Winkiel 28.12.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witam, Jestem ciekaw każdej opinii na temat projektu, ale szczególnie zależy mi na konstruktywnej krytyce http://www.z500.pl/ dom nazywa się Z29 dziękuje za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 29.12.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 http://www.z500.pl/projekty/29/wizualizacje/z29_widok1_0.jpg Jest to typowy dom piętrowy z strychem nieużytkowym. Konstrukcja budynku pozwala w póżniejszym czasie dobudować piętro. Nie często się teraz buduje takie domy. Wady - cóż jest wysoki. To też trochę wyższy koszt budowy, ale nie wiele. Zalety - jedna podstawowa brak skosów. Pokoje na piętrze są "normalne", ustawne i wygodne w użytkowaniu. Dach można wykonać nie na więźbie dachowej, a na kratownicach, wyjdzie taniej i co ważniejsze szybciej.Koszt budowy podany w kosztorysie - możliwy do spełnienia, a nawet przy zastosowaniu kilku tańszych rozwiązań, możliwy do obniżenia. Przyjemnej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 29.12.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Super domek. Jeśli tylko masz zgodę w warunkach zabudowy na nowoczesną architekturę - super pomysł. Moze da się tylko wyskrobać łazienke małżeńską?Zwróć uwagę w salonie na male okno? Moze go powiększyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitech 29.12.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 domek oczywście budujesz w mieście ? bo raczej nie widze go na prowinjci ale jest bardzo estetyczny pod warunkiem że nie zmienicie niczego bo srutututu i po proporcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winkiel 30.12.2006 00:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Dach można wykonać nie na więźbie dachowej, a na kratownicach, wyjdzie taniej i co ważniejsze szybciej. Koszt budowy podany w kosztorysie - możliwy do spełnienia, a nawet przy zastosowaniu kilku tańszych rozwiązań, możliwy do obniżenia. Przyjemnej budowy. Dziękuje bardzo za opinie. Bardzo zainteresowała mnie wzmianka o cięciu kosztów. Zajmujesz się tym zawodowo? Mam taką nadzieję, że architektura nie zrobi mi kłopotu z nowoczesnością, którą ten projekt reprezentuje. Co do okolicy to są to przedmieścia i długo szukaliśmy projektu pomiędzy architekturą okolicy, która jest bardzo klasycznym obrazem polskiej architektury a nowoczesnością, która nam się tak bardzo podoba. Zapłaciliśmy nawet za projekt indywidualny, ale niestety firma CELBUD okazała sie nie solidna i sprawa ciągnie sie do dzisiaj. Ponad to mamy bardzo małą działkę, która nie pozwala nam na parterowy dom, o którym marzyliśmy. Co do zmian w projekcie to oczywiście małe planujemy. Wnętrza właśnie rysuje i jak skończę to wrzucę do oceny a co do zewnętrza to zmienimy to, co udaje piaskowiec na drewno i usuniemy ścianę z otworami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 30.12.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Bardzo fajny dom - przede wszystkim odroznia sie od typowych "dworków", ktore teraz sie buduje.Sadze ze te 265 tys zł wg. kosztorysu jest realne (stan developerski - bez wykończenia wewnątrz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aner100 10.12.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 witamCzy może ktoś z Państwa buduje lub wybudował dom z projektu Z29 firmy Z500 strona http://www.z500.pl Chciałbym zobaczyć i przekonać się jak wygląda w rzeczywistości, może ktoś z Państwa ma jakieś uwagi co do projektu.Dziekuję i pozdrawiamaner100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fas 21.02.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam Proszę o opinie i uwagi na temat projektu z29 pracowni z500. Od jakiegoś czasu poszukuję zwartego domu, bez skosów na 1 piętrze, na niedużą działkę miejską z wjazdem od południa. Takich projektów jest niestety bardzo mało... Oto link:http://www.z500.pl/projekt/z29.html Zmiany, nad którymi myślę to:- likwidacja tarasu nad garażem (przykrycie dachem) pozostawiając np. balkon od frontu- utworzenie niezależnego wejścia do kuchni z przedsionka + likwidacja drzwi: przedsionek-hol- ewentuanie podzielenie sypialni (tej 18,5m) tak, aby powstała na górze pralnia i suszarnia (wiąże się z tym wstawienie okna, doprowadzenie pionu) Co sadzicie o tym projekcie? Jakie macie sugestie, co można ulepszyć? Wszelkie uwagi baardzo mile widziane. A może ktoś juz wybudował taki dom? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.02.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 http://www.z500.pl/projekty/29/wizualizacje/z29_widok1_1.jpg http://www.z500.pl/projekty/29/rzuty/z29_rzut1_1.jpg http://www.z500.pl/projekty/29/rzuty/z29_rzut2_1.jpg Fajny kwadracik . Podoba mi się szczególnie góra. W tej drugiej sypialni zrobiłabym garderobę a nie suszarnię ale to zależy oczywiście od mieszkańców. Dół trochę mniej mi się podoba. Jeśli nie zrobisz drzwi do przedsionka zimą może zimno wlatywac przy każdym otwieraniu drzwi (wiem coś nt temat) ale za to nie nie będziesz musiał latać ze śmieciami przez salon. Nie użytkuję schodów więc się nie wypowiem na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fas 22.02.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Dzięki Przedsionek.. z tym zimnym powietrzem to faktycznie racja. A może by wtedy zabudować przed wejściem coś w stylu wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.02.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 To jest jakieś wyjscie Tylko czy wtedy nie straci domek na urodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 22.02.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Troszke krytyki - bardzo maly salon, nieustawny, pozytek z kominka zaden - wez pod uwage, ze metraz salonu 37.3 to razem z holem i schodami.... jak na tej wielkosci dom...tragedia. Brak jadalni...Dodatkowo - domek ladnie wyglada z tym zadaszeniem nad oknami salonu - jednak w twoim przypadku nie dosc, ze okna te beda od wschodu, to jeszcze przysloniete. Kuchnia od poludnia to czesto zasloniete okno - czyt. malo swiatla w salonie na codzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.02.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Bez przesad z tym salonem. Mam salon 7 x 4 nie jest źle. Kominek w tym ustawieniu rzeczywiście grzeje w plecy ale meble można przestawić. Dla chcącego nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fas 22.02.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Dzięki za uwagi. Co do salonu i braku słońca - zapomniałam dodać, że planujemy lustrzane odbicie projektu, czyli salon od zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fas 22.02.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 A tak w ogole to salon i kuchnia (+ brak jadalni i spiżarki) to nasz główny minus tego domu i tylko dlatego się nad nim jeszcze zastanawiamy.. Wiem że trochę nieustawne, ale może da się z tych pomieszczeń cos sensownego wykrzesać? Może przesunąć okno, ścianę..? kominek...? Help! ps. dzięki za wstawienie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fas 22.02.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 To jest jakieś wyjscie Tylko czy wtedy nie straci domek na urodzie straci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.02.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 To może poszukaj jeszcze jakiegoś projektu WIem, że gdzieś tutaj był taki wątek właśnie odnośnie działek z wjazdem od południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.02.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 skorzyastaj z wyszukiwarki tutaj jeden wątek odnośnie projektów http://forum.muratordom.pl/dom-z-wjazdem-od-poludnia,t84679.htm?highlight=wjazdem%20południa życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.02.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Jeszcze odnośnie jadalni to muszę powiedzieć, że u mnie nie ma jadalni. Jest wydzielone miejse na stół i nie wydaje mi się to tragedią. Wszystko zależy od Waszych upodobań, zwyczajów i oczekiwń względem projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winkiel 22.02.2008 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 to może ten http://www.z500.pl/projekt/z2002.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts