I.W. 12.12.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam Myślę zrobić tak: że od kotła do naczynia wzbiorczego dać fi 28 w miedzi i dalej to 28 mm rozgałęzić na 2 x po 22 mm. Jedna gałąź do boilera cwu a druga do rozdzielaczy grzejnikowych i podłogówki. Czy te średnice są OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 13.12.2007 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Podciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 13.12.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 jak robisz kotlownie 2MW to napewno nie - no moze jako rura wzbiorcza zadziala. radził bym zrobic zgodnei z projektem - a jak bez to chociaz poszukac materialow odnoscie oporow sprawdzic przewplyw etc pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 13.12.2007 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 To jest raczej podyktowane tym że rozdzielacze mają wejście na 1 cal,pompy, zawory czterodrogowy, trójdrogowy również. Przejściówki tzn złączki z gwintem zewn i wewn 1 calowym do miedzi sa dla średnic 22 i 28 mmA kotłownia standardzik jakies 20-25 kW na ekogroch. A projektu ni ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 13.12.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam Myślę zrobić tak: że od kotła do naczynia wzbiorczego dać fi 28 w miedzi i dalej to 28 mm rozgałęzić na 2 x po 22 mm. Jedna gałąź do boilera cwu a druga do rozdzielaczy grzejnikowych i podłogówki. Czy te średnice są OK? ja mam od kotła zrobione na ocynku, potem za pompami do rozdzielaczy jest rura miedziana fi 22 ( również na poddasze ) , rura wzbiorcza musi być przed wszystkimi pompami i zaworami, nie powinna miec więcej niż 3 - 4 kolanka . Też zrobione "na olo" bez projektu i działa już 2 lata bez zastrzezen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts