Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Bertolo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, witam !!!

Tak troszke dobrych ale i złych wieści.

Ogrodzenie skończone. Własnie tworzę opowieść :D

Mamy ogrodzone "nasze pole" z wszystkich stron wraz z bramą wjazdową i furtką :D :D :D Dorobilismy sie tez melaminy, ale jako, że za darmo jest troszke w opłakanym stanie :lol: i muszę ja troche podrasować. Dzisiaj zaczeło mocniej padać i okazało się, że troszke przecieka. :evil: Zarobiony jestem przez ta naszą działeczkę. dlatego rzadko tu zaglądam, ale jestem !!! Wykopalismy kopareczką dołek na działce i woda pojawiła sie na głebokości 1,5 metra. Zamówilem dreny na przyszły tydzień i będziem kopac studnie :roll: Jadłem już pierwszą pizze na działeczce przy piwku z sasiadem. REWELACJA !!! Tak tam cicho. Ładnie pachnie i w ogóle. REWELACJA !!!

eee, jakie złe wieści :wink: ? Przecież to same dobre nowiny! Z przeciekającą melaminą też sobie poradzisz :D. Czekam na te zdjęcia ogrodzenia ... :roll: :D

Pewnie, że sobie poradzę !!! Efekt końcowy będzie wart całego poniesionego wysiłku i kosztów. :D :D :D

Tylko zamów proszę jeszcze jedną cegiełke dla mnie ... :cry:

Broń Boże ,nie miałam zamiaru zapeszać. Już pluję i odczyniam uroki :lol:

Tak ,"Alchemik" pomaga :p

To kiedy startujesz ze studnią i jaką planujesz kopaną czy wierconą? Rozeznałeś się już w firmach studniarskich?

Ciaszka kopaną, kopaną. Taką tymczasową :D toż projekt wodociągów robimy z sąsiadami i wode nam mają ciągnąć :D :wink:

Dzisiaj kręgi przywiozłem. sztuk cztery plus pokrywa. Zrobilismy kopareczka dołek i na 150 cm woda sie pojawiła. Sasiedzi maja na półtorej kręgu wodę, więc i my na ten czas do podlewania i do budowy miec swoja bedziemy :D :D :D

Jak ja tam wejde kopać do tej dreny ?????

Nie wiem... juz sie boje. Ciasno, mokro, zimno, brrrr

Świetnie Wam idzie :D :D :D A z jakich okolic Częstochowy dokładnie jesteście?

Fajnie się patrzy i czyta jak tak wszystko gładko i bezstresowo idzie.

Oby tak dalej.

A kiedy zaczynacie :wink: :wink:

Dziekuje, dziękuje... :oops: :oops: :oops:

Koło Auchan.

Mam blisko do Leroy Merle. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

A kiedy zaczynamy ???

No już zaczelismy :D :D :D

Działka, projekt, adaptacja, ogrodzenie, studnia, melamina...... 8)

Nooo. Tak. Jeszcze.... :oops: :oops: :oops:

Materiały, fachowcy, murarze, stolarze, stan - pozdro - dekarze :D :wink: :lol:

Chyba nie w tym roku. :evil: :( :evil:

No chyba, że z bankiem :D :D :D :evil: :D :D :D

Wiesz o czym mówie. :wink:

Bezstresowo...

Nooo to całkiem nie daleko nas :D :D :D bo my też mamy bliziutko do Auchan :D

A dokładnie gdzie???? Jeśli mogę wiedzieć :D :D :D

My gmina Starcza.

A zapomniałabym :oops: Świetny macie ten płot. Też bym taki chciała ale narazie to nas nie stać tym bardziej że my mamy strasznie dużo do ogrodzenia :cry:

Od strony drogi tzn. front działki to całe 37 m i pasowało by zrobić jakoś fajniej. No a boki to planujemy z siatki ale znów mój tata nie chce sie zgodzić bo mu sie siatka nie podoba. No ale są ważniejsze rzeczy niż ogrodzenie- NARAZIE- później zobaczymy.

Naprawdę super ogrodziliście

Bertolo, jak tam budowa?? Chyba "zaraziłeś" nas TYMKIEM!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:

Świetnie. tyle sie ostatnio dzieje, że nie nadążam zdjęc wklejac i opisywać w dzienniku. :oops:

Własnie dzisiaj studnie wykopaliśmy i mamy juz swoja wode :D :D :D

Architekt złozył juz komplet dokumentów i czekamy na pozwolenie.

Potem może fundamenty ???

Cieszę się, że zaraziłem was Tymkiem !!!

Bo czyz nie jest to uroczy domek ???? :D

Hej brat !

Super ogrodzenie! Bardzo mi się podoba! I nie mogę się już doczekać jak przyjadę w sierpniu na grilla do Was :D

Oby tak dalej !

Daga :D

śCISKam Was mocno- inwestorka, inwestorkę i INWESTORA :D

Cieszę się, że ci sie podobie sister. przyjeżdżaj !Zabierz też Pania Kotecek co to na łamach muratora tego w kiosku do dostania pisuje :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D U was tam takiej dobrej kiełbasy nie ma, a tak przylecicie jednym samolotem, a kiełbasy starczy dla all :D :D :D :D

Kotecek zgadzasz się ?

Cieszę się, że ci sie podobie sister. przyjeżdżaj !Zabierz też Pania Kotecek co to na łamach muratora tego w kiosku do dostania pisuje :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D U was tam takiej dobrej kiełbasy nie ma, a tak przylecicie jednym samolotem, a kiełbasy starczy dla all :D :D :D :D

Kotecek zgadzasz się ?

Tak sie jakos trafilo, bardziej jak slepej kurze ziarno :oops:

Ja bardzo chetnie na ta kielbase!!!!! Przylece az z Dublina!!! 15 maja bede :)

Choc i my tu mamy wiejska, podwawelska jaka kto chce ale sprowadzana - to nie taka dobra jak w Polsce :wink:

Bertolo, jestem pod wrażeniem :D . Sprawnie i ładnie Wam to wyszło! Dodam jeszcze, że masz bardzo ładną działeczkę i przecudne sosny po drugiej stronie drogi!

Chętnie bym Ci pomogła w tym kopaniu, szkoda, że tak daleko do Was ...

Pozdrawiam

Dzieki Tomka. Wiedziałem, że mozna na ciebie liczyć :oops:

Juz po kopaniu. Studnia zrobiona.

Musze się zmobilizować i zdjątka powklejać :D