Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Bertolo

Recommended Posts

Witam w Nowym Roku

I pytam od razu ( gdyz jestem z pod Częstochowy ) w jakiej firmie nabyliście Państwo ogrodzenie betonowe i czy fachowców, którzy tak ładnie go ustawili też można wskazać.

Zamawiam okna i przed ich wstawieniem chciałbym częściowo ogrodzić działkę ok 200 mb

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

w.m.

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam w Nowym Roku

I pytam od razu ( gdyz jestem z pod Częstochowy ) w jakiej firmie nabyliście Państwo ogrodzenie betonowe i czy fachowców, którzy tak ładnie go ustawili też można wskazać.

Zamawiam okna i przed ich wstawieniem chciałbym częściowo ogrodzić działkę ok 200 mb

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

w.m.

Firma jest z Niegowy. "Płotek" s.c Własciciel pan Krzysiek. Numeru nie mam, ale jak tam pojedziecie znajdziecie szybko, bo mieszka przy głownej drodze na Lelów, przy wylocie z Niegowy. Bardzo porządni goście. Robią szybko i dokładnie. I nie tacy drodzy. Przynajmniej tacy byli w zeszłym roku, jak ja stawiałem. Trudno było sie tylko z nimi umówic - zajete terminy. Ja jednak byłem zadowolony i szczerze polecam. W zakładzie u nich wybrałem sobie wzór, dowieźli na miejsce i zamontowali. Doradzili, postawili szybko i nawet cementu nie musiałem kupować. Sami załatwili, oczywiście za odpłatą, cement i piach i żwir. Polecam !!!

Oni robią tylko ogrodzenia betonowe. sztachetki zamówiłem i kupiłem u stolarza.

Pozdrawiam i przepraszam, że długo nie odpisywałem.

jak cos moge pomóc to daj numer na priv to zadzwonie i pogadamy :wink:

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
Pozdrawiam z gorącym letnim słońcem i trzymam kcjiki za postępu w murowaniu.

Dziekuje. Przyda sie trzymanie kciuków. Bardzo !!!

Musze nadrobić zaległości u Was w dzienniku.

Pozdrawiamy gorąco.

Bertolo, wreszcie wróciłeś :D !!! Super synek i zimowe szaleństwa, mniej wesołe sprawy finansowe, ale mam nadzieję, że jak uzupełnisz wpisy o kolejne miesiące, to może i w tej sprawie coś się zmieniło :wink: ?

Pozdrawiam ciepło!

Uzupełnie na pewno. Własnie sie zabieram :oops:

Pozdrawiam Cie gorąco.

Tez prosze trzymaj kciuki. Zwłaszcza mocno, za te sprawy finansowe :wink:

• 1 month później...

Też sie cieszę, że pisze, ale wracam zmeczony po pracy na budowie, albo tak jak dzisiaj po wycenach np okien, i nie mam sily wiecej pisać. Mam straszne zaległości. Może nadrobię :oops: A o budowaniu ucze się. Uczę. pytam, dociekam i ... i tak pewnie wiele błedów popełnię :lol: Chocbym nie wiem jak sie dopytywał wokoło. majstra, kierownika, wujka i innych budowniczych, w tym fom muratora.Nie mniej jednak jak rozmawaim z majstrem, "wiem o czym do mnie mówi" tłumaczac mi o wieńcach, winklach i innych budowlanych mądrosciach :lol: :lol: :lol: Dobre jest to, że nikt prócz niego ze mna nie dyskutuje, a jak ma wątpliwośc zawszae rozważa to ze mna. nie decuduje sam za mnie.

Dzisaij wróciłem z kolejnej wyceny naszych okien.

Chyba z 15 punktów juz odwiedziłem. w tym oknoplast, awante, jezierski(drewno) i wiele wiele innych. I nasze okna wyceniono od 6700 PLN z montażem dop 14000 PLN z montażem. i

I bądź tu mądry :(

• 1 month później...

Mam straszne zaległosci.

Ani sie nie pokazuje w dzienniku :oops:

Rano na budowe, a wieczorem, to juz tylko spac :wink:

A na chwile obecna nasz Tymek wyglada tak:

Widok od tarasu.

U nas zadaszony.

Jeszcze przed kryciem dachówką.

http://img87.imageshack.us/img87/1853/1010266.jpg

I od przodu.

Jutro robimy schody i własnie zastanawiam sie nad filarami przed wejsciem :cry:

http://img71.imageshack.us/img71/8339/1010270.jpg

Musze nadrobic zaległosci.

Tyle sie dzieje, że nie sposób tego wszystkiego opisać.

Grunt, ze pogoda sprzyja.

POZDRAWIAMY !!!!