Rom 28.08.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Idę czytać jak poszło ściąganie humusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 05.09.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Powodzenia w realizacji marzenia!!! U nas po wytyczeniu budynku okazało się, że jesteśmy ponad metr niżej niż poziom drogi. Postawiliśmy z bloczków 120 cm fundamentów i jesteśmy 6 cm nad drogą! Za żwir na ich zasypanie straciliśmy sporą kaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 18.09.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 No bertolo gratuluje rozpoczecia prac i zalania fundamentow... No to za pomyslna budowe http://www.szampan.net/image/szampan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 20.09.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Tablica śliczniutka, żłóciutka A naklejkę Muratora będziesz miał? Ja pisałam już do nich 2 razy i nic. Nie będzie Dysperbit dobra rzecz Tylko nie pozwól Małemu popróbować, bo wygląda jak czekolada Ale myślę, że jest już za mądry na takie eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.09.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 A ja nie wiedzieć czemu nie miałam powiadomień o wpisach w Waszym dzienniku a tu tyle się działo! A z czego będziecie mieć taras, tzn. jego część wierzchnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.09.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Co to ja tam widze: maslanka do piwa? Mniemam, ze jedni pili maslanke a drudzy pili piwo, inaczej nie wyobrazam sobie skutkow i zniszczen poczynionych w zapasach papieru toaletowego Czy jestes goralem albo listonoszem? U nas w Polsce gorale przepowiadaja pogode, natomiast w Irlandii czynia to listonosze. Cieply pazdziernik przydalby sie nam na budowach niesamowicie, szczegolnie moim Majstrom, ktorzy uparli sie, zeby spac w naszym niewykonczonym domu Cholera, oni beda pierwsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 25.09.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Tablica śliczniutka, żłóciutka A naklejkę Muratora będziesz miał? Ja pisałam już do nich 2 razy i nic. Nie będzie Ja też pisałam kilka razy!!! Co się z nimi dzieje??!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 25.09.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A tak w ogóle....to ciekawe jaki będzie ten październik??? Bertolo, idzie Ci świetnie! Tylko Ci życzyć dobrej aury!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 25.09.2008 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Co to ja tam widze: maslanka do piwa? Mniemam, ze jedni pili maslanke a drudzy pili piwo, inaczej nie wyobrazam sobie skutkow i zniszczen poczynionych w zapasach papieru toaletowego Nie. Najpierw piwko, x 2, pieczonki, tłuste, że wątroba boli, x2, i maślanka, x 2 szklanki. I nic !!! Zaprawieni w bojach Nie stać nas na marnotrawstwo papieru do du...y Wiesz budowa - osczędności na kazdym kroku A propo's Właśnie przed chwilą z majstrem rozmawiałem , bo się szykowałem na jutro na budowę, a tu du...a Dopiero w poniedziałek. Jak nie bedzie padać , bo przez "tą" ostatnio pogodę, to już równy miesiąc jak stoimy z budowa naszego Tymka !!! Kierownik zarządził dwa tygodnie przerwy "technologicznej", a z powodu pogody i innych "róbót" majstra mamy już miesiąc postoju Jeszcze z tydzień i chyba sam zaczne budować tą ścianę fundamentową Materiał jest, chęci sa, pomocnika się znajdzie, tylko doświadczenie niewielkie, choc wiedza na ten temat już zdobyta Co do pogody to teraz i ja zgłupiałem. Raz mówią,że będzie ładnie od tej niedzieli, na innym kanale bredzą, że od niedzieli będzie śnieg z deszczem Sam nie wiem. Pożyjemy - zobaczymy. A ci twoi fachowcy jak chcą spać, to niech spią. A i budowy przypilnują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 25.09.2008 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A tak w ogóle....to ciekawe jaki będzie ten październik??? Bertolo, idzie Ci świetnie! Tylko Ci życzyć dobrej aury!! Dzięki. Oby tak dalej, nie zapeszając Zobaczymy jaki będzie październik. Awatarek masz nowy. Też super. Mnie zawsze nie ma na zdjęciach bo udaje, że je robię I dlatego, jest tylko mój synek z żoną w moim awatarze. Powodzenia w realizacji marzenia!!! U nas po wytyczeniu budynku okazało się, że jesteśmy ponad metr niżej niż poziom drogi. Postawiliśmy z bloczków 120 cm fundamentów i jesteśmy 6 cm nad drogą! Za żwir na ich zasypanie straciliśmy sporą kaskę Domyślam się. Mam nadzieje, że tego piachu nie wijdzie znowu tak baaaardzo dużo Znalazłem gościa za 160 PLN za kamaza. Może wejdzie tylko 10 takich kamazów. Dobrze, że ziemię do obsypania i wyrównania, będziemy mieć prawie za darmo. No bertolo gratuluje rozpoczecia prac i zalania fundamentow... No to za pomyslna budowe http://www.szampan.net/image/szampan.jpg DZIĘKI !!! BARDZO !!! U Was efekty bardzo widoczne, a my z ziemi wyjść cosik przez pogodę, nie możemy Tablica śliczniutka, żłóciutka A naklejkę Muratora będziesz miał? Ja pisałam już do nich 2 razy i nic. Nie będzie Dysperbit dobra rzecz Tylko nie pozwól Małemu popróbować, bo wygląda jak czekolada Ale myślę, że jest już za mądry na takie eksperymenty. Nie składałem wniosku o tą naklejkę Może potem. Na razie mam dosyć wniosków urzędowych Wiesz o czym mówie. Mały już za duży na ten dysperbit, ale ja po pijaku jakbym nie miał węchu to pewnie bym się nabrał, że to czekolada A ja nie wiedzieć czemu nie miałam powiadomień o wpisach w Waszym dzienniku a tu tyle się działo! A z czego będziecie mieć taras, tzn. jego część wierzchnią? Zdarza się. U mnie tez tak jest. Często. I musze potem szukać gdzie pisałem Dach już całkiem przykryty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.09.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Właśnie przed chwilą z majstrem rozmawiałem , bo się szykowałem na jutro na budowę, a tu du...a Dopiero w poniedziałek. U mnie to samo. Ten poniedzialek to chyba jest zapisany w gwiazdach! Koniec swiata bedzie, czy co? PS: Szacuneczek dla Twojego zoladka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 25.09.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ten poniedzialek to chyba jest zapisany w gwiazdach! Koniec swiata bedzie, czy co? No chyba ! Nie uwierzysz, ale mnie się dzisiaj koniec świata nawet snił. Powaga. Zboczenie jakie, czy co? Jakies rakiety, atomówki i wojna i poszłoooo ... w ... Taki sen miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 26.09.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ten poniedzialek to chyba jest zapisany w gwiazdach! Koniec swiata bedzie, czy co? No chyba ! Nie uwierzysz, ale mnie się dzisiaj koniec świata nawet snił. Powaga. Zboczenie jakie, czy co? Jakies rakiety, atomówki i wojna i poszłoooo ... w ... Taki sen miałem Dzejzus To w poniedzialek bedzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 26.09.2008 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Dzejzus To w poniedzialek bedzie??? Noooo. Koniec, ale mojego majstra jak nie przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 26.09.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Trzymaj go w garści i wymagaj bo się "rozpuści" jak mój! Dziś mój wykonawca przyznał, ze nasz dom buduje jak dotąd najdłużej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 01.10.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 No, no, ale duże ściany! Przypomniały mi się moje fundamenty - wydawało mi się wtedy, że dom będzie zbyt mały. Acha, no i szkoda będzie zasypywać tyle kasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 02.10.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 A co to jest RAPOWANIE scian fundamentowych? I czemu majstrowi nie po mysli? Ratunku, nie wiem!!!! Ale cieszy takie powstawanie domku! Cudownie jest patrzec jak rosnie! Wiem co teraz czujesz Zycze Wam powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 03.10.2008 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A co to jest RAPOWANIE scian fundamentowych? I czemu majstrowi nie po mysli? Ratunku, nie wiem!!!! Ale cieszy takie powstawanie domku! Cudownie jest patrzec jak rosnie! Wiem co teraz czujesz Zycze Wam powodzenia!!! Chciał je z zewnątrz otynkować. Zrobić tzw rapówkę. Ale kierownik wybił mu ten pomysł z głowy, twierdząc, że naciąga mnie na dodatkowe koszty. W końcu i tak będę smarował dysperbitem. Poza tym nie ma tynku w ścianach fundamentowych w projekcie. Co majster to inaczej. Co kierownik to inaczej. trzymam sie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 03.10.2008 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 No, no, ale duże ściany! Przypomniały mi się moje fundamenty - wydawało mi się wtedy, że dom będzie zbyt mały. Acha, no i szkoda będzie zasypywać tyle kasy! No! Szkoda. Ale jest światełko w tunelu i może ta góra piachu będzie za flaszkę i na paliwo . Byłoby super !!! Zobaczymy. Jak na razie to najtaniej znalazłem za 150 PLN za Kamaza piachu do zasypania fundamentow A wejdzie ich tam pewnie ze dwadzieścia, albo i lepiej , więc pierwsza opcja byłaby znacząca. Zwłaszcza finansowo. Nawet jakbym miał to miesiąc tymi ręcami zasypywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 03.10.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A co to jest RAPOWANIE scian fundamentowych? I czemu majstrowi nie po mysli? Ratunku, nie wiem!!!! Ale cieszy takie powstawanie domku! Cudownie jest patrzec jak rosnie! Wiem co teraz czujesz Zycze Wam powodzenia!!! Chciał je z zewnątrz otynkować. Zrobić tzw rapówkę. Ale kierownik wybił mu ten pomysł z głowy, twierdząc, że naciąga mnie na dodatkowe koszty. W końcu i tak będę smarował dysperbitem. Poza tym nie ma tynku w ścianach fundamentowych w projekcie. Co majster to inaczej. Co kierownik to inaczej. trzymam sie projektu Acha! U nas sie to nazywa "szlichta". Sluchaj, ale jak chcesz dysperbitowac, to powinienies dac rapowke. Nawet na dysperbicie tak pisze! Powinno sie podtynkowac na bloczki, zeby dysperbit klasc na rowna powierzchnie. Wtedy po pierwsze mniej dysperbitu idzie, po drugie jest lepiej i rowniej nalozony co przeklada sie na lepsza ochrone scian fundamentowych. My tak robilismy. Cale scian piwnicy do wysokosci 30 cm nad powierzchnie ziemi otynkowalismy i na to dopiero dysperbit. Jakie wieksze koszta??? Grosze! Ale oczywiscie kazdy robi jak uwaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts