katja 08.01.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Dom jest z bali, od wew. pomiedzy drewnianym stelażem /rozstaw co 55cm/ będzie ocieplenie z wełny drzewnej /płyty Steico flex lub Kronotherm/ 10cm. Następnie do stelaża i najpewniej do bala przez wełnę drzewną mają być przyszpilane płyty trzcinowe gr. 2cm. Myślę, że powstanie sztywne podłoze pod tynk gliniany Na razie mam tylko stelaż i dlatego ciągle drążę temat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 18.04.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Wątek trochę podupadł Lada dzień przyszpilam płyty trzcinowe pod tynk gliniany. Trochę mi zeszło z elektryką itp. Trzcina już czeka. Karlsruhe, czym malowałaś swoje tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 18.04.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 no to zycze powodzenia i dobrych efektow.Ja malowalam farba kazeinowa z maki marmurowej - kreidezeit. pozdrawiam Agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 21.04.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Dzięki, Karlsruhe poczytałam o tej farbie Czy mączka marmurowa ma wyczuwalne uziarnienie, które czuć pod palcami po pomalowaniu? Dodawałaś jakiś pigment? Nie wiem jeszcze czy zdecydować się na farbę czy na cienką warstwę barwionego w masie tynku Clayteca. Tynk jako taki będzie z gliny miejscowej. Pozdrawiam k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 22.04.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witaj farba z maki marmurowej nie ma wyczuwalner ziarnistosci. Ja ja tak rozcienczylam, ze tynk gliniany troche przeswita. Ale nie musi tak byc. Mozna tez zrobic kolor jednolity.Znam clayfix od claytec, oczywiscie. Jest to farba z dodatkiem sproszkowanej gliny. Jest drozsza i nie ma za duzej palety barw. Farbe z maki marmurowej mozesz zmieszac z roznymi pigmentami, albo (to co ja uwielbiam) pomalowac sciane najpierw na bialo a potem pigment pur rozcienczony w srodku wiazacym naniesc gabka albo wielkim pedzlem nierownomiernie na sciane. Jest to oczywisce rzecz gustu. pozdrawiam agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.04.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 witaj (...) Farbe z maki marmurowej mozesz zmieszac z roznymi pigmentami, albo (to co ja uwielbiam) pomalowac sciane najpierw na bialo a potem pigment pur rozcienczony w srodku wiazacym naniesc gabka albo wielkim pedzlem nierownomiernie na sciane. Jest to oczywisce rzecz gustu. pozdrawiam agnes Oprócz farby co moze być jeszcze tym środkiem wiążącym? Karlsruhe, dawałaś najpierw na tynk grunt kazeinowy? Pozdrawiam k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 25.04.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Tak, grunt kazeinowy, na to farba z maki, na farbe srodek wiazacy (lazur do scian) zmieszany z pigmentem. Rzecz gustu - ja lubie conajmniej jedna "niespokojna" sciane w pomieszczeniu. Reszta moze byc uni. pozdrawiam agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 25.04.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 ahhh, teraz widze, ze pytasz konkretnie o srodek wiazacy pozdrawiam jeszcze raz agnes http://www.kreidezeit.pl/Produkty/kreide%20pl%20pdf/lazur%20bezbarwny.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Dzięki Jeszcze sie zastanawiam, jak tynk gliniany ma przejsc w tadelakt nad zlewem w kuchni Pozdrawiam k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 27.04.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Zakonczeniem gliny a rozpoczeciem tynku wapiennego jest tzwFliesenabschlußschiene (nie wiem jak przetlumaczyc, masz slownik)cos w rodzaju szyny.podloze dla tadelakt musi zawierac wapno, czyli najlepiej tynk cem-wap, lub klej do plytek zawierajacy jakis tam procent wapna. fajnej niedzieli agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 27.04.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 dzięki i wzajemnie ... wyglada na to, że to rodzaj profila konczacego, rozgraniczajacego. Przypominam sobie zdjecia z tadelakiem, to tam rzeczywiscie jest wyrazna granica, jesli nie jest na calej scianie. Z czego sa te szyny/profile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlsruhe 27.04.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 u mnie sa metalowe. Chyba z OBI. pozdroagnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts