Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAK zaggospodarować dzialke o wymiarach 52x18m???

Recommended Posts

CZYTAłem ale u mnie jest trocheinaczej bo działka jest długa (około 25m) ale za to wąska (około 16-17m) i chyba troszke to inna sytuacja

Z TYŁU DZIAŁKI jest inna działeczka więc więc chyba można wziaśc zdogę od tamtej osoby i chyba wtedy szerokość się powinna zwiększyc ?????????

na taką działkę wejdzie sporo normalnych domów a nie specjalnie na wąskie działki. Odliczając u Ciebie po 4m to wchodzi 8m szerokości czyli sporo (zakładam, że okna w tych dłuższych ścianach będą, jedno małe ale : czy w warunkach zabudowy nie ma zapisu odnośnie nieprzekraczalnej lub konkretnej odległości od drogi bo wtedy to się może zmienić.

Mam podobną działkę 16m/30m, linia zabudowy ustawiona na 6 m od granicy działki. Buduję "dom południowy z garażem " z pracowni Domek (http://www.domek.net.pl). Dodam , że dostałem pozwolenie na budowę w granicy działki.

Projektów na długie i wąskie działki znalazłem kilka w necie.

możesz pdodać linka do swojego projektu ???

http://www.domek.net.pl/mur_poddasze.php?id=15

W projekcie zmieniłem garaż - wydłużyłem go i zrobiłem w nim kotłownie na eko groszek oraz zrobiłem dodatkowe pomieszczenie nad całym garażem z wejściem z półpietra.

domek nawet nawet :) ma większośc tego czego my tez chcemy !!! tylko ze u nas najprawdopodobnie bedzie piec na eko groszek a w tym projekcie jrst razem ŁAZIENKA + C.O. a wiadomo że nie wstawiie pieca na ekogroszke do łazienki :lol: i tutaj jest problem :( :( :(

• 1 year później...