Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Bertolo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sliczne fotki !!!!!!

P.s. Bertolo teraz juz wystarczy skopiowac adresy obrazkow (znaczy sie fotografii) i wkleic do watku o dzieciatku :wink:

nie zajmie ci to dluzej niz 2 min 8)

Zrobione !!!

Ale nie tak jak radziłas.

Tak tylko wychodziły same linki do zdjęć. Bez widocznych zdjęć.

niewazne jak , wazne , ze zrobione :D

gdybys te linki wstawil pomiedzy IMG zdjecie byloby widoczne :wink:

p.s. niedaleko Czestochowy to gdzie pi x drzwi ??? :roll:

mozesz ty moj somsiad zza plota i ja jeszcze o tym nie wiem :roll:

sliczne fotki !!!!!!

P.s. Bertolo teraz juz wystarczy skopiowac adresy obrazkow (znaczy sie fotografii) i wkleic do watku o dzieciatku :wink:

Zrobione !!!

Oczywiście masz racje z :oops:

Coś mi na rozum padło i zaćmilo. :oops:

Może to z powodu urodzin ??? Ale trzeźwy jeszcze jestem :(

Kiedys mieszkałem w Myszkowie, teraz w Poraju, a niedługo w Poczesnej. jak widzisz coraz bliżej Częstochowy :D

sliczne fotki !!!!!!

Zrobione !!!

Oczywiście masz racje z :oops:

Coś mi na rozum padło i zaćmilo. :oops:

Może to z powodu urodzin ??? Ale trzeźwy jeszcze jestem :(

Kiedys mieszkałem w Myszkowie, teraz w Poraju, a niedługo w Poczesnej. jak widzisz coraz bliżej Częstochowy :D

widze , ze na tyle blisko mojej dzialki, zeby moc Cie dopowiednio kontrolowac :lol: :lol: :lol:

Dzisiaj na spokojnie przeczytałam raz jeszcze Twój dziennik. Dziękuję za dobre słowo:

Pozdrowienia dla TomKa

Buduje Azalie i była pierwsza osobą do której skierowałem pytanie na forum. Dzieki jej dziennikowi i jej zmaganiom na budowie zaczełem się bardziej wkręcać w Azalię i forum muratora.

Dzięki TomKa

Domek był, jest dla mnie faworytem.

Prosta, zwarta konstrukcja. Dach dwuspadowy bez udziwnień, wykuszy itp. Tani w budowie. Poddasze do adaptacji w czasie póżniejszym. No w skrócie cudo

Dziekuję!

Jeśli chodzi o dylematy związane z wyborem projektu, nie uwierzysz, ale świetnie Cię rozumiem!!! Przeszłam przez to bardzo podobnie, ale jestem zadowolona z wyboru. Czasami z sentymentem zaglądam do biura Z500, do projektu Z23, ale Azalia to jest to!

Jeżeli zdecydowałbyś się na Azalię, to nie licuj garażu z bryłą domu. Też tak chcieliśmy, ale architekt nam to odradził! Wydłużył z każdej strony maksymalnie garaż, dzieki czemu powstało spore pomieszczenie gospodarcze, ale pozostawił małe uskoki. Zresztą sam stwierdziłeś, że to zlicowanie "stodołowato" wyglada.

Co do projektów przez Was z żoną wybranych, bardzo mi się podobają, a wasz Wypis z miejscowego zagospodarowania przestrzennego jest taki "tolerancyjny", że właściwie wszystko pasuje...

Kiedy macie zamiar ruszać z budową?

TomKa witaj

Miło, że wpadłaś do mnie :oops:

Fakt tolerancyjny mamy plan Zagospodarowania. Bez udziwnień. :D Prawie wszystko pasuje. A, że my nie jestesmy zbytnio wymagający trzymamy się tych wytycznych i naszych widzi mi sie i szukamy projektu. Co by jak najmniej w nim zmian robić. Tylko jak widzisz nie latwo. Tak teraz patrze na Bryzę z MGProjekt i własciwie prawie to samo co codzienny z Muratora. :D Po obejrzeniu taaaakiej ilosci projektów wszystkie robia sie takie same :cry: Podobne. Trudno zdecydować co wybrać. :cry: Moja lepsza połowa nie chce juz Azalii i szukamy rozwiązania, które pogodzi nas wspólnie. Na początku podobały nam sie domy typu niewielki, czy zręczny, ale teraz juz wiem, że nic z tego nie będzie. Więc teraz szukam podobnych do Azalii :lol:

Kiedy macie zamiar ruszać z budową?

Jak tylko wybierzemy projekt dajemy go do adaptacji i po pozwolenie na budowe :D Jak dostaniemy pozwolenie to wykopiemy fundamenty i zrobimy stan zero, a potem sie zobaczy. Mamy 10 lat by skończyc budowę :D :D Nigdzie nam sie nie spieszy. Mamy gdzie mieszkać. Jest jeszcze całe mnóstwo problemów z działka. Woda, prąd, gaz, ogrodzenie i dojazd. Pomalutku i na spokojnie. Chyba, że pójdziemy na całość i pójdziemy do banku po kredyt :wink: i na całego :roll: . Nie podjelismy jeszcze decyzji. :roll:

Moze wezmiesz pod uwage Bukowo z garazem? Nasz projekt to Bukowo 9 (z piwnica). Piwnice jednak odradzam budowac - koszty jak cholera!

Kotecek no własnie ta piwnica....

A i kuchnia nie z tej strony...

Projekt super. Na pewno będziecie zadowoleni, ale my szukamy cosik inchszego :wink:

How is the wheather in Dublin ?

Oh my goodnes !!!! Where is my Guuiness ?

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Moze wezmiesz pod uwage Bukowo z garazem? Nasz projekt to Bukowo 9 (z piwnica). Piwnice jednak odradzam budowac - koszty jak cholera!

Kotecek no własnie ta piwnica....

A i kuchnia nie z tej strony...

Projekt super. Na pewno będziecie zadowoleni, ale my szukamy cosik inchszego :wink:

How is the wheather in Dublin ?

Oh my goodnes !!!! Where is my Guuiness ?

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Eeee no ale kuchnia w Bukowie jest od frontu! I w projekcie z garazem nie ma piwnicy. Ale nie namawiam, wiem, ze szukacie czegos innego :wink:

Na pewno w koncu znajdzieice wymarzony projekt. Najwazniejsze, to zebyscie sie nie spieszyli i jak juz wybierzecie, to nie ogladajcie juz nigdy innych projektow bo placz i zgrzytanie zbeami murowane!! :wink:

Co do weather in Dublin i Guinness to wczoraj wlasnie bylismy w Temple Bar (swiezo pomalowany!!! Wet Paint!!!) bo kumpelka przyjechala i musiala zaliczyc :) Zimno, ale nie pada. :D

Bardzo przyjemny ten wasz Tymek :p - wydaje się funkcjonalny i jak dla mnie dobry układ pomieszczeń.

Tak planowaliśmy. :D :D :D

Tylko do kuchni trzeba wchodzic przez pokój dzienny :(

Ale da sie przeżyć...

Wcale nie musi, można przechodzić przez spiżarnię (przed łazienkę) - przyjrzyj się dokładniej projekt, tego którego wstawiłeś w dzienniku

Bardzo przyjemny ten wasz Tymek :p - wydaje się funkcjonalny i jak dla mnie dobry układ pomieszczeń.

Ale da sie przeżyć...

Wcale nie musi, można przechodzić przez spiżarnię (przed łazienkę) - przyjrzyj się dokładniej projekt, tego którego wstawiłeś w dzienniku

To nawet bardzo fajnie rozwiązanie. Niosąc zakupy wchodzisz bezpośrednio do spiżarni, tam zostawiasz część rzeczy i idziesz dalej a goście wchodzą bezpośrednio do salonu nie widząć co się dzieje w kuchni :lol:

Ale da sie przeżyć...

Tak wiem. Tylko zastanawiam się nad zamknięciem spiżarni od holu, żeby miec miejsce na szafkę np. I zastanawiam się czy nie będzie wąskie to przejscie do kuchni i gdzie dać np szafke albo wieszaki w przedpokoju?