Gość kilbob 13.08.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Witam wszystkich budowniczych!!! Na wiosnę 2004 zamierzam rozpoczac budowę domku z poddaszem użytkowym. Zanim nie policzyłem kosztów materiałowych tejsciany to mi się podobała. Teraz zastanawiam się nad scianą jednowarstwową z betonu komórkowego. Może ktos z was sprawił sobie takie ściany. Bede bardzo wdzięczny za szczere opinie uzytkowników. Czy faktycznie jest duzo tańsza w wykonaniu? Czy jest ciepła? Czy nie ma problemów z wilgocią(wiem że tu dobra wentylacja grawitacyjna jest bardzo wazna ale zwiększaja się koszty ogrzewania)? Pozdrawiam Bogdan K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZOOLO 13.08.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 kup gazetę wyborczą z dzisiejszego dnia i w dodatku dom jest krótki art. ''szalik dla domu''oraz wykres jak ciepło przenika przez ściany warstwowe i gdzie wypada punkt rosy.ja wybrałem ścianę dwuwarstwową i uważam że wybrałem dobrze( 25cm phorotermu+12cm wełny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts