witomark 12.06.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 18.08.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam! Cosik cherlawo wątek się rozwinął! Domy w okolicy jak grzyby po deszczu... a tu cisza Możecie troszkę szerzej opisać wasze doświadczenia z ekipami w okolicach Tczewa? Chciałam Was trochę podejrzeć, bo zamierzamy się również budować Jak powiadają najstarsi mieszkańcy okolicznych wiosek: ucz się na błędach - taniej wychodzi na cudzych Dlatego proszę - pomożecie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.08.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam serdeczne Grupe,mam zamiar przeniesc sie w okolice Zblewa przy scianie lasu.Poszukuje duzej dzialki.Odleglosc sprawia probem.Moze ktos z Was wie o o dzialkach w tej okolicy na sprzedaz.?Z kazda informacje stokrotne dzieki.A ze wojej strony polecam facia od szafek kuchenych ze Zblewa .Baba te zabydowa w jego wykonaniu.Mam zamiar zbudowac dom z pracowni Arch-ton MAK (STRY PROJEKT) PARTROWKA).Czy mozecie przeslac namiary na dzialki?Za dwa tygodnie tam bede i moze uda ie znalezc ta upragniona.W moich poszukiwnich pomaga mnie hotel gramburg ze Zblewa ale jak do tej poy nic mnie nie odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 21.08.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 U nas projekt juz ma sie ku koncowi. Teraz papierologia i uzyskanie pozwolenia nas czeka. Na szczecie mamy taki uklad, ze Pani architekt za nas to sklada, pilnuje i przynosi pozwolenie. Potem jeszcze TYLKO wizyta w banku i bedziemy mysle ruszac z budowa. Moze w tym roku, jak zima pozwoli. A jak nie to na wiosne zaczniemy. Nasz domek powstanie we wsi Turze pod Tczewem. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 22.08.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Nadal szukam . Czy moze ktos cos wie?Mialam propozycje Borzechowa ale to osiedle domow od ktorego uciekam.Potrzebuje kawalka lasu odosobnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ppinia 26.08.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 witam was , poszukuje namairy na architekta w Tczewie, który pomoze mi zebrac te wszystkie papiery do kupy aby uzyskac pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 28.08.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 I ciagle ten sam temat..Lasy odosobnienie szukam. Moze Ktos z Was wie?///// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 28.08.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Mam prppozycje ale to grunty lesne na kt0rych nie mozna budowac? Moze kts podpowie,Jak stac sie rolnikem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 31.08.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 I ciagle ten sam temat..Lasy odosobnienie szukam. Moze Ktos z Was wie?///// A czy to musi być koniecznie Zblewo bądź okolice? W Trzcińsku - na trasie Starogard - Gdańsk widziałam ostatnio tablicę "sprzedam", ogrodzony kawał lasu nad jeziorem, i zdaje się że tam jakieś początki budowy - chyba pensjonatu?? - były. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 31.08.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ja załatwiałem papiery u Wojciecha Richerta - tel 602192464 , trzeba się przypominać i pilnować ale jest ok. U nas domek już zamknięty, częściowo otynkowany, jest woda, kanaliza i początki ogrzewania. Jak ktoś ma pytania zapraszam. Zdjęcie jeszcze z bałaganem zaraz po skończeniu dachu.. http://lh6.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/SoR2-uzP-LI/AAAAAAAACYY/RWpaIXRyshs/s640/DSC00043.JPG http://lh5.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/SnspBpyrpRI/AAAAAAAACUU/N5qIh8XJ7Mo/s640/DSC00026.JPG Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 01.09.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Akrimka - Ladny ten wasz domeczek - co to za projekt? Jakie są przybliżone koszty na takim etapie postępu jak wasz? Mnie się z zewnątrz podoba, mąż marudzi - ty wiesz ile taki dach kosztuje? Ale marzyć można za darmo, no nie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 01.09.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Dach faktycznie duży - prawie 300m2, projekt to Lote II - z Archipelagu.Jak znajde chwile to napisze wiecej.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 02.09.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Akrimka tez z checia cos o kosztach poslucham. Maciek ekipe robiaca calosc czy bardziej systemem gospodarczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 03.09.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 KOszty, wiec tak.. Za wybudowenie całości, sciany, stropy, podciągi, chudziak, działowki, kominy 28tyś bez fundamentów - te juz były. Ale majster mowił z mniejszy domke w tej cenie by się zbudowało. DAch - hmmm... robocizna na gotowo z pokryciem to koszt 20tyś zł, w tym konstrukcją, nadbitka, okna dachowe, obróbka kominów, rynny. Schody wejściowe, i taras robiliśmy sami. TAk samo jak tynki, wodę, kanalize systemem - rodzina pomaga.. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 06.09.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 I ciagle ten sam temat..Lasy odosobnienie szukam. Moze Ktos z Was wie?///// A czy to musi być koniecznie Zblewo bądź okolice? W Trzcińsku - na trasie Starogard - Gdańsk widziałam ostatnio tablicę "sprzedam", ogrodzony kawał lasu nad jeziorem, i zdaje się że tam jakieś początki budowy - chyba pensjonatu?? - były. Pozdrawiam Pytaj w okolicach Lubiszewa - po drodze do Tczewa z autostradki w prawo.. Wiem ze tam są ciągle działki pod lasem na sprzedaż.... konkretów nie znam. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamik1000 15.10.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam,My już na etapie murowania ścian. Ekipę mam świetną, może nie najtańszą ale chłopy mają fach w ręku i szefa, co widać, że nie od wczoraj na budowach pracuje. Polecam jakby co. Napiszcie co tam u was. I teraz pytanie. TYNKI - macie kogoś kogo można polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 17.10.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Ja obecnie kłąde kafelki w kotłowni, tylko troche zimno sie zrobiło, wiec kupujemy kominek i bede go musiał zmontować.. TYnki robił i znajomy majsterek z południa wraz ze mna i tata, reszte konczyłem sam.. zreszta zostało mi jeszcze dwa pomieszczenia na poddaszu do skończenia, i mam nadzieje ze pogoda jeszcze pozwoli w tym roku. Kamik1000, A kogo bierzesz do dachu? Jak by co to dam ci namiar na moją ekipe, jestem zadowlony bo.. po ostanich wichurach u sasiadaów spadło po kilka dachówek, a u mnie wszystko ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 18.10.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 A my się dozbrajamy! To znaczy: uzbrajamy! W cierpliwość! Musimy czekać, czujemy się prawie jakbyśmy grali w szachy z urzędnikami gminy! A może warto w sen zimowy zapaść? Hmmm Abstrahując od tematu budowy - Nie mogę się już doczekać białej zimy i świąt choinką i piernikiem pachnących! Dynia na halloween dla mojego chrześniaka już gotowa! Prezent mikołajkowy również przygotowany! Teraz szukam prezentu na gwiazdkę! Wiecie gdzie? U kolegi - Oskara - w pokoju! - Jakubcio, co chcesz na gwiazdkę dostać?- pyta babcia. - Walentynkę! (Kubuś ma trzy lata ) Ostatnio, gdy byliśmy na zakupach, mały pilnie poszukiwał klocków: - Wiesz Aga, taki spychacz lego city jak Oski ma! Proszę, proszę, jak precyzyjnie ukierunkowane ma dzieciak potrzeby! A wy jakie macie pomysły na spędzanie świąt i prezenty dla dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 19.10.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 My tez teraz czekamy na ruch urzednikow. A dokladniej piszac czekamy na pozwolenie na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.01.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Halo! Halo! Jest tam kto? Został założony nowy wątek, który wymaga poświęcenia uwagi - cel szczytny!podaruj 1% podatkuDziękuję za pomoc! Pozdrawiam - Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts