Piotru26 12.12.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam! Pewnie pytanie gdzieś już było ale w wyszukiwarce i google kombinacja słów "zakup pokoju" i pokrewnych daje tyle wyników że nie idzie znaleźć konkretnej odpowiedzi. Pytanie brzmi:Czy można kupić część mieszkania, tzn odkupić od sąsiada 1 pokój który jest dokładnie nad moim mieszkaniem i zrobić sobie drugi poziom? Jak wygląda taka procedura czy są związane z tym jakieś problemy? (pewnie są) Sąsiad ma 100m a ja 55 i chcę odkupić 30 m (jeden pokój). Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 12.12.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Możesz odkupić udział ale to Cię nie zabezpiecza. On musiałby robić wyodrędnienie lokalowe na tem pokój i wtedy Ci sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotru26 12.12.2007 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Akurat w tej sytuacji wszystko jest możliwe bo to mój dobry znajomy i zależy mu na załatwieniu sprawy. Mógłbyś mnie pokierować do jakiś materiałów na ten temat albo szerzej opisać sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 12.12.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 wyodrędnienie lokalowe starostwo, gmina...tam inf. procedura ok 6m. W bloku...problemy w spółdzielni, tam inf. P.S. jeżeli spółdzielnia, cienko widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts