ellaj 06.04.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Aaahaa.No, to mnie uspokoilasJedna kolezanka z pracy, taka troche starsza zrobila sobie korekcje i teraz te oczy ma takie wodniste, jakby sztuczne.Dziwne, w kazdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Aaahaa. No, to mnie uspokoilas Jedna kolezanka z pracy, taka troche starsza zrobila sobie korekcje i teraz te oczy ma takie wodniste, jakby sztuczne. Dziwne, w kazdym razie. moje wygladają dokładnie tak jak przed zabiegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.04.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Wiem, wiem. U moich wszystkich znajomych co zrobili korekcje laserowa wygladaja normalnie. Tylko u tej jednej i nie jest to tylko moja opinia. Moze z nia jest cos nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia_4 07.04.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Tak to prawda.. Każda ingerencja chirurgiczna niesie za sobą ryzyko. Dlatego warto rozmawiać o tych przypadkach, którym się nie powiodło po to byśmy mieli świadomość zagrożeń. Zdrowie i uroda to najbardziej dochodowe przedsięwzięcia. Nie zawsze jednak kończą się sukcesem czasami za te usługi biorą się ludzie nieprzygotowani, którym brakuje wiedzy, doświadczenia i pieniędzy. To też dla pieniędzy zdobywają doświadczenie niejednokrotnie kalecząc pacjentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia_4 07.04.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Oby takich historii jak ta było jak najmniejhttp://www.bledylekarskie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.04.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 O, matko. To straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel32 07.04.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Dlatego przede wszystkim trzeba zrobić dobry "wywiad" i wybrać najlepszych fachowców. Jest na rynku sporo klinik, które zajmują się takimi zabiegami i człowiek może się z czasem naprawdę pogubić.. w związku z tym stawiałbym chyba na renomę i sprzęt na jakim pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 23.07.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 wy tu piszecie o jakichś "kretach" to moze powiem jaką ja mam wadę ... no więc już od 15 lat mam -7,5 D - tylko noszę soczewki lub okularki - ale wysokiej jakości więc nie są ani grube ani ciężkie (kupiłam w Vision Express - fajnie potrafili mi dobrać, chociaż cena mnie na początku przeraziła bo wyszlo prawie 2,5 k ). Też mi to przeszkadza, zwłaszcza że od tylu lat noszę kontakty i czuję się jak z protezą ale na operację chyba się nie zdecyduję, bo jak coś sie nie uda to już do końca tylko okulary ... nigdy kontakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.07.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Asiu - gdybym to wiedziała przed zabiegiem (soczewki out), nie podjełabym decyzji o operacji a wadę miałam podobną (plus astygmatyzm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 26.07.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam,Czytalem te wypowiedzi i nie dziwie sie leku itp.Ja mialem wade -5.0 plus astygmatyzm i wykonano mi zabieg Lasik w Klinice Gierkowej i jestem zadowolony,fakt taki,ze musze uzywac okularow do czytania,tzn.plusy ale prawie caly dzien jestem bez okularow...Moze za jakis czas bedzie cos lepszego dla nas okularnikow,ale to przeciez postep,a to,ze nie wszyscy okulisci nie polecaja to norma,tylko,ze tysciacom ludzi taki zabieg pomaga...mnie tez...Acha jedno co wazne,efekt mam ciagle taki sam,raz w roku kontrola,tablice czytam bez zadnego problemu...Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 26.07.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 ja ma astygmatyzm i dalekowzrocznośc + 3 po wstępnych badaniach okazało sie że widziłabym podwójnie czowyiście nie jest to 100% ale jest podobno spore ryzyko ze mózg w moim wieku juz się nie przyzwyczai do nowej ogniskowej. Chwilę widziałem spoko i miałem niesamowite wyczucie odległości straznik teksasu zabijający muche nogą na świeczce sie ni umywa poczekam może wymyślą coś lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.07.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Marek S - a kiedy miałeś zabieg, to znaczy ile czasu minęło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 03.11.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 właśnie też mnie to zaciekawiło chciałbym zrobić sobie ta korektę ale co jak nie wyjdzie?? Ciekawe czy jest jakaś metoda która daje 100% pewności jak będziesz widzieć po zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.11.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 100% to nawet w erze nie dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel32 09.11.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 100% to nawet w erze nie dają Hehe, dobrze powiedziane A na serio to nikt Ci nie da 100% gwarancji, zawsze jest choćby mały ułamek osób u których coś pójdzie nie tak. Pocieszające jest to, że dzisiaj masz zdecydowanie większe szanse na udany zabieg niż kilka lat temu i cały czas idzie ku lepszemu. Mój znajomy okulista twierdzi, że większość komplikacji wynika ze złej kwalifikacji, a to czegoś nie dopatrzą, a to coś nie dopowiesz. Grunt to podstawa, a tu podstawą są rzetelnie przeprowadzone badania, na tym skupiłbym się na wstępie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 07.12.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 że dawno nie byłem u okulisty a temat jest ciekawy to poszedłem na konsultację, i tak:1. podwójne widzenie może tylko i wyłącznie wystąpić po operacji zeza2. nie robi się tego laserem tylko metodą od lat tradycyjną podcięcie mięśnia sterującego okiem ( w dzieciństwie maiłem dwie takie operacje )3. laserem można skorygować dioptrie i w niektórych przypadkach zlikwidować astygmatyzm jeśli nie wynika on z zeza4. badania wykonuje się w wielu miejscach mi polecono szpital w Warszawie na Lindeya są tam podobno najlepsi specjaliści i jeśli określą ze na 90% będzie dobrze to można bez stresu poddać się operacji5. gdyby na 90% określili że będzie widzenie podwójne, lepie sobie odpuścić, ale byli ludzie, którzy decydowali się mimo wszystko i operacje się udawały. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 08.03.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Dlatego przede wszystkim trzeba zrobić dobry "wywiad" i wybrać najlepszych fachowców. Jest na rynku sporo klinik, które zajmują się takimi zabiegami i człowiek może się z czasem naprawdę pogubić.. w związku z tym stawiałbym chyba na renomę i sprzęt na jakim pracują. najlepszy w Warszawie (jak nie w Polsce?) jest podobno prof Szaflik i jego klinika. Jako jedni z nielicznych mają jakieś certyfikaty na najnowsze metody zabiegów i osprzęt. Powikłania - jeśli każdy przestrzega tego co mówi lekarz, dobry lekarz to będzie dobrze. Ale nierozumiem ludzi którzy godzą się na jednoczesną korekcję wady w obu oczach. Co to za lekarz, który takie coś przeprowadza. Chyba dla kasy. Bo o jakości i bezpieczeństwie tutaj nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.03.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Miałam zabieg robiony w Klinice w Katowicach. -4,5 i -3 plus lekki astygmatyzm. Było to 15 lat temu. Po zabiegu na jednym oku zostało około -0,7. Drugie 0. Jak chodzę na badania okresowe to zawsze słyszę od okulistów, że wada w każdej chwili może zacząć się powiększać. U mnie na razie stoi. Jestem bardzo zadowolona, tym bardziej, że w tamtych cudnych latach operacja była darmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hally 09.05.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No szkoda że nie są darmowe Ja w klinice na Grzybowskiej zapłaciłam ok 6 tyś., ale i tak się opłacało bo wyrzucenie okularów do śmieci jest bezcenne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja_k 30.09.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Przeczytałam dokładnie cały wątek i stwierdzam że nie zrobię sobie na pewno takiej korekcji. To już wolę wstawiać implanty (zębów) przynajmniej pewien rtodzaj inwestycji!!!! Napiszcie jakich używacie soczewek kontaktowych. Mam -5,5. Sporadycznie noszę soczewki Johnsona i nie mogę w nich wytrzymać! Cały czas je czuję, pocieram oczy, a najgorzej jest przed komputerem. Czy dobieracie sobie sami soczewki, czy radzicie się okulisty? Raz mi okulista w Vision Express dobrał soczewki B&L i były do du.. Zrezygnowałam z soczewek i zainwestowałam w porządne indeksowane cieńkie szkła Ja polecam air optix są w przystępnej cenie i wg mnie lepsze od Johnsona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts