Frankai 14.03.2002 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Yemiołka, Agnicha - ucieka nam wątek, więc kulturalnie chodźmy do naszego kącika i nie śmiećmy tutaj. Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 14.03.2002 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 ok - ale musze powiedziec: dzięki EM - jesteś wielki - zapomniałam jak się to pisze a chciałam popisać się znajomością łaciny literackiej zapamiętanej w liceum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 14.03.2002 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Nie chcę się wtrącać, ale tak naprawde to Homo sum, humani nil a me alienum puto (Terencjusz). No i Homo homini lepper est! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 15.03.2002 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 lepper? a może Leper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
architektura_murator 15.03.2002 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Frankai, posłuchaj, co do nas piszą. Jeden z domów modelowych Muratora o nieskromnej nazwie "Doskonały", został okropnie skrytykowany przez naszego czytelnika między innymi za łazienki: " Czy w układzie trzech sypialni wystarczająca jest jedna wspólna łazienka z toaletą ???" - tu rząd znaków pytających i wykrzykników. Czyli, że dla niego jedna na poddaszu jest absolutnie niewystarczająca. A chodzi o nieduży dom dla czterech osób. My tu sobie gadu gadu a dzieci rosną... przyjdzie czas, kiedy to my im zaczniemy przeszkadzać w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
architektura_murator 15.03.2002 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Frankai, posłuchaj, co do nas piszą. Jeden z domów modelowych Muratora o nieskromnej nazwie "Doskonały", został okropnie skrytykowany przez naszego czytelnika między innymi za łazienki: " Czy w układzie trzech sypialni wystarczająca jest jedna wspólna łazienka z toaletą ???" - tu rząd znaków pytających i wykrzykników. Czyli, że dla niego jedna na poddaszu jest absolutnie niewystarczająca. A chodzi o nieduży dom dla czterech osób. Ja się boję, że my tu sobie gadu gadu a dzieci rosną... Niedługo wykopią mnie ze wspólnej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.03.2002 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Ciekawe. dwa takie same posty, rózniące sie ostatnim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 15.03.2002 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 A propo's domów z poddaszem użytkowym, to wybierając projekt nie znalazłam takiego, który byłby moim zdaniem funkcjonalny. Dlatego, że większość projektów ma trzy sypialnie na górze (czyli rodzice śpią koło dzieci) i jedną łazienkę, a na dole jest druga łazienka. Tak więc nad ranem ktoś musi biec na dół żeby się umyć. Idealnie moim zdanie byłoby gdyby na górze były tylko sypialnie dla dzieci i jedna łazienka, a na dole reszta z sypialnią i wygodną łazienką dla rodziców. Rozumiem, że gdyby miało być tak jak ja bym chciała, to dom musiałby być rozłożysty na dole a mały na górze. Dlatego zostałam przy samym parterze i dwóch łazienkach. Pzdr, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
architektura_murator 15.03.2002 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Wiedziałam, że mi się dostanie. Wydawało mi się, że wiadomość nie została wysłana i dlatego ją powtórzyłam, oczywiście niedokładnie. Teraz mnie starzy Frumowicze zjedzą...Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitek 17.03.2002 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2002 WG. MNIE 2 i 1/2. tj lazienka rodzicow osobno przy sypialni,bez dostepu dla dzieci-druga dzieci i ewentualnych gosci,i jeszcze ubikacja ,w czesci dziennej domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullabysta 17.03.2002 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2002 Cześć Ja też jestem tego samego zdania co Viteek.pzdrw Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychol 04.04.2002 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Mój program to łazienka x 3, dwie na piętrze ogólnodostępne z korytarza,w domyśle nasza oraz córek, ale z odmiennym wyposażeniem i jedna na parterze. Nie wyobrażam sobie, jak oprowadzam gości po domu i mówię "a oto trzecia łazienka, przepraszam ale nie zdążyłem pościelić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antolka 08.04.2002 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2002 W domu dla czteroosobowej rodziny zaprojektowałabym trzy łazienki - wersja wygodna, ale minimum to dwie łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 21.04.2002 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2002 A ja mam (będe miał we wrześniu jak skończą) dwie łazienki. Jedna na piętrze o pow. 12 m2 (wanna, dwie umywaliki, muszla itp.) a na praterze druga o powierzchni 6 m2 w niej prysznic, umywalka, i muszla) na parterze blisko wejścia po to by dzieci jak przyjdą z dworu po 5 godzinach szaleństwa od razu trafiły do "myjni" a nie brudziły całego mieszkania.Mirzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Opaves 03.05.2002 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2002 Dodam moje 3 grosze: domek będzie niewielki (Agat f-my Archeton), w planie jest małe WC na parterze 2,7 m2, wejdzie mała kabina prysznicowa i umywalka, i większa łazienka na piętrze (ok. 8m2, z wanną, tu też pewnie pójdzie pralka bo w kotłowni nie zmieści się...). Teraz mieszkam w bloku, mamy co prawda 2 łazienki (w jednej prysznic w drugiej wanna), ale o 'blokowych' rozmiarach czyli po ok. 3m2 każda. Łazienka osobno dla dzieci lub gości? Hmmm dla mnie nieosiągalny luksus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bienias 28.05.2002 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2002 Dlugo szukalam projektu ktory by mi odpowiadal,i znalazlam jedna lazienka(5 m2 ) na dole z prysznicem i WC i dwie na poddaszu.Jedna dostepna tylko z sypialni,druga dla dzieci obok ich pokoi,za lazienka jest jeszcze nieduze pomieszczenie na pralke i potrzebnie rzeczy do sprzatania i suszenia bielizy(oczywiscie tylko wtedy gdy pada). Mysle ze 3 lazienki dla 4 osob sa w sam raz.Teraz mieszkamy w bloku z jedna malenka lazienka i juz jest horror najgorszy gdy wszyscy chca skorzystac z WC,wiecej lazienek jest to luksus ponad miare(ciekawe kto bedzie sprzatal te trzy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 05.06.2002 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Zdecydowanie 2 lub 3 łazienki.Ja będę miał 2 łazienki na "górze": Jedna przy sypialni (prysznic, wc, umywalka) a druga ogólnodostępna dla dzieci i gości (prysznic, wc, wanna, umywalka, sauna, część do ćwiczeń). I 1 łazienkę na "dole" (kibelek, umywalka i ewentualnie prysznic)Dla mnie jest to rozwiązanie: standardowy luksus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 06.06.2002 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 U nas są w projekcie trzy łazienki. Jedna mała na dole z prysznicem i dwie na górze. Ponieważ będziemy mieć prawie stałych gości u siebie (moją mamę lub/i teściową), więc dwie łazienki na górze (część nocna) wydają się niezbędne, nikt nie będzie ganiał z przyborami toaletowymi na dół. Łazienka na dole będzie raczej ubikacją (prysznic instalujemy tak na wszelki wypadek). Łazienka przy sypialni (bardzo malutka) bedzie dla mnie i męża, druga - większa dla dzieci, naszych mam i częstych, w naszym przypadku, gosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 11.06.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Jestem za rozwiązaniem Pittbula - ile kondygnacji , tyle łazienek. Ja mam jedną na parterze, druga właśnie powstaje na adaptowanym poddaszu.Goście u mnie bedą zawsze na parterze, wyszłam z założenia, że góra jest tylko dla domowników, to strefa intymna - dwie sypialnie, mały salonik i łazienka, wszystko jasne,ciepłe ,przytulne, żadnego łażenia w buciorach.Dół jest u mnie tzw.częścią dzienną - kuchnia z jadalnią, salon z wyjściem na taras i ogród, pokój gościnny i łazienka. Domek jest mały-150 m kw. Wg mnie funkcjonalnie. W ubiegłym roku byłam na parapetówie u rodziny. Wybudowali dom z takimi jakimiś półpoziomami. 1 poziom-2 pok.+ łazienka, 2 poziom-salon + kuchnia z jadalnią, 3 poziom-3 sypialnie+łazienka. Wg mnie niezbyt dobre rozwiązanie jesli chodzi o usytuowanie łazienek - z salonu, w którym toczy się całe dzienne życie trzeba biegać po schodach do kibelka. Po kilku drinkach - może być niebezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2002 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2002 Na razie mamy maly domek wiec lazienki sa tylko dwie: jedna z pelnym wypasem dla nas, druga dla gosci z wyposazeniem podstawowym. Dzieci, dzieki Bogu nie mamy.Mysle jednak, ze dla osob posiadajacych przynajmniej jedno dziecko trzecia lazienka staje sie niezbedna.A ze koszty: coz, decydujac sie na budowe domu za kilkaset tysiecy zlotych warto przemyslec wydanie kilkunastu wiecej aby kazdemu bylo wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts