Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Profesjonalne środki czystości

zott36

Recommended Posts

Wszyscy sie budują , remontują , ale jak później dbacie o swoje umywalki , kabiny itp.? :wink:

Jakich używacie środków do czyszenia kabin prysznicowych , umywalek , baterii ,itp. ? Są to profesjonalne środki np. HG , Ravak ? czy raczej sklepowe jak Cilit kamien i rdza, domestosy itp.

Do tej pory używałam sklepowych zwykłych za 10 zł , ale wydaje mi się, że one są raczej żrące , wyżerające, duszące .

Czy warto inwestowac w profesjonalne środki?, widzicie różnice w użytkowaniu tych profesjonalnych?

Moze to kogos zainteresuje wiec napiszę .

Kupiłam płyn do czyszczenia kabiny prysznicowej ravaka . Pachnie pięknie , kwiatowo -niedusząco . Czysci dobrze , natomiast opary są żrące :( .

Dzisiaj kupiłam tez ściereczkę z mikrofibry.

Dopiero dzisiaj ( bo w takie cuda to ja nie wierzyłam ) i żałuje , ze ten cud odkryłam tak późno :evil:

Kabina lśni jak nówka ( z kamieniem radzi sobie super nawet kilkuletnim), czyszczenie inoxu to czysta przyjemnosc , okap takiego czystego jeszcze nie miałam, okna , szkło, tłuszcz z kuchenki, baterie umywalkowe, laptop, kurz, ceramika, płytki , blat , zlewy (duzoby wymieniac)...wszystko wygląda jak po czyszczeniu profesjonalnymi środkami.

Zadziwiające co potrafi zrobic ta ścierka zmoczona tylko ciepłą wodą :roll:

Jak dalej będzie sie tak dobrze sprawowała to odstawie wszystkie środki chemiczne.

Nie , podaje konkretnej firmy bo mnie posądzicie... :D

ja też z całego serca polecam mikrofibrę

najbardziej zadowolona byłam z takiej (aukcję wybrałam dowolną, chodziło mi o fotkę! także nie posądzajcie mnie proszę o reklamę tego właśnie allegrowicza ;) )

http://allegro.pl/item278856292_sciereczka_mikrofibra_mikrowlokna_2szt_32x32.html

zott36 czy Ty też używałaś właśnie tej czy jakąś inną?

No dobra dobra , jak takie zainteresowanie :wink: .

Dopiszę , jeszcze , ze jak miałam kupic ta sciereczke za 11 zł to maz sie ze mnie śmiał. Że ja to jednak naiwna baba jestem , cudów przecież nie ma i jeszcze chce przepłacic za scierke 11zł .Tym bardziej , ze sama byłam zdecydowanie na nie.

Ale wiecie jak to kobiety :oops: wyczytałam gdzies , ze dobre to to i sama chciałam spróbowac z czystej ciekawosci.Zobaczyc czym sie tak niektórzy zachwycają.

Jak mąż zobaczył co to robi i do tego nie zostawia ani jednej smugi, to na przeprosiny mam dostac cały zestaw tych scierek i koniecznie jeszcze jedna idzie do samochodu. :wink:

Chyba się troszkę rozpędził :roll:

Jesteśmy pełni podziwu jak usuwa kamien , tłuszcz i brud .Tłuszczu np. z kuchenki, okapu , nie rozmazuje tylko zbiera pozostawiając przez chwileczkę mokrą powierzchnię a za chwilę to odparowuje i powierzchnia jest sucha , nielepiąca , jakby na niej tłuszczu nigdy nie było :roll: .Fajnie tez poleruje na sucho , wszystko lsni jak po nabłyszczaczu(inox , baterie, szkło).

Ja swoją kupiłam w leroy merlin na mopach . Były różne , do róznych zadan specjalnych, róznych firm. Do szyb, łazienek , kuchni itp.

Firma interchemall a nazwa to : Prima mikrofibra ekstra do zadań specjalnych(nowa generacja).

Wzięłam tą bo ta była uniwersalna.

Poczytałam sobie troszkę o tych scierkach na internecie i ludziki piszą , ze ponoc dobra jest tez w biedronce i tania bo w przedziale 3-5zł , ale na temat tej sie nie wypowiem bo nie próbowałam, chwalą tez vileda( ale tez nie wiem).

Jak wypróbuje to bede miała porównanie i dam znac..

W instrukcji napisane , ze najlepiej myc szarym mydłem , czesto płukac .

Zabronione myscie w srodkach zmiekczających, i z dodatkiem chloru bo traci własciwosci , mozna tez prac w pralce (proszku) do 60C. Tylko nie mozna prac z recznikami , bo wbijaja sie nitreczki od reczników w ta tkanine i tez traci własciwosci.

Gdyby mi przeszło oczarowanie tą scierką to napiszę(bo moze to taki pierwszy zachwyt ) , ale narazie nie moge wyjsc z podziwu, mężulek też :wink:

To moja

http://www.chomik.pl/gabki_pliki/image108.gif

• 7 years później...
  • 4 months później...
ja do czyszczenia kabin prysznicowych używam płynu przeznaczonego do mycia kabin i czyszczę za pomocą gąbeczki, albo wykorzystuję do tego tradycyjny zmywak kuchenny, ważne przede wszystkim żeby to robić na bieżąco inaczej jak nagromadzi się za dużo osadu to będzie trzeba więcej się napracować żeby wszystko ładnie doczyścić Edytowane przez Elfir
reklamiarz :(

Nie znam Waszych ściereczek, ale wypróbuję. Od siebie mogę polecić chemię firmy DURGOL. Najlpsze, z jakimi się spotkałam są ich środki odkamieniające, łyżeczka rozpuszcza kamień w czajniku w kilka chwil, to samo w zmywarce. Ale też mam środek do mycia kabin prysznicowych (kamień po prostu spływa wraz z pianą) i do kuchni. Jest to produkt szwajcarski, ale absolutnie wart swojej ceny. Można kupić na Allegro, szkoda, że nie w sklepach. Chyba, że ktoś gdzieś widział?

• 1 year później...
Ja do sprzątania używam różnych środków. Część bardziej znana z reklam w telewizji jak domestos czy cilit. Inne, których używam w ogóle nie mają reklam w telewizji. Na przykład są takie środki firmy :spam: , które można dostać tylko w kilku sklepach, ale głównie zamawiam je przez internet. Używam głównie dwóch, jeden do kabiny prysznicowej, drugi do piekarnika. Fajna cena, dobrze sprzątają i starczają na dosyć długo. Kupiłem też ich środek do sprzątania po remoncie, ale nie wiem nic bo jeszcze nie skończyłem remontu i go nie używałem :lol2: Edytowane przez Tomaszs131
Lokowanie produktu.

• 3 months później...
  • 2 months później...

Ja kupuję przede wszystkim ekologiczne środki czystości i KENZO. Nie wiem czy jest ekologiczny czy nie, ale jest bardzo skuteczny. Bardzo go lubię.

Wszyscy sie budują , remontują , ale jak później dbacie o swoje umywalki , kabiny itp.? :wink:

Jakich używacie środków do czyszenia kabin prysznicowych , umywalek , baterii ,itp. ? Są to profesjonalne ekologiczne środki czystości np. HG , Ravak ? czy raczej sklepowe jak Cilit kamien i rdza, domestosy itp.

Do tej pory używałam sklepowych zwykłych za 10 zł , ale wydaje mi się, że one są raczej żrące , wyżerające, duszące .

Czy warto inwestowac w profesjonalne środki?, widzicie różnice w użytkowaniu tych profesjonalnych?

Edytowane przez Elfir

• 1 year później...