bertolo 28.04.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Świetna robota Bertolo ogrodzenie jak marzenie. Szkoda ,że sąsiad problematyczny. Może z zazdrości. Jestem ciekawa jak sobie poradziłeś z kopaniem studni. Czekam na relację W takim tempie to i zaraz dom stanie Dla Ciebie ciaszka mimo bólu paluszków wkleiłem fotorelacje z "zakładania" studni. A paluszki bolą bo dzisiaj zrzucałem 20 m2 betonu z dachu mojej melaminy. Młotek, mesel i hajda...Do gołego trapezu Co za debil na blachę trapezową wylał 20,30 cm betonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 29.04.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Ja też się zastanawiałam nad studnią bo to dobra rzecz ale wszyscy mi odradzaja bo to podobno takie duże koszty A Ciebie ile ta studnia kosztowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 29.04.2008 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Ja też się zastanawiałam nad studnią bo to dobra rzecz ale wszyscy mi odradzaja bo to podobno takie duże koszty A Ciebie ile ta studnia kosztowała Prawda jest taka, że 400 PLN. 100 PLN jedna drena. U mnie wyszły cztery.Do tego przydałaby sie pokrywa - 100 PLN i pompa, albo zuraw. Zależy od estetyki, albo co kto chce. Albo czy ma prąd U mnie na razie tak zostanie. Przykrycie zrobię z desek. Nie liczyłem koparki, bo to znajomy. Policzymy sie, albo i nie. Ale miast tego np praca rąk. We dwóch. Choć ciężko jak diabli masz taniej. Inna sprawa, że zalezy na jakiej wodzie ci zależy, i na jakiej ona jest głebokości. Studnia głebinowa - to juz koszt około 200 PLN za metr. 30 metrów - 6000 PLN. Piszę celowo 30 metrów, p[o powyżej, a właściwie poniżej 30 metrów trzeba miec pozwolenie, zgłoszenie i jakieś tam papierki od górnictwa, czy jak. Jak masz wodociąg to pomysl kiedy to się zwróci, jak by wody z tej studni uzywac np do podlewania ogródka. O ile na 30 metrach bedzie woda. A nie głebiej. Chyba, że znajdziesz rożdżkarza i znajdzie Wam żyłe wodną na mniejszej głebokości. I ta zyła nie wyschnie za rok, albo dwa U mnie jest mokro. ludzie robia oczka, bo nie mogą sobie poradzic z wodą. Dlatego kopałem. I teraz do świerzo co kupionych dzisiaj choinek, świerków mam własna wodę. Nie muszę latać 200 metrów do studni do sąsiada. Jutro od rana sadzimy i podlewamy. A ja nie wiem w co ręcę włożyc jak tam zajade. Jeszcze sobie swierki kupilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 29.04.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Bardzo dobry pomysl z ta studnia A najlepszy z tymi swierkami! Pieknie bedzieice mieli! Tylko nie sadzcie ich zbyt blisko siebie. A jakie kupiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 29.04.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Bardzo dobry pomysl z ta studnia A najlepszy z tymi swierkami! Pieknie bedzieice mieli! Tylko nie sadzcie ich zbyt blisko siebie. A jakie kupiliscie? Tak wiem. Minimum co 150 cm, ale posadzimy co 2 metry. Ale tylko z przodu. Na razie. Z wiadomych względów. A jakie? KŁUJĄCE jak diabli !!! A odmiany nie pamietam. Na szkółce zrobili nam metlik w głowie Tyle tego jest. Zakupilismy na dobry poczatek świerki i atlas roślin. na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Cześć Bertolo.Dawno mnie tu nie było a widze że sporo nowych spisów pojawiło się w dzienniczku.Powiedz mi ile cie kosztowała ta studnia? Zamierzam też coś takiego wybudować żeby mieć wodę do podlewania stąd moje zainteresowanie tematemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.04.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 ale ze mnie gapa Przecież wyżej jest napisane ile dałeś za studnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 30.04.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 zamiast "ogarniac " mieszkanie wczytalam sie w twoj dziennik domek fajny, dzialeczka rowniez , rodzinka tez w moim guscie bede miala was na oku trzymam kciuki za wasza budowe ..... romeczku dawno cie nie widzialam ..buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.04.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 zamiast "ogarniac " mieszkanie wczytalam sie w twoj dziennik domek fajny, dzialeczka rowniez , rodzinka tez w moim guscie bede miala was na oku trzymam kciuki za wasza budowe ..... romeczku dawno cie nie widzialam ..buziaki Frosiu aż mi normalnie wstyd Muszę wpaść do Twojego dzienniczka nadrobić zaległości. Niestety totalny brak czasu nie pozwala mi na częstsze wizyty na forum Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 30.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Tak wiem. Minimum co 150 cm, ale posadzimy co 2 metry. Ale tylko z przodu. Na razie. Z wiadomych względów. A jakie? KŁUJĄCE jak diabli !!! A odmiany nie pamietam. Na szkółce zrobili nam metlik w głowie Tyle tego jest. Zakupilismy na dobry poczatek świerki i atlas roślin. na przyszłość Takie picea pungens co? Swierki klujace? (Lesnik jestem ). PIEKNE!!! Ale jesli to drzewa maja byc (nie jakas odmiana karlowata), to posadz co 4m. Za jakies 6-7 lat beda mialy dolne galezie dlugosci okolo 2m, czyli cale drzewo bedzie zajmowalo promien 4m. Jesli posadzisz je blizej, dolne galezie kiedys zaczna usychac z braku dostepu swiatla. Moim skromnym zdaniem najpiekniej wygladaja drzewa o nieskazonym pokroju, z galeziami do samej ziemi. Serce mi sie kraja jak ktos podkrzesuje takie piekne swierki!!! A zazwyczaj tak sie dzieje gdy okazuje sie ze nie przewidzial jakiej wielkosci bedzie drzewo. A rosna ogromne o sporej rozpietosci galezi. Sa piekne U nas na starej dzialce posadzilismy takiego swierka jakis metr czy dwa od bramy i teraz trzeba bylo ucinac galezie, bo sie nie dalo wjechac. Prawie plakalam Druga strona medalu to to, ze bedziesz mial troche "golo" zanim te swierki urosna. Male krzaczki posadzone w odleglosci co 4 m prezentuja sie raczej skromnie. Mozesz tez posadzic co 2 m a za pare lat wyciac co drugi, ale szkoda by bylo i pieniedzy i drzewek... Ale naprawde warto myslec przyszlosciowo. Pewnie i tak jest juz za pozno na rady bo wlasnie pewnie szalejesz i sadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 30.04.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Tak patrze na front Waszej dzialki i "na oko" weszlo by mi tam 4, 5 swierkow z jednej strony i jeden z drugiej strony bramy. Tak bardziej w kaciku, bo kiedys bedzie harowal lakier z samochodu. Przepraszam, ze sie wtracam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 30.04.2008 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Pewnie i tak jest juz za pozno na rady bo wlasnie pewnie szalejesz i sadzisz Szalałem i to ostro Wpadłem tylko na chwilke, taki zmeczony jestem. Godzine temu wrócilismy. Świerki zasadzone. Jeny jak piknie. Podlane wodą ze studni. Własnej. J Jutro na świeto pracy pracujemy na działce. Malujemy i robimy nowy dach na melaminie. Jak sie obrobię to zdjęcia powklejam i odpisze all. Rom, Frosch dzieki za wizyte. Dawno Was nie widziałem u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 02.05.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witajcie Kochani, pisze Wasza ciotka-klotka z Warmii (zgadnijcie która ). Dzis dostałam link od brata i szybko tu zajrzałam. Nie mam jeszcze czasu na czytania, ale ndrobie wieczorem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 02.05.2008 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witajcie Kochani, pisze Wasza ciotka-klotka z Warmii (zgadnijcie która ). Dzis dostałam link od brata i szybko tu zajrzałam. Nie mam jeszcze czasu na czytania, ale ndrobie wieczorem. Pozdrawiam. Witamy Ciociu !!! Braciszek, a mój ojciec mi powiedział,która ciocia jak walczylismy dzisiaj z dachem na mojej melaminie. Gratuluje startu. Powodzenia życze. Poczytam, ale tez wieczorem bo zajrzałem tu tylko na chwilunię. Pozdrowienia dla rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 04.05.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Ślicznie dziękuję za fotorelację . Szczególnie ,że palce bolały Jak mnie wkurzy nasza studnia to też sobie taką sprawię . Wcześniej poćwiczę szukania żył wodnych Moja woda też nie nadaje się do picia ale na budowie się sprawdza. Gratuluję pierwszych drzewek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.05.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Piękne świerki Jak jescze stanie domek koło nich to juz wogóle będzie git Bardzo mi sie podobają Twoje fotorelacje Ja chcę jeszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 13.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Ale supeeeeeeeeeeeeeeeeeer macie teraz z tymi świerkami Też bym tak chciała W ogóle widzę że tak na spokojnie do wszystkiego podchodzicie, i bardzo dobrze nie ma jak przyjemność z budowania własnego kąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 13.05.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 No to prawie zrobiles wg moich nie-skromnych obliczen (te swierki). Troszeczke za gesto, ale niech Ci juz bedzie PIEKNIE!!!! Zielen i drzewa sa TAKIE WAZNE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 14.05.2008 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 No to prawie zrobiles wg moich nie-skromnych obliczen (te swierki). Troszeczke za gesto, ale niech Ci juz bedzie PIEKNIE!!!! Zielen i drzewa sa TAKIE WAZNE!!! No wiem, że gęsto, ale troszke łyso by było co 4 metry. Byleby sie wszystkie przyjeły. Chucham, dmucham i dwa razy dzienne podlewam Ale supeeeeeeeeeeeeeeeeeer macie teraz z tymi świerkami Też bym tak chciała Cieszę sie, że się Wam podoba !!! U Was praca na budowie wre, a my na razie "robimy tło" W ogóle widzę że tak na spokojnie do wszystkiego podchodzicie, i bardzo dobrze nie ma jak przyjemność z budowania własnego kąta Czysta przyjemność, pomimo trudności i potu, pracować dla siebie !!! Piękne świerki Jak jescze stanie domek koło nich to juz wogóle będzie git Bardzo mi sie podobają Twoje fotorelacje Ja chcę jeszcz Pikne, pikne. Co by jeno sie wszystkie przyjeły Daj Boże by domek stanął szybciej niż one jeszce raz takie urosna Cieszę się, że fotorelacja się podoba. Staram się wklejać jak najszybciej, a i tak mam dwa tygodnie opoznienia. Wieczorem jak wracam z działki, to nie mam weny pisać. A tu tyle do opisania od pierwszego maja Mamy kibelek nowiutki i pomalowany. Ziemi troche nam na działke przybywa. Melamina ma nowy daszek. Niby nic, a cały czas jest robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.06.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Moje gratulacje z okazji pozwolenia!!!!!!! No to teraz będzie się działo Kiedy ruszacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts