fidykg 13.08.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Witam wszystkich Mam pewien problem. Jak porządnie mocować różne przedmioty (np. kinkiety oświetleniowe, antena SAT itp.) do ściany ocieplonej 10 cm warstwą styropianu, ściana wykonana z 30 cm Porothermu P+W. Będę wdzięczny za pomoc. Grzegorz Fidyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 13.08.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Dołączam do pytania U mnie w regionie to nawet kupić nie można kołków rozporowych o długości ponad 18cm a w dodatku o małych przekrojach to nawet nie słyszeli. PS. Rośnie popularność ścian 2 warstwowych a skutecznych mocowań brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galber 14.08.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Ja wpadłem na jeden pomysł. Kupiłem kołki rozporowe mosiężne i do tego pręt gwitowny M8. Mam zamiar wywiercić otwór akurat w betonie, wbić kołek, uciąć 15 cm pręta gwintowanego ( ocieplenie 12 cm ) i go wkręcić. A na to wbić styropian.A w miejscu gdzie styropian jest zastosuję podobny wariant tyle że kołek najpierw nakręcę na śrube M8 z łbem i go wbije w ścianę, a dopiero później wkręcę gwintowany pręt.Mam nadzieję że zadziała. Będę to robić dzisiaj. W poniedziałek postaram się opisać wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts