boratom 19.04.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 [ATTACH=CONFIG]1231[/ATTACH] Dnia 24 kwietnia 2010r. w godzinach od 10-18 w Gimnazjum nr 1 w Tczewie przy ul. Czyżykowskiej 69 odbędzie się dzień dawcy dla Pauliny Nazywam się Paulina. Mam 13 lat. Jestem uczennicą I klasy Gimnazjum nr 1 w Tczewie. W czasie tegorocznych ferii zimowych wykryto u mnie nawrót białaczki limfo blastycznej. W 2000r. po raz pierwszy zachorowałam na tą chorobę i wtedy wygrałam z nią. Po 10 latach choroba znów do mnie wróciła. Teraz szansą na wyleczenie jest przeszczep szpiku. Niestety moi najbliżsi nie mogą być dawcami. Pragnę realizować swoje marzenia i zdobyć wykształcenie. Proszę! Pomóż mi wygrać z chorobą i bądź moim dawcą! Wszystkim, którzy zechcą Mi pomóc dziękuję! ZAPRASZAM DO DYSKUSJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastyloczi 12.07.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 ja buduję domek w śliwinach, koło tczewa (nie pod tczewem - koło, obok ) mam projekt indywidualny, dom ponad 300m^2, częściowo podpiwniczony, parterowy z poddaszem użytkowym buduję systemem bardzo gospodarczym, tzn. buduję ja, mój teść i jego 2 parobków z gospodarstwa teściu kiedyś pracował na budowach razem z jednym z parobków, a drugi parobek był kiedyś murarzem, no a ja jestem omnibusem ;] fundamenty mamy już gotowe, piwnicę też, teraz robimy wieniec i strop nad piwnicą, także częściowo mamy kanalizę, w większości burzówkę i całe GWC (gruntowy wymiennik ciepła), tyle że gwc bez kominka czerpnego jeszcze, bo by przeszkadzał ciężkim maszynom będę miał wentylację mechaniczną z rekuperatorem (rekuperator sam zrobiłem, ciekawe jak będzie działał ), w połączeniu z gwc latem prawie darmowa klima (biorąca max 100W/h), a zimą spory odzysk ciepła, do tego solary próżniowe do ciepłej wody - tylko szkoda, że gmina nie dofinansowuje pozdrawiam Karol PS. słowo "Turze" to rodzaj nijaki, tak samo jak np. Gniszewo (przecież nie powiesz ta Turze, albo ta Gniszewo), więc odmiana wygląda następująco: Mianownik: Turze, Gniszewo Dopełniacz: Turza, Gniszewa Celownik: Turzu, Gniszewu Biernik: Turze, Gniszewo Narzędnik: Turzem, Gniszewem Miejscownik: Turzu, Gniszewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts