yar65 09.12.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam.Pytanie trochę dziwne, ale wydaje mi się, że będę musiał skorzystać z Waszych podpowiedzi, bo sam nie mam doświadczenia w tej materii. Ze względów losowych ekipa nie da rady zakołkować, położyć kleju i siatki. Zdążyli tylko przykleić styropian. Chciałbym to uczciwie z nimi rozliczyć. Bardzo proszę o pomoc, jaki procent całości pracy (przyklejenie, zakołkowanie, klej i siatka) według Was został wykonany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron_ 09.12.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 ok.60% całości.Styropian przed przylkejeniem siatki należy przeszlifiwać.Póżniej warstwa kleju ,siatka,druga warstwa kleju.Jeżeli siatka jest jeszcze widoczna to należy nanieść cienką warstwę kleju jeszcze raz.Rozumiem ,że tynkowania do pracy nie uwzględniamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 09.12.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 mysle , ze ok. 30 procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron_ 09.12.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 mysle , ze ok. 30 procent hm. ciekawa kalkulacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 09.12.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 40 zł / m2 z powierzonego materiału lub 85 zł /m2 z materiałem zaznaczam że usługi podrożały więc są to ceny wyjściowe na rok 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 09.12.2007 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 40 zł / m2 z powierzonego materiału lub 85 zł /m2 z materiałem zaznaczam że usługi podrożały więc są to ceny wyjściowe na rok 2007 40 zeta za samo przyklejenie styropianu ????? To chyba by wyszło jakieś 500zł/godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 09.12.2007 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 mysle , ze ok. 30 procent hm. ciekawa kalkulacja Tez tak uważam jak ila66, że samo przyklejenie to nie więcej niż 1/3 roboty. Sam pisałeś, ile jeszcze trzeba sie narobić, żeby zrobić "na szaro". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 09.12.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 40 zł z powierzonego materiału ale ful serwis nie pisałem że tylko styropian eby nie było wątpliwości klej >sturopian >siatka wtopiona w klej > podkład tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 09.12.2007 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 eby nie było wątpliwości klej >sturopian >siatka wtopiona w klej > podkład tynk Ale jak sie ma Twoja odpowiedź do tego wątku, gdzie chodzi mi tylko o przyklejenie styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 09.12.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 a to nie wiem ile za samo przyklejenie styropianu trzeba negocjować ale uprzedzam że styropian się utlenia dość szybko na ścianie i potem trzeba go rapować przed nałożeniem kleju i siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 09.12.2007 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 a to nie wiem ile za samo przyklejenie styropianu trzeba negocjować ale uprzedzam że styropian się utlenia dość szybko na ścianie i potem trzeba go rapować przed nałożeniem kleju i siatki Ale ja nie chcę wiedzieć ile, tylko mniej więcej jaka to część całkowitej pracy docieplenia (bez tynku). 50%? 30%? Ktoś, kto to robi, jest chyba w stanie sie wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 09.12.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 to bez kołkowania to mniej więcej 20 % Przyklejanie 20%kołowanie 10% naciąganie kleju , zatapiane w nim siatki i naciąganie kleju na siatkę 30%gruntowanie 10%tynkowanie 30 % tak to mniej więcej wychodzi + - oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron_ 09.12.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 mysle , ze ok. 30 procent hm. ciekawa kalkulacja Tez tak uważam jak ila66, że samo przyklejenie to nie więcej niż 1/3 roboty. Sam pisałeś, ile jeszcze trzeba sie narobić, żeby zrobić "na szaro".Jeżeli przyjmiemy ,że styropian został przyklejony w/g technologii prawidłowo,przy pierwszej warstwie zamocowano listwę startową,poobrabiano wszystkie otwory drzwiowe i okienne oraz obróbki pod dachem z należytą starannością i otrzymano proste płaszczyzny ścian to jak ta pracochłonność ma się mieć do pozostałej reszty?Jeżeli masz duże wątpliwości to radzę skorzystać z porady działów technicznych producentów systemów dociepleń np.ATLAS STOPTER.Ich opinia powinna być najbardziej obiektywna,pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 10.12.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam. Pytanie trochę dziwne, ale wydaje mi się, że będę musiał skorzystać z Waszych podpowiedzi, bo sam nie mam doświadczenia w tej materii. Ze względów losowych ekipa nie da rady zakołkować, położyć kleju i siatki. Zdążyli tylko przykleić styropian. Chciałbym to uczciwie z nimi rozliczyć. Bardzo proszę o pomoc, jaki procent całości pracy (przyklejenie, zakołkowanie, klej i siatka) według Was został wykonany? U nas była to dokładnie 1/3 ceny. Po 8 zł za każdy etap (klejenie styropianu, siatka+klej, tynk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron_ 10.12.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam. Pytanie trochę dziwne, ale wydaje mi się, że będę musiał skorzystać z Waszych podpowiedzi, bo sam nie mam doświadczenia w tej materii. Ze względów losowych ekipa nie da rady zakołkować, położyć kleju i siatki. Zdążyli tylko przykleić styropian. Chciałbym to uczciwie z nimi rozliczyć. Bardzo proszę o pomoc, jaki procent całości pracy (przyklejenie, zakołkowanie, klej i siatka) według Was został wykonany? U nas była to dokładnie 1/3 ceny. Po 8 zł za każdy etap (klejenie styropianu, siatka+klej, tynk) Ito jest w miarę ok.Tylko mówimy o robociznie bez tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 12.12.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Oczywiście sama robocizna za poszczególne etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 21.12.2007 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 możecie kogoś polecić do ocieplenia na wiosnę 2008 okolice Wawy z góry dzięki za sprawdzonych i tanich wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.12.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 takie rzeczy robi się samemu szkoda kasy na papudraków - do położenia tynku lepiej już wziąć fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 21.12.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 takie rzeczy robi się samemu szkoda kasy na papudraków kto to jest papudrak ? jak wyglada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron_ 21.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 takie rzeczy robi się samemu szkoda kasy na papudraków kto to jest papudrak ? jak wyglada ? Ja go sobie wyobrażam jako gościa biegającego po budowie,który wymachuje młotkiem i głośno krzyczy (nie do rzeczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts