zott36 10.12.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Wszyscy sie budują , remontują , ale jak później dbacie o swoje umywalki , kabiny itp.? Jakich używacie środków do czyszenia kabin prysznicowych , umywalek , baterii ,itp. ? Są to profesjonalne środki np. HG , Ravak ? czy raczej sklepowe jak Cilit kamien i rdza, domestosy itp. Do tej pory używałam sklepowych zwykłych za 10 zł , ale wydaje mi się, że one są raczej żrące , wyżerające, duszące . Czy warto inwestowac w profesjonalne środki?, widzicie różnice w użytkowaniu tych profesjonalnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 11.12.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Sann profi do: kominka/piekarnika(OK); do bateri(kiepsko); płytki(super). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 12.12.2007 02:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Moze to kogos zainteresuje wiec napiszę . Kupiłam płyn do czyszczenia kabiny prysznicowej ravaka . Pachnie pięknie , kwiatowo -niedusząco . Czysci dobrze , natomiast opary są żrące . Dzisiaj kupiłam tez ściereczkę z mikrofibry. Dopiero dzisiaj ( bo w takie cuda to ja nie wierzyłam ) i żałuje , ze ten cud odkryłam tak późno Kabina lśni jak nówka ( z kamieniem radzi sobie super nawet kilkuletnim), czyszczenie inoxu to czysta przyjemnosc , okap takiego czystego jeszcze nie miałam, okna , szkło, tłuszcz z kuchenki, baterie umywalkowe, laptop, kurz, ceramika, płytki , blat , zlewy (duzoby wymieniac)...wszystko wygląda jak po czyszczeniu profesjonalnymi środkami. Zadziwiające co potrafi zrobic ta ścierka zmoczona tylko ciepłą wodą Jak dalej będzie sie tak dobrze sprawowała to odstawie wszystkie środki chemiczne. Nie , podaje konkretnej firmy bo mnie posądzicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 12.12.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 No co ty Zptt... Dawaj tu firmę. Mikrofibra mikrofibrze nie równa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.12.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Dawaj, dawaj...porządki świąteczne czas zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 12.12.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ja też z całego serca polecam mikrofibrę najbardziej zadowolona byłam z takiej (aukcję wybrałam dowolną, chodziło mi o fotkę! także nie posądzajcie mnie proszę o reklamę tego właśnie allegrowicza ) http://allegro.pl/item278856292_sciereczka_mikrofibra_mikrowlokna_2szt_32x32.html zott36 czy Ty też używałaś właśnie tej czy jakąś inną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.12.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 stosujemy i polecam chemię domową STARWAX - do kupienia w sieciowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 12.12.2007 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 No dobra dobra , jak takie zainteresowanie . Dopiszę , jeszcze , ze jak miałam kupic ta sciereczke za 11 zł to maz sie ze mnie śmiał. Że ja to jednak naiwna baba jestem , cudów przecież nie ma i jeszcze chce przepłacic za scierke 11zł .Tym bardziej , ze sama byłam zdecydowanie na nie. Ale wiecie jak to kobiety wyczytałam gdzies , ze dobre to to i sama chciałam spróbowac z czystej ciekawosci.Zobaczyc czym sie tak niektórzy zachwycają. Jak mąż zobaczył co to robi i do tego nie zostawia ani jednej smugi, to na przeprosiny mam dostac cały zestaw tych scierek i koniecznie jeszcze jedna idzie do samochodu. Chyba się troszkę rozpędził Jesteśmy pełni podziwu jak usuwa kamien , tłuszcz i brud .Tłuszczu np. z kuchenki, okapu , nie rozmazuje tylko zbiera pozostawiając przez chwileczkę mokrą powierzchnię a za chwilę to odparowuje i powierzchnia jest sucha , nielepiąca , jakby na niej tłuszczu nigdy nie było .Fajnie tez poleruje na sucho , wszystko lsni jak po nabłyszczaczu(inox , baterie, szkło). Ja swoją kupiłam w leroy merlin na mopach . Były różne , do róznych zadan specjalnych, róznych firm. Do szyb, łazienek , kuchni itp. Firma interchemall a nazwa to : Prima mikrofibra ekstra do zadań specjalnych(nowa generacja). Wzięłam tą bo ta była uniwersalna. Poczytałam sobie troszkę o tych scierkach na internecie i ludziki piszą , ze ponoc dobra jest tez w biedronce i tania bo w przedziale 3-5zł , ale na temat tej sie nie wypowiem bo nie próbowałam, chwalą tez vileda( ale tez nie wiem). Jak wypróbuje to bede miała porównanie i dam znac.. W instrukcji napisane , ze najlepiej myc szarym mydłem , czesto płukac . Zabronione myscie w srodkach zmiekczających, i z dodatkiem chloru bo traci własciwosci , mozna tez prac w pralce (proszku) do 60C. Tylko nie mozna prac z recznikami , bo wbijaja sie nitreczki od reczników w ta tkanine i tez traci własciwosci. Gdyby mi przeszło oczarowanie tą scierką to napiszę(bo moze to taki pierwszy zachwyt ) , ale narazie nie moge wyjsc z podziwu, mężulek też To moja http://www.chomik.pl/gabki_pliki/image108.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iguana27 12.12.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Od ponad roku używam (tych samych )ściereczek z mikrofibry firmy Stella zakupionych chyba w Tesco. Są rewelacyjne, piorę je w pralce z ręcznikami i żadne włókna nie wbijają sie do nich. Mam ich kilka, każda przeznaczona do innych zadań i do tej pory są w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 12.12.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Ja kupowałam w Makro: ale nie wdziałam jednej do wszystkiego, tylko 1. Do kuchenek, druga do luster... itd. To jak właściwie jest? Można jedną czyścić brudy na różnych urządzeniach i przedmiotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 08.12.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Mam jedną taką przypadkowo nabytą ściereczkę z Tesco. I rzeczywiście - rewelka! Muszę więcej zakupić. A w ogóle to ważny temat - jaki np. polecacie środek do deski sedesowej Laufena, baterii łazienkowych i wanny akrylowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alinka_26 13.04.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) ja do czyszczenia kabin prysznicowych używam płynu przeznaczonego do mycia kabin i czyszczę za pomocą gąbeczki, albo wykorzystuję do tego tradycyjny zmywak kuchenny, ważne przede wszystkim żeby to robić na bieżąco inaczej jak nagromadzi się za dużo osadu to będzie trzeba więcej się napracować żeby wszystko ładnie doczyścić Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez Elfir reklamiarz :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 13.04.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Nie znam Waszych ściereczek, ale wypróbuję. Od siebie mogę polecić chemię firmy DURGOL. Najlpsze, z jakimi się spotkałam są ich środki odkamieniające, łyżeczka rozpuszcza kamień w czajniku w kilka chwil, to samo w zmywarce. Ale też mam środek do mycia kabin prysznicowych (kamień po prostu spływa wraz z pianą) i do kuchni. Jest to produkt szwajcarski, ale absolutnie wart swojej ceny. Można kupić na Allegro, szkoda, że nie w sklepach. Chyba, że ktoś gdzieś widział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam 44 31.08.2017 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja do sprzątania używam różnych środków. Część bardziej znana z reklam w telewizji jak domestos czy cilit. Inne, których używam w ogóle nie mają reklam w telewizji. Na przykład są takie środki firmy , które można dostać tylko w kilku sklepach, ale głównie zamawiam je przez internet. Używam głównie dwóch, jeden do kabiny prysznicowej, drugi do piekarnika. Fajna cena, dobrze sprzątają i starczają na dosyć długo. Kupiłem też ich środek do sprzątania po remoncie, ale nie wiem nic bo jeszcze nie skończyłem remontu i go nie używałem Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Tomaszs131 Lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuchan 22.12.2017 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Ja głównie używam czegoś co raczej nie reklamują w telewizji - środki powierzchniowo czynne . Można używać do niemal wszystkiego, są uniwersalne, efektowne i wydajne. Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Tomaszs131 Reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrogal 09.03.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 (edytowane) Ja kupuję przede wszystkim ekologiczne środki czystości i KENZO. Nie wiem czy jest ekologiczny czy nie, ale jest bardzo skuteczny. Bardzo go lubię. Wszyscy sie budują , remontują , ale jak później dbacie o swoje umywalki , kabiny itp.? Jakich używacie środków do czyszenia kabin prysznicowych , umywalek , baterii ,itp. ? Są to profesjonalne ekologiczne środki czystości np. HG , Ravak ? czy raczej sklepowe jak Cilit kamien i rdza, domestosy itp. Do tej pory używałam sklepowych zwykłych za 10 zł , ale wydaje mi się, że one są raczej żrące , wyżerające, duszące . Czy warto inwestowac w profesjonalne środki?, widzicie różnice w użytkowaniu tych profesjonalnych? Edytowane 17 Lutego 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzataowczarek80 31.12.2019 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Ja kupuję najczęściej Tenzi. Nie mają wszystkich środków chemicznych, ale dużo mają i do domu i do samochodu. ------------------Najczęściej zajmuję się [{REKLAMA NA FORUM JEST PŁATNA] Edytowane 17 Lutego 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts