Ivonesca 18.09.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 pozdrowienia serdeczne z drugiej częsci Polski :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.09.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Ivonesca, Ty jeszcze z nami? Czy przypadkiem nie zbliża się ten wielki dzień? Dziękuję za wizytę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 21.09.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Tomka , to i ja witam Cie . Rzadko jestem na forum, w domu brakuje czasu, bo ciagle cos sie robi. Chcę uporzadkowac chociaz troche teren wokół domu.Ciągłe zakupy , aby ostatecznie urzadzić wnetrza domu , tez zajmowały duzo czasu .Ww srodku to faktycznie juz mamy wszystko porobione. Troche jeszcze wewn.mam do zrobienia , ale to juz musze na spokojnie przemyslec.Wyposazenie w kuchni to ja mam: piecyk elektryczny Amica, płytka indyk.Lodówka i zmywarka stara- zabrałam z mieszkania . Sa w dobrym stanie i jakościowo dobre,kupowane 3 lata temu. więc nie ryzykowałam na zmianę ,aby miec tylko cos nowego. Może nie pasuja ,aż tak do całości , bo sa białe . Wole miec dobre wyposażenie ,niż patrzeć na modę i brać coś , co za chwile sie może zepsuc . A na porządny sprzet to nie było mnie stać w tej chwili. Więc zadowolona jestem z tego co mam .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.09.2009 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam Cie maryna . Ja też rzadko bywam na Forum, a ostatnio jak jestem to staram się uzupełnić dziennik, ale już wychodzę na prostą . Opisuję prawie aktualne wydarzenia. Co do sprzętu, pewnie, jak masz nowy to nie ma problemu. Po co kupować dla idei? Moje wyposażenie kuchni już stare, piekarnik mi przypieka z jednej strony mocniej, lodówka była w zabudowie, więc też została. A co robicie na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.09.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 GRATULUJE oficjalnej przeprowadzki! TomKo arbuz pychota, napisz prosze kiedy go sialas i gdzie kupuje sie nasiona (durne to moje pytanie ale nie wiedizialam, ze w swoim ogrodku mozna chodowac arbuzy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.09.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Ivonesca, Ty jeszcze z nami? Czy przypadkiem nie zbliża się ten wielki dzień? Dziękuję za wizytę i pozdrawiam ano jeszcze się turlam coś się nie spieszy ten Ktosiek pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 21.09.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Zdjecia z przeprowadzki obejrzałam,wiec widac ,że faktycznie juz mieszkacie. Ja to nawet nie pomyslałm o fotografowaniu. Niech Wam sie żyje jak najlepiej w zdrowiu , dostadku i miłości przez długie Wasze lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.09.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 po pierwsze gratki z okazji przeprowadzki ....... nie ma to jak na swoim co?? : po drugie przeglądając dziennik szczególnie spodobały mi się fotki z ogrodu, który już jest piękny a zapewne niebawem będzie jeszcze piękniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.09.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 TomKa, gratuluję bycia na swoim, we własnym prawdziwym domu, który wybudowaliście i pokochacie jak swoje dziecko. Jest dobrze, a będzie jeszcze piękniej Drobiażdżek...na szczęście http://s210.photobucket.com/albums/bb40/glitterfy_com-2/graphics/40/vday_elephant.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 21.09.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Tomcia po Twoim liściku nie odpuściłam sobie aby nie wpasć na Twoją stronkę dziewczyno jestem pełna podziwu za guścik jaki posiadasz jak również za pomysłowość w pokoikach chłopięcych a najbardziej podziwiam Cię w ogrodzie masz faktycznie cudownie jak to laseczki piszą ))) Domek tak Ci wypiękniał że aż się chce przyśpieszyć u siebie pracę hihihihihihin te kafelki dodały blasku a panele eleganckości jestem pod wielkim wrażeniem Waszych wykończeń - bardzo mi się spodobało w Twoim domku tak miło i przytulnie aż się chce oglądać i jeszcze raz oglądać SUPER laseczko )))))))))))))) Wielkie gratulacje w dążeniu do doskonałości - życzę wspaniałych chwil w waszym domku i dużo zdrówka na te nadchodzące chłodne dni w okresie jesiennym . Trzymajcie się ciepło Agusia . P.S. U siebie też odpisałam - usprawiedliwienie hiiiiiii mam nadzieję że nie bedzie odrzucone hahahahahah Kotuś napisz mi ta śnieżka farba to jakaś pokrywająca zmywalna jesli możesz plis foto wrzucić .papapapap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Tomka, GRATULACJE :D bardzo się cieszę, że udało się Wam ztealizować marzenia i w tym roku zamieszkac w swoim domku serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 22.09.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 TomKa, jeszcze raz serdecznie GRATULUJĘ przeprowadzki miałam kilka dni przerwy w forum a tu zasypałaś mnie fotkami że nie nadążam przede wszystkim juz od miesiąca myslałam, kiedy ułożysz te piękne panele ( i wciąż zapominałam spytać) a tu bach- i są są cudne! i też je chcę na nasze wielkie poddasze ale na razie chyba mnie na nie nie stać Piękne słoneczniki, mi chyba jedyne co w tym roku się udało w ogródku to właśnie słoneczniki... a ja je uwielbiam w kazdej wersji, i malwy też. Arbuza zjadłabym na miejscu i prosiła o dokładkę. Właśnie- napisz jakiej firmy miałaś nasiona i kiedy siałaś. Ja w ubiegłym roku kupiłam w jakimś ogrodniczym, dałam koleżance zeby wysiała u siebie w tunelu foliowym i niestety nawet nie wzeszły... Grzybków u nas niewiele... za sucho mamy w tym roku. Tzn teraz bo podczas powodzi było za mokro i wszystko zgniło a stół z krzesłami to ten zestaw Ikeowski? bo chyba tak i też się do niego przymierzam Super garderoba, piękny prosty kominek. Napisz mi jeszcze koleżanko jaki to kolor jest na ścianie kominkowej i korytarza na tej fotce z 3 białymi drzwiami i poniżej garderobą na ścianie Ale masz pięknie... juz tylko wszystko ogarnąć i rozkoszowac się nowym domkiem. Pieknie, jeszcze raz gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.09.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Hejka TomKa GRATULACJE!!!!!!! Domek śliczny, wnętrza z każdą chwilą pięknieją, ogród i warzywnik zwalają mnie z krzesła ( z zazdrości czystej oczywiście spadam : ) Tak trzymaj! pozdrawiam serdecznie M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 29.09.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 jarzeniowkekupilismy i wlaczylismy, ma barwe 2700- podoba mi sie!!! ... ale typowo do kuchni to mozesz tam w Hurtowni obejrzec sobie takie srebrne z wlacznikiem i pokrecaną stroną świecąca..- niezly bajer, ale chyba koszt troche wiekszy, i tam mozesz wybrac barwe.ale i ta znakomicie spelni swoja role,,,i na dodatek pobiera mniej pradu niz 1halogen ten z tego kolorowego kinkietu w promocji, kupilam 1szt....ale poza ciekawym wygladem to daje malo swiatla a żre 100W, bo 2halogeny, wiec ...malo ekonomiczna!! zdjec nie widze nigdzie....., ale to nic, jak bede u rodziny to obejrze hurtem! aha- a ten bialy plafon to troche tandetka........szukalam czegoś stabilniejszego, wiekszego, mocniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 30.09.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 TomKa!! Gratuluje Ci bardzo, bardzo tak się wczytałam w tą Twoją przeprowadze, że łzy w oczach miałam i ze śmiechu i ze szczęścia cudnie opisane, jakbym tam była z Tobą. Czuje to, bo sama mam to za sobą.. I czułam podobnie. Gratuluję Ci bardzo, bardzo serdecznie tej przeprowadzki, niech Ci się wspaniale mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 05.10.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Jak tam na nowym ?czy juz sie zaklimatyzowałaś ?U mnie nic ciekawgo , nie chce mi się nic robic. Chyba jesienne zmeczenie ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.10.2009 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Jest mi niezmiernie miło, że tylu gości ostatnio mnie odwiedziło . Dziękuję za gratulacje, dziękuję magpie101, dziękuję. Cieszę się, że udało się nam tak sprawnie przeprowadzić i dodam, że mieszka się w domku coraz lepiej magpie101 i mocca . Najwyższy czas napisać o arbuzach ... Dobrze, że w porę zajrzałam . Otóż nasiona zbieram sama. Za każdym razem, gdy kupuję arbuza, testuję go pod kątem słodkości i gdy trafię na swój, wybieram kilka największych, najtwardszych nasion. Nie wszystkie wschodzą, dlatego dobieram z kolejnego, smacznego kawona . Może dodam, że najlepiej jak trafimy na polskie arbuzy, uprawiane bodajże na Lubelszczyźnie, wtedy mamy pewność, że u nas zaowocują. Niektórym odmianom jest po prostu za zimno w Polsce. Część nasion wczesną wiosną sieję do doniczki na parapecie, pozostałe wprost do gruntu. Postępuję z nimi identycznie jak z dyniowatymi. Identyczny czas siania, odstępy, podlewanie. Zajmują może tylko mniej miejsca, bo mają mniejsze liście. Niestety nie mam szklarni czy tunelu foliowego, bo to byłoby wskazane przy uprawie arbuzów. Spróbujcie, warto Ivonesca, nie przegapiłam tego ważnego dnia? maryna, dziękuję i ślę buziaki. To fotografowanie , to takie moje delikatne zboczenie naLeśnik, dziękuję za gratulacje i dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu. Jest tam jeszcze bardzo, bardzo wiele do zrobienia, ale ... plany jakieś tam są, roślinki przybywają, entuzjazmu mam jeszcze sporo i sił też troszkę zachowałam . Po proszę tylko o odrobinę czasu. Jeżeli komuś zbywa czasu, chętnie przyjmę , na wymianę mogę ofiarować troszkę zdrówka . Jest Ktoś chętny? tola, ślicznie dziękuję. Drobiażdżek jest słodki . Pewnie to dzięki niemu mieszka nam się lepiej . Toluś przepraszam, że jeszcze nie odpisałam, ale już lepiej... Agusia i Marco, jak zobaczyłam Twój post wierzyć mi się chciało. Cieszę się, że jesteś z nami, na Forum. W wolnej chwili zajrzę do Ciebie. Mam nadzieję, że dziennik już odkurzony? Dziękuję za gratulki i pochwały , nie wiem zresztą czy zasłużone? Farba śnieżki nie wiem czy jakaś specjalna. W domu przyjrzę się wnikliwie opakowaniu i napiszę, na pewno zmywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.10.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Amtla, pięknie dziękuję i pozdrawiam mocca, dziękuję . Panele rzeczywiście są bardzo ładne i ... każdego powalają na kolana zaraz w progu. Dosłownie! Każdy, dosłownie każdy, kto do nas zawita, klęka, schyla się, przyklęka i gładzi je, dotyka i przeciera. Wszyscy zgodnie są zdziwieni, że to tylko imitacja desek... O stronie praktycznej dużo nie napiszę, bo, mam taki sajgon, że nie byłaby to ocena obiektywna. Jak pozbędę się betonu na części podłogi, ustawię meble, odzyskam kąty - ulubione miejsce kurzu , to jeszcze napiszę o nich. Stół w kuchni to rzeczywiście Ikea. Kupiony w zestawie z 4 krzesłami (seria JOKKMOKK). Czeka na przemalowanie, ale to potem ... Ściany w przedpokoju i dużym pokoju, łącznie z kominkiem to Dekoral migdałowy. Farba niezbyt dobrze kryje, dlatego malowaliśmy dwukrotnie, a niektóre ściany trzy razy. Podsumowując, z koloru jestem zadowolona, ale z jakości farby niekoniecznie. Na koniec raz jeszcze dziękuję za miłe słowa i pogłaskaj brzuszek od cioci TomKi madmegs, ja myślę, że tylko z czystej, tej zazdrości znaczy, czystej . Dziękuję za odwiedziny, za post, za gratulacje. Szalenie mi miło przeczytać tyle dobrych, ciepłych słów od Was wszystkich . Buziaki ANNNJA, a ja nadal nie dotarłam do ASAJA . Wybierałam się, wybierałam, ale odkąd zaczęła się szkoła mamy sporo problemów z rozwiezieniem i pozbieraniem dzieci, do tego sporo roboty w domu i w ogrodzie. Temat oświetlenia odłożyliśmy na bliżej nieokreśloną przyszłość. Może zimą pomyślę? hihi te zdjęcia takie zwyczajne, nie masz czego żałować DarioAS, ależ piękny awatarek! Dziękuję za gratulacje i za życzenia. Cieszę się, że ktoś czuje podobnie jak ja. Wydawało mi się, że wszyscy tylko oddychają z ulgą, że porzucili blokowiska i mieszkają w domkach, a tu proszę. Okazuje się, że jest spora rzesza ludzi, którzy z łezką w oku opuszczali stare, kochane kąty ... Pozdrawiam i buziaki dla Dawidka i Nadusi maryna, już lepiej. Powoli oswajam ten dom i siebie. Powoli zapełniam kąty, pojawiają się nowe zapachy, lepiej smakują posiłki, robi się tak po domowemu. Budynek staje się mniej surowy, to już nie teren budowy, to powoli dom, nasz dom rodzinny. Co do stanu "nicnierobienia", doświadczyłam go przez chwilkę . Gdy zwieźliśmy wszystko, to co się dało rozpakowałam, przystopowaliśmy. Właściwie tylko szkoła-praca, powrót, posiłki, szykowanie na następny dzień czyli nieustanne przetrząsanie stojących wszędzie kartonów i toreb + odrabianie lekcji, trzęsienie z zimna i od nowa ... ale nagle ocknęłam się. Tak nie można. Trzeba to dokończyć i wtedy dopiero odpoczywać, i znów zaczął się kierat. Pocieszam się, że zima uniemożliwi mi prace w ogrodzie, a w domu też coraz mniej do zrobienia... Maryna, a Ty to jesteś o lata świetlne do przodu, Ty już możesz odpoczywać i napawać się pięknym domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.10.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Nigdy bym nie pomyślała, że można u nas hodować w ogrodzie arbuzy. Ale Ty TomKo masz złote palce, więc się nie dziwię, że u Ciebie rosną . Cieszę się bardzo, że pomału ogarniasz paczki i że mieszka się Wam cudnie . Szybko to zleciało, prawda? Samych miłych chwil TomKo!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.10.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Soniko, jak się cieszę, że mnie odwiedziłaś . Tęskniłam normalnie . A kto tu ma złote palce, nie będę wskazywać. U kogo najpiękniejsza trawka na Forum? Najwspanialsze powojniki i cała reszta? Domyślasz się? Dziękuję za życzenia. Rzeczywiście z każdym dniem robi się ładniej, coś tam przybywa. A to nowy pstryczek, a to coś domalowane, uchwyt dokręcony. Coraz łatwiej się żyje, rzadziej wpadam na kartony, bo po troszku ich ubywa. Pocieszam się, że na Boże Narodzenie to już wszystko będzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts