rubi16 12.12.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Jestem przed założeniem rynien lecz mam problem z wyborem czy ocynk czy plastik jak plastik to jaki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 12.12.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 a pokrycie dachowe już wybrałeś? a elewację? ogrodzenie? piec? no sorry ale poszukaj w tematach, sporo tego było. i nie gańcie mnie za taką odpowiedź no bo jak tu się odnieść do takiego pytania (też są dyskusje na ten temat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 12.12.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Savage7 Można się odnieść na przykład jak niżej rubi16 Ja mam stalowe powlekane galeco. Są solidne i łatwe w montażu. Niestety są też nieco zbyt płytkie, co zwłaszcza na łukach skutkuje słabym wyłapywaniem wody (kosze!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 12.12.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 niestety ale nie dałeś odpowiedzi na pytanie rubiego. przeczytaj je jeszcze raz i spróbuj odpowiedzieć (postaraj się troszkę bardziej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 12.12.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 niestety ale nie dałeś odpowiedzi na pytanie rubiego. przeczytaj je jeszcze raz i spróbuj odpowiedzieć (postaraj się troszkę bardziej ) Savage7, Umiem czytać ze zrozumieniem i wypowiadam się kiedy mam coś konstruktywnego do powiedzenia. Uważam, że lepiej dostać odpowiedż na temat rynien (nieważne, że akurat nie tego rodzaju - funkcja ta sama) niż mentorską gadkę nt. szukania na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 12.12.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Ja mam ocynkowane i jestem bardzo zadowolona,tak mi doradził dekarz a potem pomaluję pod kolor elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 12.12.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Ja mam plastikowego Marleya.Pewnie dlatego, że mi się kaska kończyła.Rynny są solidne, nic sie nie łamie, woda płynie a wygląd, no cóż - ot takie zwykłe.Teraz pewnie bym zamontował coś metalowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 12.12.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Savage7 Można się odnieść na przykład jak niżej rubi16 Ja mam stalowe powlekane galeco. Są solidne i łatwe w montażu. Niestety są też nieco zbyt płytkie, co zwłaszcza na łukach skutkuje słabym wyłapywaniem wody (kosze!). Galeco zbyt płytkie? chyba płytkich nie widziałeś(najgłębsze z wszystkich powlekanych systemów metalowych) kosz przeleje każdą rynnę, chyba że sobie założysz kosz zlewowy generalnie temat rzeka, ale moim zdaniem lepszy najgorszy ocynk niż najlepsze z pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 12.12.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.12.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 A nie jest tak,ze im mniejsza srednica rynny tym jest ona(wydaje sie,ze jest) plytsza.Jak srednica rynny bedzie zbyt mala,to zawsze bedzie wydawac sie ze jest za plytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 12.12.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Savage7 Można się odnieść na przykład jak niżej rubi16 Ja mam stalowe powlekane galeco. Są solidne i łatwe w montażu. Niestety są też nieco zbyt płytkie, co zwłaszcza na łukach skutkuje słabym wyłapywaniem wody (kosze!). Galeco zbyt płytkie? chyba płytkich nie widziałeś(najgłębsze z wszystkich powlekanych systemów metalowych) kosz przeleje każdą rynnę, chyba że sobie założysz kosz zlewowy generalnie temat rzeka, ale moim zdaniem lepszy najgorszy ocynk niż najlepsze z pcv No cóż, nie porównywałem ich z innymi stalowymi. To moje subiektywne opinie Nie mam koszy zlewowych, ale moje majstry wycięli z odpadów takie nadstawki na łuki, które następnie przynitowali. Teraz nawet w duże ulewy kosz nie przelewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 13.12.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A widzisz, jak by Twoje majstry wiedziały, że są takie gotowe zapory systemowe, to by nie musiały grzebać w odpadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 13.12.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Może i wiedzieli, ale ja swoje ekipy uczulam żeby byli oszczędni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 14.12.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 rubi16 lepszy najgorszy ocynk niż najlepsze z pcv Kiepski ocynk zakwitnie ci po paru miesiącach – a wygląda to nader gustownie Kiedyś blachę ocynkowaną malowało się po 15 latach dziś po 2 wygląda jakby na nią ktoś…Generalnie newralgicznym miejscem w systemach rynnowych są uszczelki i tu należy zwrócić uwagę czy są one dobrze schowane przed słońcem oraz na materiał, z którego są wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.12.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 A ile taka stalówka np.Lindbad teraz leci ? mam do kupienia około 60 metrów rynny i i 20 metrów spadowych .Duża różnica np. miedzy marleyem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 15.12.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Ja zamówie Galeco stalowe.Cena całkiem dobra (tyle co Braas czy Wavin PCV) a wyglądaja solidniej.Czekam tylko na wzornik nowych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 15.12.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Tyko miedź... Bebeg jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 15.12.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Ja mam ocynkowane i jestem bardzo zadowolona,tak mi doradził dekarz a potem pomaluję pod kolor elewacji Malować rynny w dzisiejszych czasach??? Tzn nie było takiego koloru jak chciałaś czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.12.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 A no tak kolorystyka jaką oferują bardzo uboga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 15.12.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 ja mam od 3 lat lindab w kolorze srebrnym - jak na razie odpukać - ok. Marzyły mi się cynkowe /nie ocynk/ firmy Rhein Zink, ale cena mnie powaliła. Fakt, ze to lexus wśród rynien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts