malmuc 29.02.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 ho ho ho wszyscy biorą sie do roboty jutro zdjecia tak? no to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 29.02.2008 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam Was dziewczyny serdecznie, a szczególnie Honorkę, która zawitała u mnie pierwszy raz. Rozgość się Kochana i w wolnej chwili odwiedzaj mnie/nas. Co do podłogówki zastanowię sie jeszcze raz, może rzeczywiście macie rację? Dotychczas wzięłam pod uwagę rady hydraulika i koleżanki, ale może warto w to zainwestować? Tylko, czy to nie jest szkodliwe dla alergików? Czytałam gdzieś, że wraz z ciepłym powietrzem unosi się kurz, a u nas w domu trzech alergików . Obecnie myję podłogi 2-3 razy w tygodniu, a tam będę miała 2 razy tyle powierzchni i gdybym musiała to robić codziennie, to chyba dziękuję . Wydało się teraz, jaki leń ze mnie . Aga dziękuję za zamieszczony wcześniej harmonogram prac. Mam tylko pytanie, czy hydraulika nie powinna być przed tynkami? Wiesz te doprowadzenia chyba wolalabym mieć pod tynkiem, a nie rurki na wierzchu? A kuć w świeżo położonym tynku, trochę szkoda , czy źle myślę? A poza tym proszę jutro trzymać kciuki, bo zaczynamy ostrą jazdę bez trzymanki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 29.02.2008 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witaj malmucu, chyba jednocześnie pisałyśmy . Cieszę się, że zajrzałaś. Zdjęcia piszesz, hihi, pewnie będą, tylko wiesz ja trochę z opóźnieniem działam, więc może w poniedziałek? Poza tym, obawiam się, że moi panowie, jak zobaczą, że tam nic nie ma mogą się zwinąć i przy dobrym wietrze powrócić w poniedziałek . Malmuc, ty już obcykana w te klocki, podpowiedz, ile czasu zajmie im izolacja fundamentów papą na gorąco? Czy będzie im sie opłacało w ogóle jutro zaczynać? Dodam, że jutro ma być dwóch ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 29.02.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 też mnie to zdziwiło ..ale hydraulik( a jest to u nas w rejonie najlepsza sprawdzona firma ) tak zdecydował....powiedział że po tynkach wchodzą bo doskonale dadzą sobie radę muślę ze teraz to więcej po podłodze niż po ściane idą rurki powiedział ze jak będą tynkować to będzie przeszkadzać to co oni zrobią powiesdział że posprzatają jakims tam odkurzaczem poprawią i ze tak będzie dobrze więc wierzę że będzie bo jak nie to im j@j@ po@ryw@m a i wmiędzyczasie trzeba tam wpisać jeszcze elewację zewnętrzną bez tego nie da się mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.03.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Witaj Soncia! Już myślałam, że gdzieś zginęłaś . Wczoraj nawet jabłka nie było . Myślałam, że go robak zeżarł ! Cieszę się, że wróciłaś . Witaj Tomko , jestem, jestem tylko czasem nie mam weny do pisania , ale podczytuję z ukrycia . Soniś - Tobie potrzebny grzejnik w kuchni? Może on jest ale zakręcony? Honorciu, u mnie to jest zakręcona, ale podłogówka , bo do tej pory nie mamy regulatorów , jakoś tak wyszło , ale zrób sobie Tomko - najwyżej nie będziesz jej włączać . Co masz potem żałować, a w łazience to już musowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 01.03.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Na początek dnia zapraszam wszystkich na kawkę: http://images34.fotosik.pl/126/47a600635669a413.jpg Chociaż dla mnie to przydałoby sie chyba coś mocniejszego? Eee, na razie nie będę się zamartwiać. Materiały mają być w poniedziałek na 7-mą, więc pewnie i murarze wtedy się pojawią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 01.03.2008 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Aga czyli z tą hydrauliką, to trzeba majstra podpytać i rzeczywiście jeśli zrobią jak u Ciebie to można później, ale jeśli mieliby porozkuwać i zostawić to chyba trzeba ich najpierw. Soniko jestem myślami cały czas z Tobą. I napiszę to jeszcze u siebie, domek a zwłaszcza łazienkę tę błękitną masz prześliczną !!!!! Nad podłogówką jeszcze pomyślę. Muszę to z mężem przedyskutować, a wczoraj jak odchodziłam od kompa była 1-sza i mąż spał . Życzę miłego dnia! A sprzatającym, zwłaszcza malmuc, Mayland dużo siły!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 01.03.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 TomKa-ZiomKa - nie zastanawiaj się nad podłogówką! Cos mnie tu do Ciebie przygnało i to w sprawie podłogówki jak mniemam teraz Co do alergii i sprzątania - jeżeli zdecydujesz się na podłogówke to bedziesz ja miała przeciez tylko w kuchni i łazience. Dodatkowego sprzątania przez to nie widzę Tak duzo to sie tego kurzu nie uniesie ani z kuchni ani z łazienki Może i faktycznie podłogówka więcej tego kurzu kumuluje ale nie moge byc tutaj obiektywna bo: - mam dużą ogrzewaną powierzchnię (3/5 domu) - nie mam dywanów Nigdy takiej powierzchni ani ogrzewanej ani bez dywanów nie miałam, więc nie mam porównania. Podłogi myję tez średnio co 2-gi dzień, chyba normalka A sam efekt grzania i odczuwania ciepła jest nieporównywalnuy z grzejnikami. U mnie teraz jest tak, że grzejnik to mamy odkręcony jedynie w łazience, reszta domu "jedzie" na podłogówce (przy czym nawet pozakręcane grzejniki w pokojach bez podłogówek). A jak Soniś pisze - zawsze możesz odciąć podłogówkę No i problem - gdzie powiesic grzejnik? - znika! Ręczę, że kuchnia jest na tyle ciepłym miejscem, że grzejnik jest tam zbędny ) A co do prac hydraulika? U nas był przed tynkami, mimo wszystko :0 A jak trzeba było poprawki to ładnie ściane sobie podkuwał i potem tynkował Pozdrawiam Budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 01.03.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 ja mam nadzieje że ten hydraulok wie co robi nie jest to facet jakiś tam z łapanki to firma kilku chłopa i paru praktykantów i podobno wszyscy chodzą jak w zegarku ..pewnie doświadczenie już mają a że tynkowane mieszkanie lepiej wygłada to pewnie przyjemniej im robić i pewnie o czas mu chodzi bo za jednym zamachem zrobi wszystko....a potem wylewki ale kiedy to będzie dziś tak wieje deszcz pada....kurna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.03.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 przyszlam na kawe juz posprzatalam, ale w domu nie na budowie małż wrócił wczoraj po północy i ma chwilowo dosyc nie bedziemy gnac 60 km tylko po to zebym sobie popatrzyla na budowe, a mialabym ochote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 02.03.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Spóźniłem się na kawę Ale ...napisze kilka słów na temat podłogówki, o której tu ostatnio.... koszt takiej instalacji wcale nie jest drogi - kable kładziesz tylko w tym miejscu, gdzie nie będzie mebli i zabudowy - więc w kuchni mała powierzchnia.Skoro Honorka pisze o kablach to mowa o podłogówce elektrycznej. Mieszkałem kiedyś w domu, gdzie była podłogówka elektryczna. Koszt instalacji rzeczywiscie niewielki za to koszt eksploatacji bardzo wysoki. O tym też trzeba pamiętać! Jeżeli podłogówka wodna to koszt instalacji będzie duży, jeżeli robic to zgodnie ze sztuką, tj. dwa obiegi grzewcze no i układ w kotłowni, dajacy podlogówce wodę o duzo niższej temperaturze niż w grzejnikach. Co do "życia" z podłogówką to same superlatywy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 02.03.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Maciejon - pomyliłam się Pisząc kable miałam na mysli rurki Znajomi mają na jednym obiegu i to działa. Nie strasz kosztami, bo to chyba nie będzie aż takie bardzo kosztochłonne i jeszcze TomKa sie przestraszy i wycofa. A jezeli nawet elektryczne.... Podobno wystarczy podgrzac, wyłaczyc i ciepło trzyma i to tez niewiele kosztuje. Nie trzeba non stop grzac.... TomKa - wydajesz raz, potem się zwróci Zalety przewyższaja poniesione koszty, zobaczysz! Najlepiej nich sie hydraulik wypowie. Ups, on chyba odradzał Ale dlaczego? Nie umie? Czy cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 03.03.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 mnie znowu wczoraj odradzali znajomi...maja w łazienkach i nie używają czy cuś takiego nie dopytałam bo wkurzyli mnie...robią wodę z mózgu a człowiek juz nie wie kogo słuchać.....a moze tak ze złośliwości gadali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 03.03.2008 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Kochani, dziękuję za wpisy. Jutro wszystko odczytam, wypowiem się. Dzisiaj nie jestem w stanie nic więcej napisać niż ... budujemy dom!! Na prawdę budujemy nasz dom!!! Do tej pory to było marzeniem, potem czymś na papierze, dziś stało się faktem! Jakże radosnym !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.03.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Bardzo się cieszę razem z Tobą Tomko . Ale fajnie i mam nadzieję, że będziesz nas rozpieszczać zdjęciami . Soniko jestem myślami cały czas z Tobą. I napiszę to jeszcze u siebie, domek a zwłaszcza łazienkę tę błękitną masz prześliczną !!!!! Dzięki serdeczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 05.03.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 TomKa ! Ciszę się, że zaczeliście !!! : Teraz będziesz miec jeszcze mniej czasu na pisanie na forum Ale chyba o to chodzi. Budowa ruszyła i już. Zaraz pewnie przeczytam i zobacze na zdjęciach mury, potem dach, potem okna ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.03.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 http://images34.fotosik.pl/155/c8a986787157a271.jpg Tomka to jest tynk? Mi to raczej na łupek gipsowy wygląda tylko taki w jednolitych kawałkach COś podobnego jak te imitacje piaskowców Szkoda że zdjecie takie małe ale wiecej niedopatrzyłam. Jeśli sie mylę to wybacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.03.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 http://images34.fotosik.pl/155/c8a986787157a271.jpg Tomka to jest tynk? Mi to raczej na łupek gipsowy wygląda tylko taki w jednolitych kawałkach COś podobnego jak te imitacje piaskowców Szkoda że zdjecie takie małe ale wiecej niedopatrzyłam. Jeśli sie mylę to wybacz. to samo pomyslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 05.03.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Dzisiaj napijmy się winka. Mam nadzieję, że tym razem starczy dla wszystkich... http://images30.fotosik.pl/171/4fdc6307992cf0e5.jpg Honorka, aga, maciejon chyba mnie przekonaliście . Przez weekend byłam w domu ogrzewanym podłogówką - cały parter i też mi się podobało. Jeszcze porozmawiam z mężem i hydraulikiem... bertolo nie strasz, bo brak czasu to u mnie normalka . Czy może być jeszcze gorzej? Hihhihi pewnie tak! A zdjęcia za moment będą ... malmuc, Mayland pewnie dałam plamę i macie rację. W takim razie podoba mi się ten łupek gipsowy. Czy nie dałoby się osiągnąć podobnego efektu tynkiem? Soncia znów mam prośbę do Ciebie. Obiecuję ostatni raz Cię męczę tymi schodami. Czy mogłaś zmierzyć szerokość ściany zaznaczonej na zdjęciu? http://images28.fotosik.pl/171/ef6fd608315a65d4.jpg Wszystkim dziekuję za odwiedziny w Komentarzach i zapraszam do Dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 05.03.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 WITAJ... dziękuje za winko , bardzo lubie czerwone winko.., 1. podłogówka elektryczna, bedzie u nas na całym dole-jako ogrzewanie dodatkowe i takie w największe mrozy, standardowym i podstawowym ogrzewaniem będzie kominek DOVRE (juz zakupiony nawet) z nadmuchem powietrza w łazience na parterze i całe piętro, 2. nie czytałam całej strony, rozmawiacie coś o kamieniach, ja będe sprowadzać piaskowca z gór, to jeśli troche ci potrzeba to możemy sie dogadać, planuje to ściągać koło KWIETNIA- MAJA , a tobie do czego potrzebne te kamienie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts