Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Bertolo

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Co to ja tam widze: maslanka do piwa? :wink:

Mniemam, ze jedni pili maslanke a drudzy pili piwo, inaczej nie wyobrazam sobie skutkow i zniszczen poczynionych w zapasach papieru toaletowego :wink:

Czy jestes goralem albo listonoszem? U nas w Polsce gorale przepowiadaja pogode, natomiast w Irlandii czynia to listonosze. Cieply pazdziernik przydalby sie nam na budowach niesamowicie, szczegolnie moim Majstrom, ktorzy uparli sie, zeby spac w naszym niewykonczonym domu :-?

Cholera, oni beda pierwsi :-? :cry: :cry: :cry: :evil:

Co to ja tam widze: maslanka do piwa? :wink:

Mniemam, ze jedni pili maslanke a drudzy pili piwo, inaczej nie wyobrazam sobie skutkow i zniszczen poczynionych w zapasach papieru toaletowego

Nie. Najpierw piwko, x 2, pieczonki, tłuste, że wątroba boli, x2, i maślanka, x 2 szklanki. I nic !!! Zaprawieni w bojach :lol: Nie stać nas na marnotrawstwo papieru do du...y :lol: :lol: :lol: Wiesz budowa - osczędności na kazdym kroku :lol:

A propo's :wink:

Właśnie przed chwilą z majstrem rozmawiałem :evil: , bo się szykowałem na jutro na budowę, a tu du...a Dopiero w poniedziałek. :evil:

Jak nie bedzie padać :evil: , bo przez "tą" ostatnio pogodę, to już równy miesiąc jak stoimy z budowa naszego Tymka !!!

Kierownik zarządził dwa tygodnie przerwy "technologicznej", a z powodu pogody i innych "róbót" majstra mamy już miesiąc postoju :evil: Jeszcze z tydzień i chyba sam zaczne budować tą ścianę fundamentową :evil: :evil:

Materiał jest, chęci sa, pomocnika się znajdzie, tylko doświadczenie niewielkie, choc wiedza na ten temat już zdobyta :wink:

Co do pogody to teraz i ja zgłupiałem. Raz mówią,że będzie ładnie od tej niedzieli, na innym kanale bredzą, że od niedzieli będzie śnieg z deszczem :evil: Sam nie wiem. Pożyjemy - zobaczymy. A ci twoi fachowcy jak chcą spać, to niech spią. A i budowy przypilnują :wink:

A tak w ogóle....to ciekawe jaki będzie ten październik??? Bertolo, idzie Ci świetnie! Tylko Ci życzyć dobrej aury!!

Dzięki. Oby tak dalej, nie zapeszając :wink: Zobaczymy jaki będzie październik. :wink: Awatarek masz nowy. Też super. Mnie zawsze nie ma na zdjęciach bo udaje, że je robię :wink: I dlatego, jest tylko mój synek z żoną w moim awatarze. :lol:

:p Powodzenia w realizacji marzenia!!! U nas po wytyczeniu budynku okazało się, że jesteśmy ponad metr niżej niż poziom drogi. Postawiliśmy z bloczków 120 cm fundamentów i jesteśmy 6 cm nad drogą! Za żwir na ich zasypanie straciliśmy sporą kaskę :evil:

Domyślam się. Mam nadzieje, że tego piachu nie wijdzie znowu tak baaaardzo dużo :evil: Znalazłem gościa za 160 PLN za kamaza. Może wejdzie tylko 10 takich kamazów. Dobrze, że ziemię do obsypania i wyrównania, będziemy mieć prawie za darmo. :wink:

No bertolo gratuluje rozpoczecia prac i zalania fundamentow...

No to za pomyslna budowe :D

http://www.szampan.net/image/szampan.jpg

DZIĘKI !!!

BARDZO !!!

U Was efekty bardzo widoczne, a my z ziemi wyjść cosik przez pogodę, nie możemy :wink: :evil:

Tablica śliczniutka, żłóciutka :)

A naklejkę Muratora będziesz miał?

Ja pisałam już do nich 2 razy i nic.

Nie będzie :cry:

Dysperbit dobra rzecz :) Tylko nie pozwól Małemu popróbować, bo wygląda jak czekolada :wink: Ale myślę, że jest już za mądry na takie eksperymenty.

Nie składałem wniosku o tą naklejkę :lol:

Może potem. Na razie mam dosyć wniosków urzędowych :wink: Wiesz o czym mówie. :lol: :lol:

Mały już za duży na ten dysperbit, ale ja po pijaku jakbym nie miał węchu to pewnie bym się nabrał, że to czekolada :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja nie wiedzieć czemu nie miałam powiadomień o wpisach w Waszym dzienniku a tu tyle się działo! A z czego będziecie mieć taras, tzn. jego część wierzchnią?

Zdarza się.

U mnie tez tak jest. Często. I musze potem szukać gdzie pisałem :lol:

Dach już całkiem przykryty ?

Ten poniedzialek to chyba jest zapisany w gwiazdach! Koniec swiata bedzie, czy co? :wink:

No chyba ! :wink:

Nie uwierzysz, :lol: ale mnie się dzisiaj koniec świata nawet snił. :lol: :lol: :lol: Powaga. Zboczenie jakie, czy co?

Jakies rakiety, atomówki i wojna i poszłoooo ... w ...

Taki sen miałem :lol:

Dzejzus :o

To w poniedzialek bedzie??? :o

A co to jest RAPOWANIE scian fundamentowych? :o

I czemu majstrowi nie po mysli?

Ratunku, nie wiem!!!!

Ale cieszy takie powstawanie domku! Cudownie jest patrzec jak rosnie! Wiem co teraz czujesz :lol: :lol: :lol:

Zycze Wam powodzenia!!!

Chciał je z zewnątrz otynkować. Zrobić tzw rapówkę. Ale kierownik wybił mu ten pomysł z głowy, twierdząc, że naciąga mnie na dodatkowe koszty. W końcu i tak będę smarował dysperbitem. Poza tym nie ma tynku w ścianach fundamentowych w projekcie. Co majster to inaczej. Co kierownik to inaczej. :wink: :lol: trzymam sie projektu :wink:

No, no, ale duże ściany! :D Przypomniały mi się moje fundamenty - wydawało mi się wtedy, że dom będzie zbyt mały. Acha, no i szkoda będzie zasypywać tyle kasy!

No! :evil: :evil: :evil: Szkoda. :evil: :evil: :evil:

Ale jest światełko w tunelu i może ta góra piachu będzie za flaszkę i na paliwo :cry: . Byłoby super !!! Zobaczymy. Jak na razie to najtaniej znalazłem za 150 PLN za Kamaza piachu do zasypania fundamentow A wejdzie ich tam pewnie ze dwadzieścia, albo i lepiej , więc pierwsza opcja byłaby znacząca. Zwłaszcza finansowo. Nawet jakbym miał to miesiąc tymi ręcami :D zasypywać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A co to jest RAPOWANIE scian fundamentowych? :o

I czemu majstrowi nie po mysli?

Ratunku, nie wiem!!!!

Ale cieszy takie powstawanie domku! Cudownie jest patrzec jak rosnie! Wiem co teraz czujesz :lol: :lol: :lol:

Zycze Wam powodzenia!!!

Chciał je z zewnątrz otynkować. Zrobić tzw rapówkę. Ale kierownik wybił mu ten pomysł z głowy, twierdząc, że naciąga mnie na dodatkowe koszty. W końcu i tak będę smarował dysperbitem. Poza tym nie ma tynku w ścianach fundamentowych w projekcie. Co majster to inaczej. Co kierownik to inaczej. :wink: :lol: trzymam sie projektu :wink:

Acha! U nas sie to nazywa "szlichta". Sluchaj, ale jak chcesz dysperbitowac, to powinienies dac rapowke. Nawet na dysperbicie tak pisze! Powinno sie podtynkowac na bloczki, zeby dysperbit klasc na rowna powierzchnie. Wtedy po pierwsze mniej dysperbitu idzie, po drugie jest lepiej i rowniej nalozony co przeklada sie na lepsza ochrone scian fundamentowych. My tak robilismy. Cale scian piwnicy do wysokosci 30 cm nad powierzchnie ziemi otynkowalismy i na to dopiero dysperbit.

Jakie wieksze koszta??? :o Grosze!

Ale oczywiscie kazdy robi jak uwaza ;)