kotecek 31.01.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 umowa bedzie warunkowa i prawo do pierwokupu miała w tym przypadku gmina. Troszke sie wystraszyłem, że jeszcze bedę musiał z gmina walczyc o ten kawałek pola Ale ok. Musilelismy zaczekac na pismo od urzedu gminy, ze rezygnuje z prawa do pierwokupu i dopiero potem umówic sie na kolejne spotkanie z notariuszem i właścicielką. Bertolo, my mielismy tak samo. Najpierw byla umowa warunkowa, wyslana do Agencji Nieruchomosci Rolnej, pozniej ponad miesiac czekania az zrzekna sie prawa pierwokupu (No wlasnie, u Was gmina sie zrzekala? dziwne bo u nas Agencja) i dopiero wlasciwa umowa. Za warunkowa zaplacilismy 700 zl, za wlasciwa umowe ponad 2tys (juz w tej chwili nie pamietam, musialabym pogrzebac w papirach, ktore zostaly w Polsce). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 31.01.2008 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 umowa bedzie warunkowa i prawo do pierwokupu miała w tym przypadku gmina. Troszke sie wystraszyłem, że jeszcze bedę musiał z gmina walczyc o ten kawałek pola Ale ok. Musilelismy zaczekac na pismo od urzedu gminy, ze rezygnuje z prawa do pierwokupu i dopiero potem umówic sie na kolejne spotkanie z notariuszem i właścicielką. Bertolo, my mielismy tak samo. Najpierw byla umowa warunkowa, wyslana do Agencji Nieruchomosci Rolnej, pozniej ponad miesiac czekania az zrzekna sie prawa pierwokupu (No wlasnie, u Was gmina sie zrzekala? dziwne bo u nas Agencja) i dopiero wlasciwa umowa. Za warunkowa zaplacilismy 700 zl, za wlasciwa umowe ponad 2tys (juz w tej chwili nie pamietam, musialabym pogrzebac w papirach, ktore zostaly w Polsce). Tak. Umowa była warunkowa ale prawo pierwokupu miała w tym przypadku gmina, a nie agencja rynku rolnego. Nie pamietam o co to chodziło, ale zdaje się, że ziemia była zakupiona przed 1960 rokiem i tutaj pierwszeństwo miała gmina. Czy jakos tak. U mnie na szczęście nie trwało to długo. Uprosiliśmy wójta o jak najszybszą odpowiedź na pismo z kancelarii. Tak jak obiecał tak zrobił. Zrezygnował i odesłał pismo nazad.Potem notariusz nie miał wolnego terminu i w sumie zamknęliśmy temat w niecały miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 31.01.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 A my musleismy czekac miesiac na odpowiedz Agencji. W sumie to wyszlo 1,5 miesiaca Gdyby nie ta glupia Agencja albo w Twoim przypadku Gmina, zaoszczedzilibysmy i czas i pieniadze. A tak - du...a! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 31.01.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 kotecek Powiedz gdzie mieszkacie w Irlandii? Jest tam moja siostra. Jak mnóstwo innych ludzi , ale może sie znacie, mieszkacie koło siebie[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 01.02.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 My mieszkamy na Firhouse, Dublin 24, niedaleko Tallaght. Poludniowa czesc Dublina, pod samymi gorami. Kompletna wiocha Ale nie oddalabym tego miejsca zamieszkania za zadne inne. Godzinka spacerkiem i widac cale miasto z pobliskiego wzgorza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 05.02.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 My mieszkamy na Firhouse, Dublin 24, niedaleko Tallaght. Poludniowa czesc Dublina, pod samymi gorami. Kompletna wiocha Ale nie oddalabym tego miejsca zamieszkania za zadne inne. Godzinka spacerkiem i widac cale miasto z pobliskiego wzgorza. To i coś napiszę, jak się dublin "odzywa" Ja mieszkam w centrum i czasami mi się marzy ucieczka gdzieś na Firehouse - w tamtym roku co tydzień graliśmy tam w piłkę z chłopakami z pracy, a i paru z nich tam mieszkało niedaleko. To centrum to dokładnie Dublin 1 blisko stadionu narodowego. Tak z kobiełką zdecydowaliśmy, bo oboje pracujemy w centrum, więc mamy blisko do pracy. Do dziennika się zapisuje, bo autor w barwnego się zapatruje, to może się w nim zakocha tak jak ja i o nim właśnie ten dziennik będzie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 05.02.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja też się dopisuję. Widzę, że jest szansa na dziennik Barwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 05.02.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja też się dopisuję. Widzę, że jest szansa na dziennik Barwnego.Jeden już jest, ale zapadł w sen zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 05.02.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja też się dopisuję. Widzę, że jest szansa na dziennik Barwnego.Jeden już jest, ale zapadł w sen zimowy Widziałam, ale tamtem Barwny to inna wersja niż nasza (jeśli dobrze pamiętam). A poza tym tutaj coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.02.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wiem że nie jestem obiektywny jako mieszkaniec "Zręcznego" ale ja stawiam na "Barwnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 05.02.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wiem że nie jestem obiektywny jako mieszkaniec "Zręcznego" ale ja stawiam na "Barwnego" Rom, w pełni się z Tobą zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 05.02.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wiem że nie jestem obiektywny jako mieszkaniec "Zręcznego" ale ja stawiam na "Barwnego" noo ba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.02.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 "Biryłłowcy" rosną w siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 05.02.2008 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 "Biryłłowcy" rosną w siłę Może i cos w tym jest Rom, bo oprócz barwnego mojej żonie podoba sie od tego architekta jeszcze zreczny, codzienny i delikatny. Na razie z tych trzech co w dzienniku najbardziej mi i jej widzi sie barwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 05.02.2008 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Jutro ma 9 idę do architekta i zabieram te moje projekty. W tym barwnego Zobaczymy co doradzi. Nie napisałem jeszcze w dzienniku o pozostałych projektach z innych pracowni, ale to nadrobię. Wiecie, jak sie pisze to czasami nabiera sie innego spojrzenia na to wszystko. takie inne światło A jak jeszcze ktos coś podpowie to już wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 05.02.2008 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja też się dopisuję. Widzę, że jest szansa na dziennik Barwnego.Jeden już jest, ale zapadł w sen zimowy Widziałam, ale tamtem Barwny to inna wersja niż nasza (jeśli dobrze pamiętam). A poza tym tutaj coś się dzieje Staram się Nawet nie wiem czy nie za bardzo sie rozpisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 05.02.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja też się dopisuję. Widzę, że jest szansa na dziennik Barwnego.Jeden już jest, ale zapadł w sen zimowy Widziałam, ale tamtem Barwny to inna wersja niż nasza (jeśli dobrze pamiętam). A poza tym tutaj coś się dzieje Staram się Nawet nie wiem czy nie za bardzo sie rozpisuje Pisz, pisz, nie przestawaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 05.02.2008 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No i co wy na te moje projekty. Przeglądam i piszę i dalej w głowie mętlik. Trzymam sie tych swoich wytycznych, ale dalej trudno zdecydować, który projekt, domek bedzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 05.02.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Mi, oprócz Barwnego oczywiście, bardzo podoba się Codzienny - wariant I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 05.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja zanim znalazłem "Barwnego" zapatrywałem się na początku na "Spełnione marzenie" Też mi się podoba, tylko te balkoniki takie malutkie. Potem patrzyłem na "Niewielki", ale w innej wersji. Na koniec był "Zręczny", ale mojej Kobiecie nie podobały się drzwi w sypialniach na dole - tak jedne przy drugich - w sumie trzy pokoje obok siebie, trzy różne wyjścia - i traf tu do swojej Ale jak znalazłem Barwnego to o tamtych bardzo szybko zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts