Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Świąteczne maile

mikopiko

Recommended Posts

Wiem ,że ponury ma asa w rękawie i Ci pomoże ale proszę powiedz mi czy klikanie na linka do kartki np.świątecznej tak bardzo go zmienia?

W sensie merytorycznym nie ale w sensie technicznym już tak :D .

Wiem, że jest to możliwe , bo dostawaliśmy już takie maile...tylko jak sama próbowałam to zawsze wyskakiwał mi link :(

Gdy kartka otwiera się jako mail jest ładniej i dlatego mi na tym zależy :D .

Może coś jednak doradzicie? 8)

Jak napisać maila z życzeniami świątecznymi z załączoną animacją bądź zwykłą kartką ale nie w postaci linka a tak aby odbiorca otwierając wiadomość odrazu widział animację :roll:

Jest to możliwe dla zwykłego śmiertelnika? :roll:

jak napisać animowanego maila - nie mam pojęcia

we flash'u się ponoć nie da >> http://www.pctips.pl/news/91899.html

ale może da się stworzyć animowanego maila w html-u; nie wiem, nie bawię się w takie rzeczy

jest na Forum paru speców od tworzenia stron - oni pewnie wiedzą więcej

jednak żeby odbiorca otwierając maila od razu zobaczyl animację, musi mieć odpowiednio ustawiony program pocztowy

a to jest ryzykowne, bo spam coraz częściej przypomina kolorową bajkę, gdzie wystarczy cokolwiek kliknąć, by z dużym prawdopodobieństwem zarazić komputer..

podobnie w obsłudze poczty przez www

np. w poczcie na gazeta.pl są ostrzeżenia

To jest wiadomość w formacie html - ze względów bezpieczeństwa otwórz tę wiadomość w osobnym oknie

Wiem ,że ponury ma asa w rękawie i Ci pomoże

krótko: wolę sam decydować, co mam w rękawie, co mogę i co zrobię :-?

krótko: wolę sam decydować, co mam w rękawie, co mogę i co zrobię :-?

Coś taki ponury :roll: :wink: .Dobra już dobra, a decyduj sobie decyduj wcale Ci tego odbierać nie zamierzałem.Rób sobie co tam chcesz ale pamiętaj ,że:

idą święta i jeżeli ktoś wyciąga dłoń to jej tak od razu nie odrzucaj.Lepiej zanuć piosenkę: zima,zima,zima ....pada,pada śnieg.Biała droga hen za nami sanki dzwonią dzwoneczkami dzyń,dzyń,dzyń....jakoś tak :roll: :D

wszystkiego naj ,naj.

jest na Forum paru speców od tworzenia stron - oni pewnie wiedzą więcej

jednak żeby odbiorca otwierając maila od razu zobaczyl animację, musi mieć odpowiednio ustawiony program pocztowy

no to poproszę o opinię tych speców :D

a co do tego, że odbiorca musi mieć odpowiednio ustawiony program pocztowy to chyba nie do końca tak jest i ja i mój mąż dostawaliśmy takie maile , które w momencie otwierania mają piękną animację świąteczną , muzykę... ale dostawaliśmy też takie wiadomości z odnośnikiem, linkiem...więc to chyba nie o ustawienieniu programu świadczy a o sposobie wysyłania wiadomości przez nadawcę :roll: ...

Nie czepiam się tego bardzo ale fajnie byłoby takie życzenia wysłać jako własne a nie czekając aż nam ktoś takie przyśle , przesyłać dalej 8)

Zaznaczę , że takie życzenia najczęściej były wysyłane przez firmy a nie osoby prywatne...może w tym tkwi szkopuł...może to są specjalnie przygotowywane przez firmy informatyczne- kartki...sowicie opłacane :roll: ale z drugiej strony, gdyby tak było może nie dawałyby się kopiować :roll: