Jola i Jarek 17.02.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Bardzo przyjemny ten wasz Tymek - wydaje się funkcjonalny i jak dla mnie dobry układ pomieszczeń. Tak planowaliśmy. Tylko do kuchni trzeba wchodzic przez pokój dzienny Ale da sie przeżyć... Wcale nie musi, można przechodzić przez spiżarnię (przed łazienkę) - przyjrzyj się dokładniej projekt, tego którego wstawiłeś w dzienniku Tak wiem. Tylko zastanawiam się nad zamknięciem spiżarni od holu, żeby miec miejsce na szafkę np. I zastanawiam się czy nie będzie wąskie to przejscie do kuchni i gdzie dać np szafke albo wieszaki w przedpokoju? My mamy takie przejście jak w projekcie tylko zmniejszone o ok 30cm żeby zwiększyć łazienkę i jest ok - można przejść bez problemu do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 23.02.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 A my nie mamy spiżarni... Ale mamy piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.02.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Bertolo napisał: Idę studiowac projekt i forum Tymowiczów Już ponad tydzień studiujesz, czytasz i ...? A tak na poważnie, to krążymy wokół tych samych projektów ! Wyobraź sobie, że Tymek to był jedyny projekt, wybrany awaryjnie, gdyby w Warunkach nakazali nam budowę dwukondygnacyjnego domu. Na szczęście parterówka przeszła !! Jak wizyta u architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 24.02.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Bertolo napisał: Idę studiowac projekt i forum Tymowiczów Już ponad tydzień studiujesz, czytasz i ...? A tak na poważnie, to krążymy wokół tych samych projektów ! Wyobraź sobie, że Tymek to był jedyny projekt, wybrany awaryjnie, gdyby w Warunkach nakazali nam budowę dwukondygnacyjnego domu. Na szczęście parterówka przeszła !! Jak wizyta u architekta? Jestem TomKa Nie miałem zbytnio czasu w tym tygodniu. "Budowalismy" z synem piękne duże akwarium do jego pokoju Wiztyta u architekta w zeszłym tygodniu była miła. Załatwił nam pare rzutów domku i studiowaliśmy co by tu zmienić. Umówiliśmy sie, że jak dopracujemy zmiany udamy sie do niego celem potwierdzenia i zamówi nam projekt przez swoja pracownię. Myslę, że będzie to TYMEK. Prawie zdecydowalismy, ale jaeszcze musimy dopracowac pare szczegółów. Na razie odłozyliśmy paracę nad Tymkiem na przyszły tydzień. A nuż coś nowego odnosnie zmian wpadnie nam do głowy Zastanawiamy sie też nad ogrodzeniem, jakie i za ile ?. Czy siatke, czy beton ?Szukam tez kopaczy studni i blaszaka na nasza działke. Na razie znalazłem na allegro tani i fajny. Jak nie znajde uzywanego tanio to kupię ten na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 24.02.2008 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 A my nie mamy spiżarni... Ale mamy piwnicę No piwnica fajna sprawa tylko drogo A my tniemy koszty już na starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.02.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ano droga, droga ta piwnica... Ale nasz dom bedzie stal na wgorzu, wiec woda nie bedzie podsiakac- jeden plus. Bedziemy tam mieli garaz- drugi plus. No i ja bym tam chciala miec bar i saune... Zobaczymy jak to bedzie. Na same bloczki betonowe na piwnice dalismy 9.5 tys zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 27.02.2008 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 To jak bedzie ? Tymek ? Tak ! Teraz to na 100 % Projekt zamówiony i niech sie dzieje wola nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 02.03.2008 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Projekt Tymka leży już w domu. Pozsotałe trzy kopie czekają u architekta, a ja w przerwie szukania ogrodzenia i jego wykonawców zastanawiam sie co by tu w Tymku zmienić. Szukalismy projektu, który nie wymagałby zmian, ale zawsze znajdzie sie coś co mozna , albo trzeba poprawic I tak parter: http://images6.fotosik.pl/140/ebbaddfc5147848emed.jpg Zastanawiam się nad poszerzenie Tymka od strony garażu i kotłowni. Kotłownia będzie na piec na groszek. A garaż zdecydowanie za mały na szerokośc, bo tylko 3 metry. Więc poszerzę go o około pół metra, albo nawet 70,80 cm. Kolejna zmiana: brak wejścia do salonu i kuchni. Żadnych drzwi. W kuchni chyba zostawię filar. Może zrobi sie półeczkę. Tajkie zmiany to nie zmiany. Bardziej zastanawiam sie nad zamknięciem spiżarni od strony holu. Jesli zamkniemy z tej strony spiżarnie, zakupy i np. ziemniaki będzie sie nosic do kuchni przez salon. Pozatym, po zamknięciu,mozna w spiżarni wstawic dodatkowy regał, na ścianie gdzie teraz jest przejscie. Po zamknięciu spizarni zaś w hallu na tej scianie można by powieścic wieszak, albo szafke postawić, a tak nie ma gdzie. Najbliższa szafa na kurtki czy płaszcze gości jest zrobiona we wnęce w pokoju na wprost. Wtedy zlikwidowałbym ta wnękę. Pokój by sie powiększył, a płaszcze i inne kurtki wieszałoby się na wieszaku, w szafie w holu. Coś za cos. Nie wiem co lepsze? Chyba, że jak niektórzy forumowicze budujący tymka dodamy od frontu ganek? I nastepna zmiana nad która się zastanawiam, to dodatkowe pomieszczenie miedzy garażem a domem. Rodzaj przejscia, które bedzie wyłapywac na przykład spaliny , albo chłód z garazu. Kończyłoby sie wraz z schodami. I stanowiłoby rodzaj schowka.Myslę, że przydałoby sie takie pomieszczenie, tylko, że zabiera mi przestrzeń z hola. Nie wiem co zrobić I tyle jeśli chodzi o parter. Nie chce dużo zmieniać, a i tak zmiany, które chcemy wprowadzic, nastręczaja watpliwości. Niesety jak sie widzi cos na zywo, całkiem inaczej sie na to patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Projekt Tymka leży już w domu. Pozsotałe trzy kopie czekają u architekta, a ja w przerwie szukania ogrodzenia i jego wykonawców zastanawiam sie co by tu w Tymku zmienić. Szukalismy projektu, który nie wymagałby zmian, ale zawsze znajdzie sie coś co mozna , albo trzeba poprawic I tak parter: http://images6.fotosik.pl/140/ebbaddfc5147848emed.jpg Zastanawiam się nad poszerzenie Tymka od strony garażu i kotłowni. Kotłownia będzie na piec na groszek. A garaż zdecydowanie za mały na szerokośc, bo tylko 3 metry. Więc poszerzę go o około pół metra, albo nawet 70,80 cm. Kolejna zmiana: brak wejścia do salonu i kuchni. Żadnych drzwi. W kuchni chyba zostawię filar. Może zrobi sie półeczkę. Tajkie zmiany to nie zmiany. Bardziej zastanawiam sie nad zamknięciem spiżarni od strony holu. Jesli zamkniemy z tej strony spiżarnie, zakupy i np. ziemniaki będzie sie nosic do kuchni przez salon. Pozatym, po zamknięciu,mozna w spiżarni wstawic dodatkowy regał, na ścianie gdzie teraz jest przejscie. Po zamknięciu spizarni zaś w hallu na tej scianie można by powieścic wieszak, albo szafke postawić, a tak nie ma gdzie. Najbliższa szafa na kurtki czy płaszcze gości jest zrobiona we wnęce w pokoju na wprost. Wtedy zlikwidowałbym ta wnękę. Pokój by sie powiększył, a płaszcze i inne kurtki wieszałoby się na wieszaku, w szafie w holu. Coś za cos. Nie wiem co lepsze? Chyba, że jak niektórzy forumowicze budujący tymka dodamy od frontu ganek? I nastepna zmiana nad która się zastanawiam, to dodatkowe pomieszczenie miedzy garażem a domem. Rodzaj przejscia, które bedzie wyłapywac na przykład spaliny , albo chłód z garazu. Kończyłoby sie wraz z schodami. I stanowiłoby rodzaj schowka.Myslę, że przydałoby sie takie pomieszczenie, tylko, że zabiera mi przestrzeń z hola. Nie wiem co zrobić I tyle jeśli chodzi o parter. Nie chce dużo zmieniać, a i tak zmiany, które chcemy wprowadzic, nastręczaja watpliwości. Niesety jak sie widzi cos na zywo, całkiem inaczej sie na to patrzy A poco poszerzać garaż?? Czy nie lepiej kupić projekt Tymka z podwójnym garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 03.03.2008 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 A poco poszerzać garaż?? Czy nie lepiej kupić projekt Tymka z podwójnym garażem? Jarek. Projekt juz kupiony. Zastanawiałem sie nad wersja dwustanowiskową, ale podjelismy decyzje o porzeszerziu garazu przy projekcie z jednym garażem. Jest za mały o pół metra. Nawet rowera nie oprzesz jak wjedziesz samochodem. Poza tym z podwójnym garażem nie wejdzie mi na działke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 A poco poszerzać garaż?? Czy nie lepiej kupić projekt Tymka z podwójnym garażem? Jarek. Projekt juz kupiony. Zastanawiałem sie nad wersja dwustanowiskową, ale podjelismy decyzje o porzeszerziu garazu przy projekcie z jednym garażem. Jest za mały o pół metra. Nawet rowera nie oprzesz jak wjedziesz samochodem. Poza tym z podwójnym garażem nie wejdzie mi na działke. Nawet w wersji dwustanowiskowej jak się ma dwa samochody to i tak już się nie ma gdzie oprzeć rower My jak wykończymy i sie wprowadzimy do naszego Tymka to będziemy jeszcze budowali wolnostojący garaż z pomieszczeniem gospodarczym (mamy dość szeroka działka ok 40m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 03.03.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jarek a co zrobić ze schodami. W projekcie są zabiegowe, a Ty robisz ze spocznikiem. Jaka jest róznica? Wybacz za głupie pytanie, ale jestem laikiem w sprawch budowlanych i nie wiem do końca na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.03.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Jarek a co zrobić ze schodami. W projekcie są zabiegowe, a Ty robisz ze spocznikiem. Jaka jest róznica? Wybacz za głupie pytanie, ale jestem laikiem w sprawch budowlanych i nie wiem do końca na co zwrócić uwagę. tu masz forum o schodach http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=531884&sid=e2429754a4b975c3dfdf7a75e9a4d73a A tu masz rodzaje schodów http://www.budujemydom.pl/abc/337_rodzaje_schodow/ Miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 04.03.2008 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Jarek dzięki za linki. Poczytałem, ale nie jestem o wiele mądrzejszy Wszyscy zalecają zrobić ze spocznikiem. W projekcie tymaka sa wachlarzowe. Rozumiem, że trzeba je przeprojektować. Tak choćby jak Ty, na zabiegowe ze spocznikiem. U ciebie sa dwa. Ta zmiana jest do zrobienia na etapie adaptacji u projektanta? Drugi dylemat mam z tym dodatkowym pomieszczeniem, przejściem do garażu. Ty go nie zrobiłes? Moja lepsza połowa twierdzi, że stracimy dużo holu i nie będzie to ciekawie wyglądać. Ja sie upieram przy zrobieniu go z powodu spalin i chłodu z garazu. Po zamknięciu spiżarni od strony holu też chyba sie zdecyduje na wstawienie okienka do spiżarni. I co by było symetrycznie ładnie, wypadałoby wstawic drugie nad schodami, a tamto w poddaszu zlikwidować, bo nie praktyczne, choćby do umycia. Ale zostawic tamto drugie? Czy może przesunąc je bardziej na środek, nad schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 04.03.2008 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Kilka słów o zmianach na górze. Mam nadzieję, że doradzicie coś http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/ty/tymek-poddasze.jpg Zamierzamy podnieść ściane kolankową o półtora, dwa pustaki. Zwiększymy troszke przestrzeni. Garderoba i łazienka zostaja na swoich miescach. Nie robimy pralni w garderobie i nie zmieniamy miejsca łazienki. Zastanawialiśmy się na tym, ale zostawiamy tak jak jest. Bardzo nam sie podoba to wolne miejsce przy schodach. W myślach widzę juz tam biureczko i komputer. Takie moje miesce do pracy Niepraktyczne wydaja mi się okna na poddaszu. To nad schodami zlikwidujemy, a na parterze wstawimy małe okienko nad schodami. To przy schodach, niestety nie da sie przesunąć, bo jest jaskołka. Trzeba by je zlikwidować, ale boję się, że będzie za ciemno. W łazience okno zostaje, a w pokojach chyba zlikwidujemy i dodamy po oknie do balkonu w jednym i drugim. I chyba tyle. Jesli macie sugestie bardzo prosze. Przyda sie świerzość spojrzenia kogoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Jarek dzięki za linki. Poczytałem, ale nie jestem o wiele mądrzejszy Wszyscy zalecają zrobić ze spocznikiem. W projekcie tymaka sa wachlarzowe. Rozumiem, że trzeba je przeprojektować. Tak choćby jak Ty, na zabiegowe ze spocznikiem. U ciebie sa dwa. Ta zmiana jest do zrobienia na etapie adaptacji u projektanta? Drugi dylemat mam z tym dodatkowym pomieszczeniem, przejściem do garażu. Ty go nie zrobiłes? Moja lepsza połowa twierdzi, że stracimy dużo holu i nie będzie to ciekawie wyglądać. Ja sie upieram przy zrobieniu go z powodu spalin i chłodu z garazu. Po zamknięciu spiżarni od strony holu też chyba sie zdecyduje na wstawienie okienka do spiżarni. I co by było symetrycznie ładnie, wypadałoby wstawic drugie nad schodami, a tamto w poddaszu zlikwidować, bo nie praktyczne, choćby do umycia. Ale zostawic tamto drugie? Czy może przesunąc je bardziej na środek, nad schody? Wszelkie zmiany zewnętrzne tzn dodatkowe okna czy filary nad wejściem czy podniesienie ścianki to wymagają na etapie adaptacji u projektanta a te co są wewnątrz np schody czy przerobić kuchnę otwartą na zamkniętą czy półotwartą to już nie muszą być tylko ustalić już z majstrem A co do małych dodatkowych okien i po obu stronach to jestem za - tutaj musi być na etapie zmiany projektu Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.03.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Kilka słów o zmianach na górze. Mam nadzieję, że doradzicie coś http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/ty/tymek-poddasze.jpg Zamierzamy podnieść ściane kolankową o półtora, dwa pustaki. Zwiększymy troszke przestrzeni. Garderoba i łazienka zostaja na swoich miescach. Nie robimy pralni w garderobie i nie zmieniamy miejsca łazienki. Zastanawialiśmy się na tym, ale zostawiamy tak jak jest. Bardzo nam sie podoba to wolne miejsce przy schodach. W myślach widzę juz tam biureczko i komputer. Takie moje miesce do pracy Niepraktyczne wydaja mi się okna na poddaszu. To nad schodami zlikwidujemy, a na parterze wstawimy małe okienko nad schodami. To przy schodach, niestety nie da sie przesunąć, bo jest jaskołka. Trzeba by je zlikwidować, ale boję się, że będzie za ciemno. W łazience okno zostaje, a w pokojach chyba zlikwidujemy i dodamy po oknie do balkonu w jednym i drugim. I chyba tyle. Jesli macie sugestie bardzo prosze. Przyda sie świerzość spojrzenia kogoś innego Jestem za!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 04.03.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Wszelkie zmiany zewnętrzne tzn dodatkowe okna czy filary nad wejściem czy podniesienie ścianki to wymagają na etapie adaptacji u projektanta a te co są wewnątrz np schody czy przerobić kuchnę otwartą na zamkniętą czy półotwartą to już nie muszą być tylko ustalić już z majstrem A co do małych dodatkowych okien i po obu stronach to jestem za - tutaj musi być na etapie zmiany projektu Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Dzięki za jasną i klarowną wypowiedź. Bardzo mi rozjasniła sposób rozumowania A schody - zmiana na zabiegowe ze spocznikiem - tez nie musze tego robić u architekta ? I jak Ty je zmieniłeś ? Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Sam sie na tym po chwili złapałem. I tylko nie wiem czy zlikwidowac to okno nad tym holikiem? Czy nie będzie za ciemno ? I powiedz zrobiłbys teraz to dodatkowe pomieszczenie przed garażem? Ja chyba zostawię tak jak jest. Jak stwierdzę, że mi przeszkadza, np. spaliny z garażu,to w późniejszym czasie to przerobię. Dostałem od jakubhalina skan ich Tymka z taka własnie przeróbką, ale jakoś tego sobie nie mogę wyobrazic wizualnie. Może jak bym widział na zywo, byłbym do końca przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.03.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Wszelkie zmiany zewnętrzne tzn dodatkowe okna czy filary nad wejściem czy podniesienie ścianki to wymagają na etapie adaptacji u projektanta a te co są wewnątrz np schody czy przerobić kuchnę otwartą na zamkniętą czy półotwartą to już nie muszą być tylko ustalić już z majstrem A co do małych dodatkowych okien i po obu stronach to jestem za - tutaj musi być na etapie zmiany projektu Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Dzięki za jasną i klarowną wypowiedź. Bardzo mi rozjasniła sposób rozumowania A schody - zmiana na zabiegowe ze spocznikiem - tez nie musze tego robić u architekta ? I jak Ty je zmieniłeś ? Nie da się drugie okno dachowe przesunąć w stronę schodów ponieważ w tym miejscu jest mały dodatkowy dach nad werandą Sam sie na tym po chwili złapałem. I tylko nie wiem czy zlikwidowac to okno nad tym holikiem? Czy nie będzie za ciemno ? I powiedz zrobiłbys teraz to dodatkowe pomieszczenie przed garażem? Ja chyba zostawię tak jak jest. Jak stwierdzę, że mi przeszkadza, np. spaliny z garażu,to w późniejszym czasie to przerobię. Dostałem od jakubhalina skan ich Tymka z taka własnie przeróbką, ale jakoś tego sobie nie mogę wyobrazic wizualnie. Może jak bym widział na zywo, byłbym do końca przekonany. Witam, jeśli zrezygnujesz okno dachowe nad schodami i zarazem nie będziesz dawał dodatkowe małe okno to na pewno będzie ciemno w holu (warto wstawić a będziesz miał z przodu trochę żywszy domek niż bez tych okien a prawie wcale nie kosztuje). Odnośnie z tym dodatkowym pomieszczeniem przed garażem to: - plus: izoluje spaliny z garażu do części mieszkalnej, izoluje termiczne (w garażu będzie trochę przed utratą ciepła i dodatkowe pomieszczenie na spiżarnię - zamiast oryginalnej spiżarni to można powiększyć łazienka - minus to tylko zmniejszy się pomieszczenie holu ( ja gdybym jeszcze raz budował to bym zostawił taki jak w projekcie) bo my lubimy duża przestrzeń A czy nie pomyślałeś żeby w salonie tam gdzie ma być jadalnia zrobić wykusz - gdybym jeszcze raz budował to bym dał A co do schodów ze spocznikiem to o tym się nie martw, powiedz to majstrowi a on już będzie wiedział jak to zrobić żeby było dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 05.03.2008 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam, jeśli zrezygnujesz okno dachowe nad schodami i zarazem nie będziesz dawał dodatkowe małe okno to na pewno będzie ciemno w holu (warto wstawić a będziesz miał z przodu trochę żywszy domek niż bez tych okien a prawie wcale nie kosztuje). Wczoraj zdecydowaliśmy, że zostaje okno przy holu na piętrze i w łazience. Pozostałe oba okna likwidujemy, a dokładamy do balkonowych. Oczywiście zakladamy po malutkim oknie nad schodami i w spizarni. Odnośnie z tym dodatkowym pomieszczeniem przed garażem to: - plus: izoluje spaliny z garażu do części mieszkalnej, izoluje termiczne (w garażu będzie trochę przed utratą ciepła i dodatkowe pomieszczenie na spiżarnię - zamiast oryginalnej spiżarni to można powiększyć łazienka - minus to tylko zmniejszy się pomieszczenie holu ( ja gdybym jeszcze raz budował to bym zostawił taki jak w projekcie) bo my lubimy duża przestrzeń No właśnie wymieniłeś właściwe plusy i minusy. Cięzko sie zdecydować. Najlepiej byłoby to zobaczyc na zywo. Boje się, że zabierze duzo przestrzeni bo tak jak Wy wole jej nie ograniczać. Wystarczy, że domek jest mały Jeszcze się zastanawiamy, ale chyba zostawimy tak jak jest w projekcie. Może potem w trakcie budowy cosik pozmieniamy A czy nie pomyślałeś żeby w salonie tam gdzie ma być jadalnia zrobić wykusz - gdybym jeszcze raz budował to bym dał Zastanawiałem się nad tym czytajac forum tymkowiczów. Oglądałem na skanach od Jakubhalina projekt z wykuszem. Zyska się 2 metry kwadratowe. W tą wnekę wstawi sie stół. I wszystko fajnie, tylko czy to warto dla tych dwóch metrów ? Trzeba wstawic dodatkowe dwa okna, żeby jakoś to wyglądało. Balkon na piętrze przestaje byc balkonem, i musi stac się tarasem nad tym wykuszem. Teraz mam w salonie 20 metrów i nie narzekam tak bardzo. Wiem, że Ty jesteś za. Jak bys budwał jeszcze raz to byś się pokusił o wykusz. Ja mam mieszane uczucia i generalnie nie lubię takich wykuszy. I nie widzę większych argumentów za. No chyba że mnie przekonasz Dzieki za odpowiedzi. Musze skoczyc do tymkowiczów do forum i tam popisać o moich rozterkach budowlanych.Teraz to i moje forum jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts