tego samego tartaku, stąd porównanie). Aga, a instalację wodną i elektrykę masz zrobioną? Czy ja dobrze myślę: najpierw okna, potem instalacje i wtedy tynki? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 24.02.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 to znaczy tak...ty latem mozesz sobie pozwolić na tynki wewnętrzne bez okien bo będzie ciepło ja musialam wprawić bo elektrykowi było zimno no i strach tak zostawić puste okna i kable wiesz złodzieje...chociaż odpukać omijają nas....tynkarze też mają spać i tynkować więc okna i drzwi niezbędne ...chociaż szkoda bo śię trochę zniszczą czyli okna elektryka tynki hydraulika woda centralne(czekamy na kosztorys)ale z piecem to myślę że 20tys to mało wylewki(miksokretem) poddasze częściowo ocieplone małż.przykręca profile i po tynkach kartongipsy i....hura płytki panele kibelki wanny zlewy...aż się boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.02.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzień doberek , miłego dnia TomKo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 25.02.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witaj Soncia! Już myślałam, że gdzieś zginęłaś . Wczoraj nawet jabłka nie było . Myślałam, że go robak zeżarł ! Cieszę się, że wróciłaś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 27.02.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Przyszłam i ja Tak zagladam w biegu, ze nawet do tej pory nie zauwazyłam, że Ty masz dziennik i "postepujesz budowlano" Jak moge wtrącic trzy grosze i o ile nie jest za późno.... Ulegnij na ogrzewanie podlogowe.... ulegnij, mówię Ci! Chociażby kuchnia i łazienka - warto! Argumenty: Twój domek parterowy - od podłogi bedzie zimno bardza w łazience to średnia przyjemność (wiem, miałam); koszt takiej instalacji wcale nie jest drogi - kable kładziesz tylko w tym miejscu, gdzie nie będzie mebli i zabudowy - więc w kuchni mała powierzchnia. Moja kuchnia tez jest z północnej strony. Nie mam w niej grzejnika a mam ogrzewanie podłogowe. Okna tylko dachowe. Zaręczam, że jest w niej bardzo ciepło, z grzejnikiem byłaby suszarnia ) Poza tym u Ciebie za ścianą będzie kotlownia, pewnie ta ściana będzie ciepła i to da dodatkowe złudzenie. I po co Ci kombinowac na której ścianie grzejnik powiesić?? Podłogówka - i więcej możliwości )) Finansowo to nie jest większy koszt od grzejników. Ci, którzy nie załozyli u siebie podłogówki (z moich znajomych, oczywiście) teraz pukaja się w czoło i pytają - dlaczego? Jeszcze duzo mozesz zmienic, przemysl to!!! Soniś - Tobie potrzebny grzejnik w kuchni? Może on jest ale zakręcony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 27.02.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 heeej dzieńdoberek Tomka ja tez zdecydowałam się na podlogówkę a decyzja bezdyskusyjna z racji tego dużego okna ...nie zostawilismy miejsca na powieszrnie grzejnika teraz zrobię na połowie (części jadalnej )salonu w kuchni hollu i łazience na dole...ale jako że koszty podobne to będzie też ciepla podloga w łazience na górze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts