Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tczew Starogard Pelplin Gniew i okolice

witomark

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! Cosik cherlawo wątek się rozwinął! Domy w okolicy jak grzyby po deszczu... a tu cisza :o

Możecie troszkę szerzej opisać wasze doświadczenia z ekipami w okolicach Tczewa? Chciałam Was trochę podejrzeć, bo zamierzamy się również budować :lol: Jak powiadają najstarsi mieszkańcy okolicznych wiosek: ucz się na błędach - taniej wychodzi na cudzych :lol: Dlatego proszę - pomożecie? Pozdrawiam :wink:

Witam serdeczne Grupe,

mam zamiar przeniesc sie w okolice Zblewa przy scianie lasu.Poszukuje duzej dzialki.Odleglosc sprawia probem.Moze ktos z Was wie o o dzialkach w tej okolicy na sprzedaz.?Z kazda informacje stokrotne dzieki.A ze wojej strony polecam facia od szafek kuchenych ze Zblewa .Baba te zabydowa w jego wykonaniu.Mam zamiar zbudowac dom z pracowni Arch-ton MAK (STRY PROJEKT) PARTROWKA).Czy mozecie przeslac namiary na dzialki?

Za dwa tygodnie tam bede i moze uda ie znalezc ta upragniona.W moich poszukiwnich pomaga mnie hotel gramburg ze Zblewa ale jak do tej poy nic mnie nie odpowiada

U nas projekt juz ma sie ku koncowi. Teraz papierologia i uzyskanie pozwolenia nas czeka. Na szczecie mamy taki uklad, ze Pani architekt za nas to sklada, pilnuje i przynosi pozwolenie. Potem jeszcze TYLKO wizyta w banku i bedziemy mysle ruszac z budowa. Moze w tym roku, jak zima pozwoli. A jak nie to na wiosne zaczniemy.

Nasz domek powstanie we wsi Turze pod Tczewem.

Beata

I ciagle ten sam temat..Lasy odosobnienie szukam. Moze Ktos z Was wie?/////

A czy to musi być koniecznie Zblewo bądź okolice?

W Trzcińsku - na trasie Starogard - Gdańsk widziałam ostatnio tablicę "sprzedam", ogrodzony kawał lasu nad jeziorem, i zdaje się że tam jakieś początki budowy - chyba pensjonatu?? - były. Pozdrawiam

Gość Akrimka

Ja załatwiałem papiery u Wojciecha Richerta - tel 602192464 , trzeba się przypominać i pilnować ale jest ok.

U nas domek już zamknięty, częściowo otynkowany, jest woda, kanaliza i początki ogrzewania.

Jak ktoś ma pytania zapraszam.

Zdjęcie jeszcze z bałaganem zaraz po skończeniu dachu..:)

http://lh6.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/SoR2-uzP-LI/AAAAAAAACYY/RWpaIXRyshs/s640/DSC00043.JPG

http://lh5.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/SnspBpyrpRI/AAAAAAAACUU/N5qIh8XJ7Mo/s640/DSC00026.JPG

Pozdrawiam

Gość Akrimka

KOszty, wiec tak..

Za wybudowenie całości, sciany, stropy, podciągi, chudziak, działowki, kominy 28tyś bez fundamentów - te juz były. Ale majster mowił z mniejszy domke w tej cenie by się zbudowało.

DAch - hmmm... robocizna na gotowo z pokryciem to koszt 20tyś zł, w tym konstrukcją, nadbitka, okna dachowe, obróbka kominów, rynny.

Schody wejściowe, i taras robiliśmy sami. TAk samo jak tynki, wodę, kanalize systemem - rodzina pomaga..:)

POzdrawiam

Gość Akrimka
I ciagle ten sam temat..Lasy odosobnienie szukam. Moze Ktos z Was wie?/////

A czy to musi być koniecznie Zblewo bądź okolice?

W Trzcińsku - na trasie Starogard - Gdańsk widziałam ostatnio tablicę "sprzedam", ogrodzony kawał lasu nad jeziorem, i zdaje się że tam jakieś początki budowy - chyba pensjonatu?? - były. Pozdrawiam

Pytaj w okolicach Lubiszewa - po drodze do Tczewa z autostradki w prawo..:)

Wiem ze tam są ciągle działki pod lasem na sprzedaż.... konkretów nie znam.

Pozdr

• 1 month później...
Gość Akrimka

Ja obecnie kłąde kafelki w kotłowni, tylko troche zimno sie zrobiło, wiec kupujemy kominek i bede go musiał zmontować..:)

TYnki robił i znajomy majsterek z południa wraz ze mna i tata, reszte konczyłem sam..:) zreszta zostało mi jeszcze dwa pomieszczenia na poddaszu do skończenia, i mam nadzieje ze pogoda jeszcze pozwoli w tym roku.

Kamik1000,

A kogo bierzesz do dachu? Jak by co to dam ci namiar na moją ekipe, jestem zadowlony bo.. po ostanich wichurach u sasiadaów spadło po kilka dachówek, a u mnie wszystko ok.

Pozdrawiam

A my się dozbrajamy! To znaczy: uzbrajamy! W cierpliwość! Musimy czekać, czujemy się prawie jakbyśmy grali w szachy z urzędnikami gminy! A może warto w sen zimowy zapaść? Hmmm :roll: :lol:

Abstrahując od tematu budowy - Nie mogę się już doczekać białej zimy i świąt choinką i piernikiem pachnących!

Dynia na halloween dla mojego chrześniaka już gotowa! Prezent mikołajkowy również przygotowany! Teraz szukam prezentu na gwiazdkę! Wiecie gdzie? U kolegi - Oskara - w pokoju!

- Jakubcio, co chcesz na gwiazdkę dostać?- pyta babcia.

- Walentynkę! (Kubuś ma trzy lata :lol: )

Ostatnio, gdy byliśmy na zakupach, mały pilnie poszukiwał klocków:

- Wiesz Aga, taki spychacz lego city jak Oski ma!

Proszę, proszę, jak precyzyjnie ukierunkowane ma dzieciak potrzeby! A wy jakie macie pomysły na spędzanie świąt i prezenty dla dzieci?

• 2 months później...