niktspecjalny 13.12.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Jak w temacie.Macie w swoim repertuarze potrawy o dziwacznych nazwach?Przypomniało mi się bo nie dawno jedliśmy znowu "kotlet schabowy z piersi kurczaka" " ratatuj (Ratatouille)" "amerykańska trymbambulka ruska nieodgadka". "cycki murzynki" "makagigi" Może ktoś wrzuci jakąś potrawę wigilijną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.12.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Pieczeń rzymska w sosie włoskim na talerzu polskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.12.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Warszawskie kurczę blade Śmietnik leśniczego Zezowate szczęście Wściekła rybka Szybki Bolek czyli fondue po polsku jest tego jeszcze mnóstwo, nie chcę zanudzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.12.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 a ja ;ubię sczególnie jedną nazwę: wściekły pies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 13.12.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Za granicą zainteresowanie wzbudza nazwa jednej z naszych narodowych potraw-chodzi o flaki.Anglicy uznali w jakiejś ankiecie że to najobrzydliwsza nazwa dla potrawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 13.12.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Widziałem w knajpce na Mazurach: Specjalność zakładu - schab po ŻYDOWSKU. A nieznane w krajach swojej nazwy:Śledź po japońsku.Fasolka po bretońsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.12.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 a ja ;ubię sczególnie jedną nazwę: wściekły pies pare lat temu bylo to TERAZ POLSKA a moj tato wspominal ,że w latach 60-tych byl pod nazwą Mama z Tatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 13.12.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A ja moze cos obcego.Fonetycznie to brzmi salczipapa ,a syn z ktorym tym sie zazeramy nazywa to bardziej przyjaznie parunoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.12.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 pare lat temu bylo to TERAZ POLSKA a moj tato wspominal ,że w latach 60-tych byl pod nazwą Mama z Tatą TERAZ POLSKA jest bez sosu tabasco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.12.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 pare lat temu bylo to TERAZ POLSKA a moj tato wspominal ,że w latach 60-tych byl pod nazwą Mama z Tatą TERAZ POLSKA jest bez sosu tabasco Tata z Mamą też bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 14.12.2007 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Tatar z jednym jajem. .... biedak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.12.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 mnie od dawna fascynuje nazwa... mamałyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.12.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 a co to takiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 26.12.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 mamałyga (czasem mammałyga)to kasza kukurydziana ugotowana na wodzie lub mleku z surowym masłem może to być też wszystko o konsystencji żadkiej papki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.02.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Może ktoś wrzuci jakąś potrawę wigilijną. Ok to ja wrzuce wigilijna. Tylko, ze z Paragwaju. Cipa. Placek kukurydzialny! Bez skojarzen! "Different taste" jak wjasnila nam Georgina z rozbrajajacym usmiechem, kiedy wyjasnilismy jej co oznacza to slowo po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.02.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Psiocha..Kto ze wschodu, to wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.02.2008 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Psiocha.. Z psa?? brrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.02.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Psiocha.. Kto ze wschodu, to wie. a co to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2008 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Psiocha.. Kto ze wschodu, to wie. a co to?? Babcia ze Lwowa i u mnie psiocha to nic innego jak lemieszka.Dzieci moje nazywają psiochę gumowymi ziemniakami,które najlepiej smakują w połączeniu z zupami kwaśnymi np. kapuśniak z kiszonej kapusty i oczywiście odsmażane na drugi dzień.Fajnie też jest ją podjadać z zsiadłym mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.02.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 NS litości, ty tu o kapuśniaczku, a ja zdycham z głodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.