Grazia-Ol 12.12.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Przepraszam, przez jakiś czas byłam w wątku Malmucowej. Wysłałam jej pierwowzór swoich drzwi. Ad rem: Lampy są ponoć drogie. Pani Kutek odpisała na mój list, podała adresy najbliższych sklepów i oznajmiła, że mogę wejść w kontakt telefoniczny. I tak zrobię. Przy nazwach lamp widzę dopisek 24 Z, obawiam się czy nie mają dodatku 24 karatowego złota. Wtedy już po zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 12.12.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 I wszystko jasne, popatrz co znalazłam: http://luxland.home.pl/sklep/products_new.php?products_id=372&page=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 12.12.2007 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 A ja cie..... Kinkiet, który mnie interesowal 699 zł. Idę spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.12.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A ja cie..... Kinkiet, który mnie interesowal 699 zł. Idę spać. Ceny maja na prawde nie do przyjecia. Widzialam na innych stronach podobne lampy i nie takie ceny... Chodzi o efekt a nie o to aby tyle kosztowalo. Jakbym tutaj cos kupowala musialabym zostawic cene na zyrandolach aby bylo widac dlaczego kupilam... O zobacz ten, co mu brakuje http://www.swiatlamp.pl/product_info.php/info/p845_Kinkiet.html http://www.swiatlamp.pl/product_info.php/info/p1252_Kinkiet.html A te krzysztalki mozna dokupid i powiesic na nim... A tujuz masz takie http://www.swiatlamp.pl/product_info.php/info/p1262_Kinkiet.html http://www.swiatlamp.pl/product_info.php/info/p1266_Kinkiet.html Co im brakuje,a cena bardzo dostepna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.12.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Chodzi o efekt a nie o to aby tyle kosztowalo. Jakbym tutaj cos kupowala musialabym zostawic cene na zyrandolach aby bylo widac dlaczego kupilam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 13.12.2007 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Dzięki Zelijko Oczywiście masz rację, nie będę rujnować już zrujnowanej kieszeni. Ściany będą zapełniać się stopniowo , po wyszukaniu okazji. Tym bardziej że, urządzenie staje się coraz bardziej kosztowne. Dzisiaj byłam w salonie firan. Wstępnie wybrałam firanki i trochę tkanin, żeby było przytulniej. Nie wiem, ile to wszystko z szyciem będzie kosztowało Pewnie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 13.12.2007 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A może któraś z Pań wpisała w zeszycik z kalkulacjami budowy koszt przyozdobienia okien w całym domu? Jaki to przedział 2000, czy 5000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.12.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 To wszystko zależy od ceny materiału. Chociaż niekoniecznie, bo mój woal kosztował ok. 20 zł za metr, a potem po doliczeniu taśm, szycia, karniszy i montażu wszystkiego zrobiło się..... - lepiej nie mówić ile się zrobiło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 13.12.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 No właśnie, bo woal trzeba chyba namarszczyć 3:1 ? Chyba karnisze zawieszę jednak w połowie 10-15 cm x wszystkie okna to spora oszczędność. W salonie i sypialniach dam też po kawałku tkaniny. Już wybrałam. Będzie trochę cieplej i drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.12.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Ja mam namarszczone chyba x 2,5, ale na pewno nie trzy.Myślę, że x3 to za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.12.2007 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Mam w mieszkanku tylko trzy okna, ale wyszło mi, że taniej będzie zainwestować w maszynę do szycia, niż zlecać proste przyszycie taśmy Raz się dałam na to złapać (na szycie firanek), wyszło że za głupie załonki na jedno okno z LM z metra po przyszyciu zwykłej taśmy, płacę drugie tyle, co za materiał Na najprostszej taśmie, dwa głupie szwy, a suma się robi całkiem niegłupia Zlecenie czego "bardziej" chyba przerasta moją psychikę - mam głupsze pomysły, na które mogę wydać kaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 14.12.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 u mnie na szczęście, w takie cuda, wianki na kiju lubi bawić się kochana mama bez niej mielibyśmy gołe okna ale też nie dałabym szyć na zlecenie....chyba ze jakiejś koleżance co ma duużo wolnego czasu... Grazia-Ol ja karnisze wieszałam zdecydowanie bliżej sufitu, żeby właśnie jeszcze bardziej wydłużyło pokoje, a na dole i tak mamy już 3 m. uwielbiam taką kamieniczną wysokość http://images28.fotosik.pl/126/8b1a4a915d196a32med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 14.12.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Motyczko kochanej mamy już nie mam i koleżanki szyjącej też Parę razy dawałam firanki do obszycia i przyszycia taśmy do taniej krawcowej odzieżowej. Zawsze zmarnowałam. Pani z salonu firankowego na jutro zrobi wycenę. Niezobowiązująco. Zobaczę jak wyjdzie. A co do wysokości macie rację. Ale ile to więcej materiału wyjdzie. Ciekawe jak te Cudowności wyglądają od strony podłogi Połowę zdjęcia ucięłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.12.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Ja też nie mam nikogo kto umie szyć, więc nie miałam wyjścia. Kosztowało nie mało, ale w sumie się opłaciło, bo na górze mam trójkątne okno z trzema firankami, na które firma szyła cztery razy zanim udało im się dopasować długości. Wszystkie cztery komplety za tę samą cenę . Jeśli oni mieli kłopot, to nie chcę nawet myśleć ile razy ja bym musiała szyć zanim byłoby dobrze. Grazia, jak Twoja wycena. Da się wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 16.12.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 no i patrzcie, co za czasy nadeszły kiedyś w prawie każdym domu maszyna do szycia była i umiejętności też a teraz 2 proste szwy i od razu do specjalisty za duże pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 16.12.2007 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Soniko Wyceny jeszcze nie mam, może dzisiaj Pani zadzwoni. Dzisiaj była handlowa niedziela, więc widocznie pracowała w salonie. Ewuniu Zgoda, masz rację. Moją maszynę ukradli złodzieje po przeprowadzce na nowe mieszkanie. W pierwszą noc Już im wybaczyłam, ale maszyny drugiej nie kupiłam. W życiu natomiast kieruję się zasadą, że każdy musi mieć pracę. Gdyby wszyscy ludzie leczyli swoje zwierzęta,to mój mąż miałby status bezrobotnego. O wycenie powiadomię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 16.12.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 to ja się w znacznym stopniu do istniejącego bezrobocia przyczyniam mnóstwo rzeczy sami w domu robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 16.12.2007 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 A niech tam, może być i tak. Cenię ludzi z talentammi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.12.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 no i patrzcie, co za czasy nadeszły kiedyś w prawie każdym domu maszyna do szycia była i umiejętności też a teraz 2 proste szwy i od razu do specjalisty za duże pieniądze Swiat się zmienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 17.12.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Ciekawe jak te Cudowności wyglądają od strony podłogi Połowę zdjęcia ucięłaś? ciii troszkę musiałam tutaj więcej widać http://images23.fotosik.pl/127/c6bde2b5a5241bb6med.jpg http://images31.fotosik.pl/81/f01d24ceee2fa134med.jpg ps. materiału faktycznie wychodzi więcej, ale efekt jest zdecydowanie inny...wychodzę z założenia że "nie od razu Rzym zbudowano" inne okna mogą poczekać, ale jak już stroić okno to piękniej (pojęcie względne) ps2. i jak rozwiązałaś układ okien w salonie, skorzystałaś z tych linków które kiedyś Tobie wysłałam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts