Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przedawn.pozw.na bud. i brak wpisow do dziennika a kupno????

Mutki

Recommended Posts

czy w ogole sie pakowac ??

domek juz stoi, parter wykonczony.

pozwolenie na budowe pstracilo waznosc w kwietniu

brak wpisow w dzienniku budowy od 2004 roku ale uaktualnienie dziennika zostalo zrobione w kwietniu 2006, w dalszym ciagu brak wpisow.

brak odbioru kominiarza.

dzialka jest rolno-lesno-budowlana

jezeli w ogole sie w to ladowac to jak maja wygladac najblizsze procedury?? moze wystarczy uaktualnienia zrobic?? dodam ze chce kupic w kredycie

teoretcznie byla przerwa bo koles nie ma zadnych wpisow w dzienniku. ale caly czas cos tam dlubal i robil i nawet tam mieszka.

co sie robi jak cie sie budowa przedluza na 3 lata?? musisz pozwolenie na budowe przedluzac??

W tym roku kupiłem dom w stanie surowym, którego budowa rozpoczęła się w 1999 roku. W moim dzienniku budowy ostatni wpis był sprzed 1,5 roku. Z resztą była to pierwsza rzecz, którą sprawdzali w banku przy przyznawaniu kredytu.

Po zakupie przeniesienie pozwolenia na budowę na mnie.

A teraz już jestem po odbiorze. :)

Wg prawa, jeśli budowa nie została przerwana na dłużej niż 2 lata, to pozwolenie na budowę jest wciąż ważne.

W twoim przypadku wystarczy, że kierownik budowy, który prowadzi tę budowę, uzupełni dziennik i wszystko ok.

Pozdrawiam

Podeptę się pod pytanie :wink:

interesujemy się działką, na której stoi budynek 6x13m nie skonczony, pozwolenie na jego rozbudowe było wydane w 2002r, więc się przedawniło już. Ludzie wylali fundamenty i tak im się zycie potoczyło, ze zaprzestali budowy. Dziennik budowy zginął, kierownik budowy już nie żyje, budynek i część fundamentów stoi w granicy. W starostwie powiedzieli mi, ze to DUŻY problem i powinniśmy rozebrać część która stoi w granicy bo teraz pozwoleń się nie wydaje na budowe w granicy :roll: czy nie orientujecie się jak to ugryźć? przecież kiedyś ktos wydał pozwolenie na taka budowę, ba nawet okno na sąsiada jest a niby w granicy stoi. Szkoda nam tego rozbierać, bo kuchnia, lazienka i sypialnia już by były :roll: ale niestety u nas w starostwie sidzi bardzo nie przyjemny pan i nic nie doradzi :evil:

pozdrawiam