krzysztofh 11.12.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nie wiem jak Wan ale mi zmywarka nie domywa w szczególności widelców. Jeżeli są włożone i myte od razu nie ma problemu, ale w związku z tym, że zmywarkę uruchamiamy co trzeci dzień, sztućce i naczynia zasychają.Nie chodzi tu nawet że pozostają jakieś cząstki jedzenia, ale zdarza się że powierzchnie wewnątrz zębów są czasem niedomyte.Co robić? Talerze łyżki i noże bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 ja przed włożeniem opłukuję pod bieżącą wodą, bo też uruchamiamy zmywarkę co 2-3 dni. Jednak to taka robota głupiego:opłukiwanie przed myciem w zmywarce, żeby lepiej umyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 11.12.2007 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Jak już pisałem z całą resztą nie ma problemu i nie ma zacieków itp. Dbamy tylko aby nie było resztek jedzenia z oczywistych względów, ale te widelce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 pocieszę Cię...u mnie też się tak zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf2008 11.12.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 proponuję odowłać się do instrukcji obsługi - tego typu przypadki zdarzają sie i producent ma swoje zalecenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 11.12.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nie wiem jak Wan ale mi zmywarka nie domywa w szczególności widelców. Jeżeli są włożone i myte od razu nie ma problemu, ale w związku z tym, że zmywarkę uruchamiamy co trzeci dzień, sztućce i naczynia zasychają. Nie chodzi tu nawet że pozostają jakieś cząstki jedzenia, ale zdarza się że powierzchnie wewnątrz zębów są czasem niedomyte. Co robić? Talerze łyżki i noże bez problemu. Pewnie to kwestia wielu czynników: wyboru programu, rodzaju użytych tabletek, czasu po jakim myte są naczynia no i samej zmywarki. My też mamy pierwsze kontakty ze zmywarką (amica ZIA 6435) i spisuje się rewelacyjnie. Zmywamy trochę częściej niż Ty bo co wieczór czasami dwa, ale naczynia i sztućce są domyte super. To wszystko w dodatku na jakimś programie ekonomicznym. To zmywania używamy tabletek i płynu do nabłyszczania z Lidla . Do tego namówili nas znajomi pokazując brak różnicy w jakości zmywania pomiędzy nimi a Calgonitem, cenowo natomiat te z Lidla sa 3 razy tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.12.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 proponuję odowłać się do instrukcji obsługi - tego typu przypadki zdarzają sie i producent ma swoje zalecenia. pozdrawiam A tam pewnie napisane: "przed włożeniem do zmywarki zaleca sie wstepne mycie (lub podobne)" I niestety jest to prawda, bo "zaschniete" to truno umyć nawet "tradycyjnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 ja też używam tabletek, płynu nabłyszczającegi i soli z Lidla. Generalnie chemikalia z serii W5 są bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 11.12.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nasza domywa wszystko idealnie. Czasami zostaje jakieś ziarnko ryżu pomiędzy talerzami które się stykały ale sztućce zawsze idealne.Bosch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 11.12.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nie wiem jak Wan ale mi zmywarka nie domywa w szczególności widelców. Jeżeli są włożone i myte od razu nie ma problemu, ale w związku z tym, że zmywarkę uruchamiamy co trzeci dzień, sztućce i naczynia zasychają. Nie chodzi tu nawet że pozostają jakieś cząstki jedzenia, ale zdarza się że powierzchnie wewnątrz zębów są czasem niedomyte. Co robić? Talerze łyżki i noże bez problemu. Pewnie to kwestia wielu czynników: wyboru programu, rodzaju użytych tabletek, czasu po jakim myte są naczynia no i samej zmywarki. My też mamy pierwsze kontakty ze zmywarką (amica ZIA 6435) i spisuje się rewelacyjnie. Zmywamy trochę częściej niż Ty bo co wieczór czasami dwa, ale naczynia i sztućce są domyte super. To wszystko w dodatku na jakimś programie ekonomicznym. To zmywania używamy tabletek i płynu do nabłyszczania z Lidla . Do tego namówili nas znajomi pokazując brak różnicy w jakości zmywania pomiędzy nimi a Calgonitem, cenowo natomiat te z Lidla sa 3 razy tańsze. Piasłem wyżej że jak zmywamy tego samego dnia co brudzimy to nie ma problemu (np w czasie świąt czy gości). Wtedy jednego dnia mamy zmywarkę pełną lub nawet trzeba włączać drugi raz, ale na co dzień jest tak że naczynia zbiera się na ogół trzy dni. Zmywarka raczej z górnej-średniej półki AEG, tabletki Calgonit (chyba) -takie 4 czy 5 w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 11.12.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Też mam zwywarkę AEG i zdarza się że talerze są niedomyte (na ogól z tyłu), zwłaszcza gdy poczekają na zmycie ze 2dni. Podobnie jest z garami i czasem ze sztućcami. Niestety jedyną metodą jest nie pozwolić na zasychanie żarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 11.12.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 11.12.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Zmywamy różnie, czasami codziennie, czasami co 2-3 dni (zmywarka zasypywana solą / nabłyszczaczem / proszkiem z Lidla, marka zmywarki Ariston), nie spłukuję naczyń przed włożeniem do zmywarki. Zazwyczaj nie ma problemów z domywaniem sztućców (sporadyczne przypadki, typu łyżka przyklejona do drugiej lub widelec schowany za łyżkę). Sprawdź czy nie obstawiasz za bardzo talerzami koszyka na sztućce, to najczęstsza przyczyna ich niedomywania lub ich zbyt duże upchanie do koszyka --> jak są niezaschnięte, to nawet kiepski opływ wody umyje resztki po jedzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 11.12.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 chyba kazda zmywarka ma program zraszania bez detergentów odpal ten program przed zmywaniem bez detergentów a potem normalny program - problem musi zniknąć PS Używam siemensa i nigdy nie było takiego problemu - a jak zmywam po paru dniach to odpalam 65 stopni i po kłopocie WAŻNE: sztućce widelce zawsze kładziemy do dołu częścią ... zębatą widelca PS - kurcze nie wiem jak się nazywa część widelca zakończona widelcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.12.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 WAŻNE: sztućce widelce zawsze kładziemy do dołu częścią ... zębatą widelca A u nas jest odwrotnie Zebata czesc widelca do gory Moja zmywarke uruchamiam raz na trzy dni. Uzywam tylko tabletek 5 w jednym czy cos tam podobnego Calgonitu. Program auto 55-65 st i nigdy zadnych niedomyc nie bylo Nie uzywam ani dodatkowego nablyszczacza, ani soli. Zmywara to Siemens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.12.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Co 3 dni... ...albo macie czesto imprezy, albo to wszystko schnie i najzwyczajniej śmierdzi.Moja chodzi przynajmniej raz dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.12.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Co 3 dni... tak jakos wychodzi moze dlatego, ze nigdy nie gotujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.12.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Co 3 dni... tak jakos wychodzi moze dlatego, ze nigdy nie gotujemy Najwyższy czas powiekszyć rodzine i pozmywać po kolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 11.12.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witam ... Nie uzywam ani dodatkowego nablyszczacza, ani soli. Zmywara to Siemens. A czy Siemens dopuszcza nieuzywanie soli? Zazwyczaj sol jest niezbedna do regeneracji filtra (zmiekczacza). Bez tego (bez soli) on (filtr) padnie i woda bedzie twarda. A jak twarda, to zakamieni Ci sprzet i .. tylko kwestia czasu jak padnie. Ale moze Siemens ma inaczej... Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.12.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 przeżyliśmy juz 2 zmywarki każdy serwisant powtrzał ze najgorsze sa tabletki 3w1 i kazał zawsze sypac sól ,ustawić twardosc wody na średni poziom i zawsze lać nabłyszczacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts