ullerowa 27.08.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Odświeżam wątek. Własnie zapisałam sie na badania kwalifikacyjne do zabiegu laserowej korekcji wzroku. Chętnie poczytam opinie ludzi po tym zabiegu, tym bardziej że od ostatnich wpisów mineło juz troche czasu. Ja dalej mam watpliwosci i dość noszenia okularów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.08.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 A gdzie masz zamiar zrobić zabieg (tzn. w jakiej klinice?) Za ile? Ja jeszcze nie zrobiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 31.08.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 A gdzie masz zamiar zrobić zabieg (tzn. w jakiej klinice?) Za ile? Ja jeszcze nie zrobiłam... W klinice w Katowicach u tzw."gierkowej" badanie kwalifikacyjne 250 zł a potem zabieg w ciagu 2 tyg., najnowocześniejsza metoda chyba 1900 zł oko i nie ma juz refundacji z NFZ, a metoda PRK 1200 zł za oko. Po kwalifikacji powiedza jaka metoda mozna zabieg przeprowadzic i czy w ogóle można. tu link do ich strony: http://www.okulistyka.katowice.pl Zaskoczyło mnie brak oczekiwania na badanie, praktycznie prawie z dnia na dzień mozna sie umówić. Cena zabiegów tez nie jest niska i moze dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.08.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Dzięki za link, zaraz pójdę tam zerknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Cześć , kobietki ... ja zrezygnowałam .... wydygałam normalnie ...naczytałam się w necie o skutkach ubocznych , powikłaniach i wymiękłam . Ale nie wątpię, że są w stanie ten zabieg dobrze wykonać ....tyle, że boję się ryzyka .... w końcu może się trafić tak, że będę tym 1% w którym wynikną powikłania . Wam życzę powodzenia . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 03.09.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Przeczytałam dokładnie cały wątek i stwierdzam że nie zrobię sobie na pewno takiej korekcji. To już wolę wstawiać implanty (zębów) przynajmniej pewien rtodzaj inwestycji!!!! Napiszcie jakich używacie soczewek kontaktowych. Mam -5,5. Sporadycznie noszę soczewki Johnsona i nie mogę w nich wytrzymać! Cały czas je czuję, pocieram oczy, a najgorzej jest przed komputerem.Czy dobieracie sobie sami soczewki, czy radzicie się okulisty?Raz mi okulista w Vision Express dobrał soczewki B&L i były do du.. Zrezygnowałam z soczewek i zainwestowałam w porządne indeksowane cieńkie szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.09.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jestem po badaniach kwalifikacyjnych do zabiegu Brak przeciwwskazań i oczy kwalifikuja sie do róznych metod, moge sobie wybrac. Termin zabiegu 11.09 Watpliwosci mam nadal ale przeraziłam sie ze po zdjeciu okularów najwieksze litery widziałam za mgła z odległosci niecałych 2 kroków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.09.2008 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 kochana , ja mam - 4,5 ...jakby mi kazał lekarz czytać z tablicy cokolwiek bez okularów to bym sie zapytała " z jakiej , kuźwa tablicy" noszę okulary ...odkąd pamiętam i juz się przyzwyczaiłam ...z soczewkami za dużo babrania ...i nie wiem czy bym sie przyzwyczaiła ...może kiedys spróbuję no w każdym razie wczoraj się załamałam po wizycie u okulisty z moimi gwiazdami , moje dwie córy niestety po mnie odziedziczyły ten defekt ...młodsza ma 7 lat i już nosi cylindry -2 , starszej (15l) w ostatnim czasie też sie pogorszył wzrok i ma -2,5 z cylindrem -0,5 ...porażka dlaczego nie odziedziczyły np. dużych cycków , albo inteligencji i skromności tylko akurat kuźwa wadę wzroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 05.09.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 kochana , ja mam - 4,5 ...jakby mi kazał lekarz czytać z tablicy cokolwiek bez okularów to bym sie zapytała " z jakiej , kuźwa tablicy" noszę okulary ...odkąd pamiętam i juz się przyzwyczaiłam ...z soczewkami za dużo babrania ...i nie wiem czy bym sie przyzwyczaiła ...może kiedys spróbuję no w każdym razie wczoraj się załamałam po wizycie u okulisty z moimi gwiazdami , moje dwie córy niestety po mnie odziedziczyły ten defekt ...młodsza ma 7 lat i już nosi cylindry -2 , starszej (15l) w ostatnim czasie też sie pogorszył wzrok i ma -2,5 z cylindrem -0,5 ...porażka dlaczego nie odziedziczyły np. dużych cycków , albo inteligencji i skromności tylko akurat kuźwa wadę wzroku u moich chłopaków na razie wszystko ok chyba sokoli wzrok maja po tacie a po mamie inteligencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.09.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 kochana , ja mam - 4,5 ...jakby mi kazał lekarz czytać z tablicy cokolwiek bez okularów to bym sie zapytała " z jakiej , kuźwa tablicy" noszę okulary ...odkąd pamiętam i juz się przyzwyczaiłam ...z soczewkami za dużo babrania ...i nie wiem czy bym sie przyzwyczaiła ...może kiedys spróbuję no w każdym razie wczoraj się załamałam po wizycie u okulisty z moimi gwiazdami , moje dwie córy niestety po mnie odziedziczyły ten defekt ...młodsza ma 7 lat i już nosi cylindry -2 , starszej (15l) w ostatnim czasie też sie pogorszył wzrok i ma -2,5 z cylindrem -0,5 ...porażka dlaczego nie odziedziczyły np. dużych cycków , albo inteligencji i skromności tylko akurat kuźwa wadę wzroku Kochana, przy moich 7,5 i 8,5 to Ty sokoli wzrok masz... Kiedyś na badaniu wzroku pani zapytała "Jaką cyfrę pani widzi?" trzymając w ręku tabliczkę z tą cyfrą rozmiaru jakieś 30 x 25 cm. Nie widziałam, że trzyma coś w ręku. Kiedyś bardzo chciałam pozbyć się okularów, teraz już nie wiem - ukrywają moje nie najmłodsze już powieki, po których widać ich wiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.09.2008 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 no to współczuję Ci ... faktycznie duże masz te minusy .... masz "po kimś" czy nabyłaś? ja mam po mamie ...moje córy mają po mnie ...porażka ale , kochani ...nie ma co się załamywać ...medycyna to szybkorozwijająca się dziedzina ...pewnie kiedyś wynajdą jakieś nowoczesne bezpieczniejsze metody i nasze dzieciaczki uwolnią sie od odkularków ... a nam to już tylko te denka od butelek zostają ... ale jak już napisała depesia ...przynajmniej działa to w drugą stronę ... zmarszczki pod oczami nie będą się tak rzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 05.09.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Daggulka, nie muszą być denka od butelek. Kup sobie porządne soczewki z dużym indeksem, to będą cieńkie. Ja mam -5,5 i są cieńkie jak polsilver. Do tego delikatne oprawki i super krem na zmęczone powieki z tzw wyższej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.09.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 no to współczuję Ci ... faktycznie duże masz te minusy .... masz "po kimś" czy nabyłaś? ja mam po mamie ...moje córy mają po mnie ...porażka U mnie to plusy są. Chociaż nie widzę, co to za plus je nosić... Moja Babcia miała słaby wzrok,, więc może Jej geny się odezwały, ale wszystko się zaczęło od przebytej w wieku 2 lub 3 lat szkarlatyny - podobno po tym zostaje zawsze jakiś trwały ślad. Moim są okulary. Tyle lat je noszę, że nie wiem, czy umiałabym się przystosować do świata bez nich. Może kiedyś zoperuję te oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 17.09.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Juz jestem po, jeszcze troche widoki za mgła ale jest dobrze, oczy powoli dochodza. Bałam sie okrutnie ale zdałam sie na doswiadczenie i wiedze specjalistów. Sam zabieg niecałe 20 min oba oczy. Ja miałam PRK i nie załuje chociaz prawie 3 dni oczy byly tak spuchniete ze zeby zapuscic krople palcami pusiałam je otwierac, co do swiatła to poczatkowo raziło ale jak juz zeszła opuchlizna to wszystk jest ok. Co do bólu to sam zabieg nie boli,zakropione jest znieczulenie a my w trakcie jestesmy informowani co teraz i jak długo jeszcze, po zabiegu no cóz odczuwałam pewien dyskomfort jkby piasek w oczach ale po 2 dniach mineło, soczewek opatrunkowych wogóle prawie nie zauwazłam Decyzja o zabiegu nalezy do kazdego z nas ale polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirrabellka 17.09.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 witam serdeczniejestem w trakcie poszukiwanie Kliniki laserowej korekcji.Mam wadę -5, -5,75.Widzę ,że dużo piszecie o Katowicach a czy ktos słyszał cos o Warszawskich klinikach. jednak do stolicy mam najbliżej i raczej sie tam zdecyduje.Bardzo prosze o jakies wskazówki.Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Juz jestem po, jeszcze troche widoki za mgła ale jest dobrze, oczy powoli dochodza. Bałam sie okrutnie ale zdałam sie na doswiadczenie i wiedze specjalistów. Sam zabieg niecałe 20 min oba oczy. Ja miałam PRK i nie załuje chociaz prawie 3 dni oczy byly tak spuchniete ze zeby zapuscic krople palcami pusiałam je otwierac, co do swiatła to poczatkowo raziło ale jak juz zeszła opuchlizna to wszystk jest ok. Co do bólu to sam zabieg nie boli,zakropione jest znieczulenie a my w trakcie jestesmy informowani co teraz i jak długo jeszcze, po zabiegu no cóz odczuwałam pewien dyskomfort jkby piasek w oczach ale po 2 dniach mineło, soczewek opatrunkowych wogóle prawie nie zauwazłam Decyzja o zabiegu nalezy do kazdego z nas ale polecam. Ania, a zrobiłaś oboje oczu naraz? Ile wyszedł koszt całkowity zabiegu? I ile wizyt przed i po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 18.09.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 dlaczego nie odziedziczyły np. dużych cycków , albo inteligencji i skromności tylko akurat kuźwa wadę wzroku Eeee, z cyckami to jeszcze nic straconego, chyba Mój młodszy, lat 7 też 3 tyg. temu włożył okulary - ma astygmatyzm i to dość spory - na razie słabe szkiełka - cylinder 2 i 1,5 , a wadę ma cyl. - 4 i 3,5. Też mam astygmatyzm, ale mały, noszę szkła bez cylindra, za to minus 3. Okres soczewkowy mam za sobą, czasem mnie kusi, żeby wrócić, ale jakoś ostatnio lubię siebie w okularach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 18.09.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Juz jestem po, jeszcze troche widoki za mgła ale jest dobrze, oczy powoli dochodza. Bałam sie okrutnie ale zdałam sie na doswiadczenie i wiedze specjalistów. Sam zabieg niecałe 20 min oba oczy. Ja miałam PRK i nie załuje chociaz prawie 3 dni oczy byly tak spuchniete ze zeby zapuscic krople palcami pusiałam je otwierac, co do swiatła to poczatkowo raziło ale jak juz zeszła opuchlizna to wszystk jest ok. Co do bólu to sam zabieg nie boli,zakropione jest znieczulenie a my w trakcie jestesmy informowani co teraz i jak długo jeszcze, po zabiegu no cóz odczuwałam pewien dyskomfort jkby piasek w oczach ale po 2 dniach mineło, soczewek opatrunkowych wogóle prawie nie zauwazłam Decyzja o zabiegu nalezy do kazdego z nas ale polecam. Ania, a zrobiłaś oboje oczu naraz? Ile wyszedł koszt całkowity zabiegu? I ile wizyt przed i po? Całkowity koszt zabiegu 2,4 k za oba oczy. Tak ja robiłam oba oczy na raz. Pierwsza wizyta kwalifikacyjna 250 zł (ale to potem odliczaja od kosztów zabiegu) a potem decyzja kiedy zabieg. Wizyty kontrolne po zabiegu bezpłatne o ile masz ubezpieczenie Pierwsza wizyta kontrolna po zabiegu w zaleznosci od jego rodzaju, ja po PRK miałam za 5 dni, nastepna za 2 tygodnie, a potem to nie wiem ale rzadziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dzięki, kochana, to mi sporo rozjasnia - przynajmniej wiem, ile ewentualnie musiałabym przygotować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 26.09.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 U mnie nadal OK Mam nadzieję że tak pozostanie. I jeszcze jedno o ile sięgam pamięcią przed zabiegiem miałem częste bóle głowy -takie od oczu. Teraz tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts