Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

40 LAT I OKOLICE

amalfi

Recommended Posts

Inżynier Karwowski kończy właśnie 40 lat. Pełen niepokoju, że zamknął się w jego życiu najważniejszy rozdział, zjawia się u kolegi-lekarza. Zaprzyjaźniony z rodziną Karwowskich pan doktor, ekspert w sprawach medycznych i erotycznych, udziela mu krzepiącej porady. W domu, przy urodzinowym stole, w towarzystwie żony i dzieci, bohater wspomina szkolne czasy i ludzi, którzy uwiecznili się w jego pamięci.

Dawno, dawno temu, w zamierzchłych czasach Peerelu, moja mama pracowała w kinie. Bywałem tam częstym "gościem". W tak zwanej poczekalni, był kiosk z książkami. Byłem tam stałym gościem. I jedna, jedyna książka, a właściwie jej tytuł wywarł na mnie wrażenie, które przetrwało dziesięciolecia. "Mężczyzna po czterdziestce".

Nigdy tej książki nie miałem w ręku. Miałem w tym czasie 10 lat, może trochę więcej, może trochę mniej, nie pamiętam. Ale do dziś pamiętam okropną okładkę: Gruby, zapyziały facet, ze spodniami na szelkach. Dziś mam 57 lat i czuję się młodo. Nie jest to druga młodość. Mam nadzieję żyć 120 lat jak mój pradziadek! Więc jeszcze 3 lata do połowy. :lol:

Trzymaj się i myśl o sobie pozytywnie.

remx jednak pożyjemy i zobaczymy, co powiesz jak też dożyjesz. Mama, gratulacje. Syn, dom, pogoda ducha. Z tego co piszesz widać, że jesteś fajna dziewczyna i powinnaś ten sklep sama otworzyć. Niech mąż robi to co robi, a Ty zaczynaj załatwiać. Ja też sporo zaczełam po czterdziestce. Myślę, że ludzie w tym wieku są twórczy, bardziej zorganizowani, przewidujący. Jeśli czujesz, że interes wypali, bierz się do dzieła. Pozdrawiam serdecznie.

W lipcu skończyłam 40 lat. To podobno środek życia (przy dobrych układach z Panem Bogiem), czas na refleksje, początek nowego życia itp. Jak to jest u Was? U mnie na początku było cienko. Pozdrawiam.

jest już klub czterdziestek 8)

http://forum.muratordom.pl/mario-o-sobie-klub-40-dziestek,t3158-300.htm

może odżyje :roll: