TomKa 10.09.2009 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witajcie Kochani ! Fotek żałuję? To proszę, na początek kawka http://www5.picturepush.com/photo/a/1585908/1024/Picture-Box/kawa.jpg a dla ciężarnych i zakatarzonych http://www3.picturepush.com/photo/a/2168311/480/Picture-Box/100-2768.jpg prosto z TomKi ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.09.2009 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 ANNNJA w Asaju byłam ze 3 razy, w IKEI i Leroy-u też. I jakoś nic mi w oko nie wpadło . Może jeden komplet (kinkiet +lampa) do łazienki z mozaiką ... Jak będę jechała do stolicy, dam znać, ale może to być decyzja chwili, więc wypisz już sobie co konkretnie chcesz . aniahubi jest mi niezmiernie miło gościć nową osobę. Dziękuję za gratulacje i pochwały. Przyznam się, że w tym roku nieco zaniedbałam ogród , ale na prawdę nie miałam czasu. Ani na pracę w nim, ani podziwianie. Wczoraj chciałam nadrobić zaległości i zrobić trochę zdjęć roślinności, a zwłaszcza czemuś co urosło w ogrodzie, o czym nie pisałam i miało być niespodzianką. I ... siedzę w pracy, i rozmyślam, i zamartwiam się okrutnie ... bo z tego pośpiechu zostawiłam aparat w trawie . Leży tam od wczorajszego popołudnia ... czy On tam będzie leżał po pracy? czy wilgoć, rosa mu nie zaszkodziły? czy obecne słońce mu nie zaszkodzi? i zasadnicze pytanie: czy ja kiedyś zwolnię??????????????? Aniahubi, również gratuluję własnego domku i obiecuję, że zajrzę niebawem do Ciebie. Zapału wysyłam troszkę, ale nie za dużo, bo troszkę muszę sobie zostawić ... dzisiaj czeka mnie przyklejanie terakoty przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.09.2009 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 mocca, dziękuję. Tylko czemu nikt mnie nie uświadomił, że przeprowadzka to nie tylko radość? Tak zastanawiam się, i doszłam do przekonania, że to starość chyba ? Przecież nigdy nie mogłam usiedzieć w miejscu. Mieszkałam i w internacie, i akademiku, i na stancji , i te wszystkie wyjazdy: i hotel, i pensjonat, prywatna kwatera, czy namiot i nigdy nie miałam problemu z aklimatyzacją. Zwykle zaczynałam od kupienia środków czystości i po umyciu wszystkiego, wytrzepaniu tego się dało i po ustawieniu mebli po swojemu, byłam jak u siebie. A teraz? Co się ze mną porobiło? Czemu tak reaguję na zmianę miejsca? Nie wiem! Pewnikiem to ta wspomniana starość . Rozumiem zamieszanie ale tak nam oszczędzasz fotek i robisz napięcie że naprawdę moja cierpliwość wymieszana z burzą hormonow jest u kresu mocca, ja na prawdę się staram , ale ... Na budowie kompa brak, do mieszkania jak jeździliśmy to wyglądało to tak: wpadamy łapiemy co się da i na budowę, w pracy nie mogę i już sama rozumiesz . Ale ja szanuję Twoja cierpliwość, a przede wszystkim zdrowie Niny i postaram się to wszystko doprowadzić do końca tylko kiedy? DRZWI. Źle sie pewnie wyraziłam. Nie chodzi mi o białe. One mają być w kolorze mebli czyli sosna zielona bielona ( jest taki kolor?). Kupiłam w IKEI bejcę, bo wszystkie inne zupełnie mi nie pasowały albo nie były dostepne od ręki, ale to nie to. Za ciemne. Zresztą porównaj drzwi i fragment zagłowia. Prawda, że inna bajka? KINKIET. mocca taki styl zupełnie mi odpowiada. To łazienka męża, ona jest w beżach, których zupełnie nie czuję i łazienkę tę wykańczam po omacku. Oświetlenie chcę właśnie takie babcine(?), może być z satynowanymi elementami - bo taki panel, może być z drzewem - bo półka i lustro, może mieć klosz beżowy - bo beżowa łazienka, może być ze złotem - bo dekory mają złote listki ... Dodam jeszcze, bo to najistotniejsze, że jest to jedyne źródło światła w wc. Ma to oświetlać i nie szpecić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.09.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ale masz piekne malinki i jezyny ! Ja jesienia ubieglego roku kupilam sadzonki malin i jezyn i w tym roku 2 miseczki malin zebralismy ale byly mala, a jezyn nie bylo. TomKo mam prosbe, czy mozesz zrobic w wolnej chwili zdjecie krzaczkow malin i jezyn, chcialabym zobaczyc jak masz popodcinane. Nasze jezyny rosna jak wsciekle i niedlugo miejsca w warzywniaku zabraknie, a nie bardzo wiem jak sie za ich podciecie zabrac. I czy podwiazujesz krzaczki jezyn i malin? Slyszalam tez, ze maliny na jesien trzeba wycinac, tylko jak ja je wytne to znowu beda takie male galozki jak rok temu kiedy kupilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 10.09.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Tylko czemu nikt mnie nie uświadomił, że przeprowadzka to nie tylko radość? Tak zastanawiam się, i doszłam do przekonania, że to starość chyba ? Przecież nigdy nie mogłam usiedzieć w miejscu. Mieszkałam i w internacie, i akademiku, i na stancji , i te wszystkie wyjazdy: i hotel, i pensjonat, prywatna kwatera, czy namiot i nigdy nie miałam problemu z aklimatyzacją. Zwykle zaczynałam od kupienia środków czystości i po umyciu wszystkiego, wytrzepaniu tego się dało i po ustawieniu mebli po swojemu, byłam jak u siebie. A teraz? Co się ze mną porobiło? Czemu tak reaguję na zmianę miejsca? Nie wiem! Pewnikiem to ta wspomniana starość no jakbym czytała o sobie! toczka w toczkę... nawet dziś rano jadąc na budowę myslałam o tym samym- za młodszych lat fruwałam ile się da, spałam gdzie się da, żadne łóżko nie było niewygodne, przeprowadzaliśmy się kilka razy, po akademikach, wynajętych mieszkaniach itd. Dokładnie- tydzien wszystko myłam i przestawiałam po swojemu, szafki wykładałam papierem nim wypakowałam ubrania, zmieniałam deskę do kibla na swoją ( za co z jednego mieskszania po 3 tyg wylecieliśmy hahaha bo p właścicielka doktor przyszla i mi awanture zrobiła o deske...) a teraz... mieszkania nie żal ale mojego kąta tak, osiadłam i przystarzałam więc mam podobne uczucia do Twoich. Ale jak dojechalam na budowe zostałam zgarnięta przez sąsiadke na śniadanie i kawe, posiedziałam w słoneczku pomyslałam i stwierdziłam że dam rade się przeprowadzić z fotkami jak najbardziej rozumię tak sobie zażartowałam. Wiem co to znaczy być w biegu. I poczekam spokojnie tylko załatwiaj już ten internet do nowego domu żebyś zimą przestoju nie miała kolor drzwi rozumiem a za kinkietem rozejrzę się jak będę przeglądać do siebie i jak coś ciekawego znajde dam znać a teraz zmykam odbierać schody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.09.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 mocca napisała: Ale jak dojechalam na budowe zostałam zgarnięta przez sąsiadke na śniadanie i kawe, posiedziałam w słoneczku Czy to ta wscibska sasiadka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.09.2009 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 magpie101 zdjęcia krzaczków zrobię i wkleję, ale nie wiem czy pomogę, bo moje ... jeszcze młodsze od Twoich ... jeżyny sadziłam wiosną tego roku. Maliny też świeże, ale obiecuję, że pomogę ... pojadę do teścia, będzie fotka mamusi moich jeżyn . Co do podwiązywania itp. to najprościej zbić kratkę za krzakiem i jeżyna wesprze się na niej i ją oplecie. Jeżeli maliny będziesz przycinała, nie trzeba nic przywiązywać, wystarczy, gdy będą większe krzaczki zrobić drewniane podpórki. Nie wiem jak to najprościej opisać, mam nadzieję, że jakoś to sobie wyobrazisz, otóż: dwa kołki na końcach i poprzeczna listwa. Postaram się gdzieś fotkę poszukać albo gdzieś na działkach poszukam tego i cyknę zdjęcie ... mocca ja Ci chyba kiedyś pisałam, że my jakieś podobne jesteśmy ? A zdjęcia może dzisiaj wrzucę nowe do Dziennika. Mobilizujecie mnie kochane i mimo narażania się ... już drugi dzień w pracy na Forum zaglądam . Trochę tylko skupić się nie mogę, bo wiadomo w międzyczasie pracować muszę . I powielę magpie Czy to ta wscibska sasiadka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.09.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 w sprawie płyty gazowej to ci nie doradze.... co innego elektryczna bo juz zaczełam zerkać i zapisywać co i jak.....,a w domu mam:1. piekarnik Whirpoola, - jest OK, nie pamiętam modelu...2. lodowka Whirpoola, 3. upatrz w sklepie, wskocz na w.ceneo.pl = porównaj, zagadaj w sklepie czy zejda do ceny w necie.... i KUPUJ tam gdzie dobra cena i jakaś gwarancja do zrealizowania w razie koniecznosci.... 4...jak zwykle nie widze żadnego zdjecia..., no ale poczytam troche... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 11.09.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 mocca napisała: Ale jak dojechalam na budowe zostałam zgarnięta przez sąsiadke na śniadanie i kawe, posiedziałam w słoneczku Czy to ta wscibska sasiadka ? bron cie panie boże! z tą (przez płot) mowimy sobie tylko oschłe "dzień dobry" tzn ja mowię jej a ona odpowiada jakby ją bolało a mam tam inne znajome, m in kolezanke sołtyskę hihi i razem nam raźniej, we wsi mowią że się spąchnęłyśmy i to ona mnie na śniadania i czasami obiady do siebie zaciąga, szczególnie jak styrana jestem o kawie i wcześniej piwku nie wspomnę TomKa, tymi fotkami zielonego to mnie dobiłaś... poważnie. Piękne masz te rośliny, WSZYSTKIE. W sprawie agd nie pomogę Ci chyba bo sama stoję przed wyborem... ale skoro prosisz napiszę- teraz w mieszkaniu mam 6 letnią kuchenkę i 10 letnią lodówkę z Amica, z obu jestem zadowolona, bezawaryjne. Pralka whirpool 6 lat, 5 lat gwarancji chodziła bez zarzutu, minął ten okres poszedł programator i coś tam jeszcze, naprawa prawie wartości nowej hehe. Pewnie to przypadek ale coż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 11.09.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Tomka Tomka widze że mnie przegoniłas Ty niedobra !! pieknie, pięknie, pięknie ja dzis zamówiłam sprzęt do kuchni bo mam cynka że ceny idą w górę zamówilam : płyta, piekarnik i okap amica lodówka elektrolux zmywarka bosh mikrofala zelmer tam znajomy Pan ze sklepu doradził jak będzie więcej czasu to rozpłyne sie w podziwach nad Twoim domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.09.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witaj TomKa! Ja trochę inne sprzęty wybierałam, więc pomogę częściowo: lodówkę mam electrolux - już 8 lat nam służy, przeżyła 4 przeprowadzki i dalej ma się świetnie. Tylko nie wiem czy oni robią te małe szufladki w zamrażalniku. W każdym razie polecam zakup lodówki z 2 agregatami - jak rozmrażasz zamrażalnik, lodówka normalnie pracuje. A przy dłuższym wyjeździe czasem da się tak zorganizować, żeby w ogóle wyłączyć lodówkę, a zostawić sam zamrażalnik. Wygoda i oszczędność prądu w jednym. Piekarnik kupiłam teraz Teka HA 845 - kosztował jakieś 1600 pln, z ciekawych gadżetów ma prowadnice teleskopowe na 2 poziomach. Jeszcze nie wiem jak piecze, bo nie zainstalowany Pan od kuchni znowu zapadł się pod ziemię W poprzednim domu miałam piekarnik Mastercook jakiś bardzo prosty model - działał nam trzy lata i został dla następnych lokatorów. Poza tym, że brzęczał w trakcie pieczenia (jakby jakaś luźna śruba ), to nie narzekam. Wygodny jest podstawowy programator - ustawianie czasu pieczenia, lub tylko wyłączenia (idealne jak nagle musisz gdzieś wyjść, a mięso lub ciasto już się piecze). Płyty gazowej nie mam i dawno nie miałam, więc tu w ogóle się nie wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.09.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 ceść TomKa widzę, że prace posunęły się nieźle naprzód, gratuluję domek pięknieje w oczach warzywnik tez niczego sobie, a co otwieram Twój dziennik, to najbardziej w oko mi wpada to zdjęcie z pyszną sałatą... perfekcyjnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.09.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Domek ci pieknieje. Ogladam juz od jakiegos czasu, tylko nie mialam kiedy skomentowac. Syn ktory ojcu pomaga to skarb, u mnie jeszcze przeszkadzaja, bo za mali A ogrod to masz super! Pozdrawiam i zycze wygodnego mieszkania w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.09.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 TomKo widze, ze Twoj synus w podobnym wieku do mojego (moj ma 15 lat) . Z tymi parapetami to mialas niezle przeboje ! Kotlownia wyszla ladnie z mebelkami, a Wasz ochroniarz jest slodki, co to za zwierzaczek? W ogrodzie jak zwykle wszystko pieknie rosnie! Co do agd to ja mam lodowke, zamrazarke w skrytce, plyte, zmywarke piekarnik i okap wszystko whirpoola ale to zupelny przypadek, bo wybralam akurat te sprzety poniewaz spodobaly mi sie wizualnie. Odnosnie lodowki i pieca zobacz sobie Gorenje, bardzo dobry sprzet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 16.09.2009 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 ANNNJA, znowu zdjęć nie widzisz? A w domu jak patrzysz są? Dziękuję za wspólne grzybobranie i miło spędzony czas mocca, a już zaczynałam się zastanawiać, jak się zaprzyjaźniłaś z "głupią babą". Też mnie cieszą te moje roślinki, ale one takie niedopieszczone w tym roku... W samopas wręcz poszły, a i moje wizje na zagospodarowanie terenu nie zostały zrealizowane nawet w 10 %. Mam nadzieję, że się to zmieni, jak ocieplę dom i nawiozę chociaż część ziemi. Chęci są, troszkę roślin i sił też ... będzie dobrze:) edytkazet ja niedobra? Co Ty? Ja fajna jestem . Hihi i chyba Ty mnie przegoniłaś, bo nawet sprzęt masz, a ja nadal się zastanawiam . Wiesz, mnie też namawiała Pani na lodówkę Elektrolux, ale ja jakoś nie mogę się przekonać do tej marki ... aniahubi, mądrze prawisz, tylko, że na tyle firm, linii, produktów, niestety nie znalazłam z dwoma agregatami. Wręcz o to pytałam w sklepie, ale stwierdzono "a po co?". Ja też w moim zabudowanym Polarze tak miałam. Mogłam zimą sobie rozmrozić zamrażarkę, umyć, odświeżyć, a chłodziarka działała i było super. Latem, wyjeżdżając na urlop, wyłączałam chłodziarkę i też fajnie. Niestety, pewnie tego nie będę teraz miała, a szkoda DarioAS , już się martwiłam, że do mnie nie zajrzysz . A perfekcyjnie w tym roku, to chyba tylko ta sałata wyglądała dorbie, ani się nie obejrzysz, a i Twoi synowie Wam pomogą. Niestety (dla mnie niestety) dzieci zbyt szybko rosną. Ostatnio jakoś tęskno mi nawet do tych czasów, gdy takie maluszki po domu biegały... ale na babciowanie zdecydowanie za wcześnie . Co do pomocy, to też różnie bywa, ale staram się angażować dzieci w różne prace. Nie wiadomo co i kiedy może im się przydać. magpie101, z parapetami to nie tylko miałam, ale ... wciąż mam przyboje. Hhihi niby reklamacja uznana, ale wciąż czekam na nowy parapet . Zwierzaczek to chomik. Jest malusieńki i słodki. Wydaje mi się, że lepiej mu się mieszkało samemu w mieszkaniu niż teraz z nami na budowie. Mam nadzieję, że nie odchoruje tego. Za dużo tam kurzu, jego domek prawie co dzień pokryty jest warstewką białego pyłu. Niby tak jest wszędzie, ale nasze jedno płuco jest o wiele większe od niego całego . Magpie, Ty mnie rozpieszczasz tym " jak zwykle pieknie rośnie " . Zwykle to ja piasek i chwasty mam , ale szalenie miło mi się to czyta Na koniec podziękowanie. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi w sprawie agd:). Dyg. Powoli zaczynam wybierać, ale bardziej to przypomina błądzenie w ciemnościach i co najgorsze konkretów wciąż brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 17.09.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 dzien dobry, ja w sprawie bociana... powtarzac się nie będę więc przekopiowałam to co kilka dni wcześniej pisałam u Dorbie hihi dziewczyny, kupiliśmy nasze siedlisko w grudniu 2005, latem 2006 bocian siedział na stodole i na przyszłe wakacje Mała już była z nami a teraz wiosną bocian siedzial na domu, na kominie przez 2 tygodnie... i na gwiazdke znowu nam kogoś podrzuci az się sąsiedzi śmiali a ja zapowiedziałam, że zalożę juz jakieś druty kolczaste nad naszą posiadłością TomKa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 17.09.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 No TomKa to ja juz teraz wiem, gdzie się podziały nasze bociany Dzień w dzień w drodze na budowę mijałam dwa gniazda i łąkę na którą zlatywały sie bociany z całej okolicy - po połowie sierpnia nagle zniknęły Byłam pewna, że odleciały do ciepłych krajów, a tu widzę, że po drodze Was odwiedziły A kontunuując wątek bocianowy to my chyba jesteśmy wyjatkiem od reguły - bocianów mamy na pęczki, ale dzidziusia jakoś nie widać. Chyba zaczne uprawiać kapustę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.09.2009 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 mocca, ja właśnie tego się obawiam , ale chyba już za stara jestem? kasia256, ja Ci chętnie te bociany zwrócę, ale kapustę swoją drogą zasadź (i podpowiem za moccą, gładzie, trza z mężem gładzie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 18.09.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 witaj,widziałaś gazetke Asaja-? jest kilka promocji, http://www.asaj.pl/gazetka/ ja chce kupic to jarzeniowke za 24, i ten bialy plafon za 40zl,musze to poogladac, patrzylam na te śmiesznie kolorowe kinkiety w paski...- ale chyba za bardzo kolorowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.09.2009 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Aniu, dzięki za namiary Już obejrzałam i chyba się zaopatrzę w programator i te jarzeniówki, bo będą mi potrzebne do kuchni, do podświetlenia blatu. Czy są jakieś standardy, co ile trzeba je montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts