iwan069 12.12.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Gość mi rzucił hasło że najlepiej za okna przy zamówieniu wpłacić całość lub przynajmniej ponad połowę wartości.Co Wy na to ? Powód?-koniec roku-zmiana cen!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 12.12.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Sensu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 12.12.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Jak dają sensowny upust za wpłaconą gotówkę, a ty ją masz i zarobisz więcej niż gdyby "spała" w banku to warto. Wiele firm ma taką politykę i można na tym coś skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 12.12.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 .....sensowny upust ..... Ma sie nijak do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 12.12.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Nie do końca rozumiem...Wpłacając zaliczkę np. na okna podpisujesz umowę, w której m.in. masz określone, że wpłacasz tyle a tyle % , jako zaliczkę na okna na sumę taką a taką...Płatność końcowa po zamontowaniu w wysokości wynosi ...Tak przynajmniej było w naszej umowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 12.12.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Gość mi rzucił hasło że najlepiej za okna przy zamówieniu wpłacić całość lub przynajmniej ponad połowę wartości.Co Wy na to ? Powód?-koniec roku-zmiana cen!!! Chyba ktoś che Cię wyd@#$ Moje okna kosztowały 15 000. Wpłaciłem 3000 i podpisałem umowę gdzie wpisano całkowitą wartość okien oraz termin montażu. Nie interesowały mnie jakiekolwiek podwyżki po wpłacie zaliczki. Nigdy nie płacę całości kasy (staram się zasadniczo nic nie płacić przed odbiorem ale przy oknach trzeba było) przy zamawianiu materiałów. Jak zapłacisz całość to później będziesz telefonować i błagać aby w terminie Ci zrobili i nie wydmuchali. Ja miałem dwa okna niestandardowe (łuki) w tym olbrzymią niestandardową suwankę tarasową z łukiem. Jakbyśmy się na siebie pogniewali i pośrednik (fabryka nie była z wawy) zostałby z tymi niestandardowymi oknami to byłby więcej w plecy niż ja na wpłaconej zaliczce. A tak obydwu stronom zależało aby wszystko było w terminie miło i kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 13.12.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Wpłata ok. 20% wydaje się rozsądna. Przed wpłatą większych kwot musisz sprawdzić solidność firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.12.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Ja za wpłatę za całość okien w sprawdzonej firmie dostałam upustu ~500 PLN. Podpisałam, zapłaciłam i w odpowiadającej mi chwili zadzwoniłam "że już można montować". Jestem zadowolona a 5 stówek drogą nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xzbyszek 13.12.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 ja zamawiałem okna i drzwi u jednego gościa, wszystko drewniane, niestandardowe. Wartość zamówienia 17 tys. Zł - zaliczka 1 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 13.12.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam. W firmie .....(dla zainteresowanych podam, nie chce robic reklamy) odpisano mi cos takiego:" 100% przedpłata - rabat 46% , wplata zaliczkowa 30% - rabat 41%, dotyczy PVC " Chyba korzystnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.12.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam. W firmie .....(dla zainteresowanych podam, nie chce robic reklamy) odpisano mi cos takiego:" 100% przedpłata - rabat 46% , wplata zaliczkowa 30% - rabat 41%, dotyczy PVC " Chyba korzystnie? A możliwości kupienia w cenie bez rabatu nie ma bo bez zaliczki nie przyjmują zamówienia A to oznacza tyle, że rabatu masz tyle co ja, czyli 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 13.12.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Nie rozumiem. Jesli zapłace za okna 10 000, to dostane 5 % rabatu czy 46%. Z tego co rozmawiałem jesli zapłace całośc podczas zamówienia to otrzymam taki rabat. Robiłem wstepne rozeznanie tamatu (czekam na PnB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.12.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 To sprawdź od jakich cen masz te 46% rabatu Jeśli porównasz ofertę z innymi na rynku, to gwarantuję ci że okaże się że oferta którą masz nie jest tańsza o czterdzieści kilka procent od innych ale o kilka procent - w zależności jaką część zapłacisz zaliczką. Ten rabat 41% procent to po prostu chwyt marketingowy, i to stosowany kilka lat temu Realny rabat jaki ci proponują od cen regularnych (czyli przy zaliczce 30%) to te 5% (46% - 41%) (jesli zapłacisz całość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 13.12.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Oki, Dzieki.Jeszcze popytam, na razie nie potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 13.12.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 To sprawdź od jakich cen masz te 46% rabatu Jeśli porównasz ofertę z innymi na rynku, to gwarantuję ci że okaże się że oferta którą masz nie jest tańsza o czterdzieści kilka procent od innych ale o kilka procent - w zależności jaką część zapłacisz zaliczką. Ten rabat 41% procent to po prostu chwyt marketingowy, i to stosowany kilka lat temu Realny rabat jaki ci proponują od cen regularnych (czyli przy zaliczce 30%) to te 5% (46% - 41%) (jesli zapłacisz całość). Masz w tym calkowita racje. Po wymierzeniu okien wyslalem prosbe o wyceny do wielu firm. Otrzymałem oferty gdzie w wyliczeniach bylo napisane o rabacie 30% lub 35%. Nie dałem sie zwiesc. Przeliczyłem ceny okien tak jakie by byly bez rabatu - efekt: ceny typowych okien byly wyzsze nawet o 20% od publikowanych w necie cennikow. Oferty cenowy producentow zawierajace infomacje o wysokim rabacie sa zagrywka marketingowa. Oni wiedza ze klient robi kilka wycen, lecz nie zawsze patrzy na cene koncowa - czesto patrzy na wysokosc rabatu a ta jest brana z kosmosu. Innym zabiegiem jest napisanie "okna 5 komorowe w cenie 3 komorowych" - jest to zamiennie wzgledem rabatu stosowane zaciemnienie obrazu sprawy. Okna kupiłem u jedynej firmy ktora nie "grała w kulki". Dodatkowo dajac 50% jako zaliczke jeszcze obnizyli cene o kilka procent - chcieli sobie bardziej "podpompowac" wyniki sprzedazy pod koniec roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 13.12.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Gość mi rzucił hasło że najlepiej za okna przy zamówieniu wpłacić całość lub przynajmniej ponad połowę wartości.Co Wy na to ? Powód?-koniec roku-zmiana cen!!! bzdura, wartość okien jest (powinna być...) wpisana do umowy sprzedaży. jeśli da Ci upust za wpłatę z góry możesz rozważyć => Twoje koszty to nie odsetki ale wiarygodność sprzedawcy. Mój zadatek był 30%. 1% upust za wpłatę 100% z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.12.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Mnie akurat nie przeszkadzało że muszę zapłacić całość, jeśli widziałam konkretną korzyść finansową. Bo ja wręcz odwrotnie - w wycenach nie interesowały mnie procenty tylko ostateczna cena za okna jakie mi się podobają (nie wybrałam najtańszej oferty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 13.12.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Cena okien 23,5 tys. zł. Zaliczka 6,0 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 13.12.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Akurat jestem w temacie bo w przyszłym tyg. podpisujemy umowę Realizacja -marzec 2008r. Wartośc zamówienia 21400zł, minimalna zaliczka -30%. Jeżeli wpłacimy 50% -to upust -i suma zamówienia wyniesie 20600zł -i na tę opcję się zdecydujemy. Niemniej i tak całośc trzeba zapłacic bezpośrednio przed montażem -z tym spotkałam się we wszystkich firmach w którym szukałam okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 13.12.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 witam!zalezy jaka bedzie forma twojej wplaty;zadatek rozni sie diametralnie od zaliczki a obie te formy od zaplaty z gory.ja kilka lat temu zaplacilem zadatek w wysokosci calosci zamowienia i za opoznienie w realizacji z winy producenta i odstapienie od roszczenia z mojej strony dostalem 2 parapety wewn. gratis.wazne jak jest spisane zamowienie.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts