mort 01.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ktoś tu zagląda i to regularnie:) Trzymamy kciuki za szybką przeprowadzkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaPR 03.12.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witaj Mort Bardzo się cieszę, że zaglądacie do nas - a przy okazji - wiem, że jestem tendencyjna ( w końcu należę do nieoficjalnego fanklubu "Rogowiczów") - ale Wasz domek ładnieje! Pewnie celujecie z przeprowadzką w następne Święta - mam na myśli Wielkanocne! Pozdrawiam! Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 03.12.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witaj Mort Bardzo się cieszę, że zaglądacie do nas - a przy okazji - wiem, że jestem tendencyjna ( w końcu należę do nieoficjalnego fanklubu "Rogowiczów") - ale Wasz domek ładnieje! Pewnie celujecie z przeprowadzką w następne Święta - mam na myśli Wielkanocne! Pozdrawiam! Marta Ha ha:) To w przyszłym roku święta Wielkanocne będą w sierpniu? Dzięki za miłe słowa. Przed nami jeszcze dużo pracy... Ale już jesteśmy zakochani w naszym domku - chyba wszyscy "Rogowicze" tak mają. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 21.12.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 rozumiem, że już, już za chwilę przeprowadzka?tak z ciekawości, grzejecie już w domu? Zdrowych i Szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia,spełnienia domowych marzeńżyczą Domisiowiehttp://img121.imageshack.us/img121/7005/2009pldp06345c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaPR 04.01.2010 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Troszkę zgrzeszę, bo odpisze z pracy ale w domu to tylko internet z komórki - pisze w domu - bo 18 grudnia mój dzielny Mąż nas przeprowadził. Mróz był siarczysty - ale za to pierwsza noc w nowym domu to było niezłe przezycie i dla nas i dla dzieci. Młodszy synek co chwila się upewniał, że pod nami nie ma sąsiadów i pukać w podłogę można do woli Ni wszystko jeszcze gotowe - ale pracowicie spędziliśmy nasz urlop międzyświąteczny i świąteczny więc z dnia na dzień coś tam przybywa. Grzejemy jak najbardziej - jest ciepło i fajnie. Wyszło nam trochę fuszerek - między innymi najbardziej martwi nas cieknący komin - jak tylko będzie to możliwe trzeba będzie go uszczelnić. Pozdrawiam serdecznie!!! Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 09.01.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Witaj w Nowym Roku!Po pierwsze życzę Tobie i całej rodzince wszystkiego dobrego:)Zaczynacie ten rok w nowym domku, więc oby wam sie cudownie w nim mieszkało:))) Bardzo się cieszę, że nie zaprzestałaś prowadzenia dziennika, tak jak zamierzałaś.Bardzo jestem ciekawa waszych dalszych postępów w urządzaniu wnętrz.Nie ukrywam,że niecierpliwie czekam na kolejne zdjęcia:)My wkrótce będziemy robili wylewki.Póki co mamy skończone tynki i piec już jest odpalony - w domku cieplutko:) Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaPR 12.01.2010 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witajcie bardzo się cieszę, że ktoś jeszcze do mnie zagląda ! W zasadzie chciałam zaprzestać pisania - ale tyle radości i zadowolenia z zamieszkania w nowym domu musi znaleźć jakieś ujście Tyle, ze czasu jakby mniej - bo obecnie skupiamy się na pozostałych pracach wykończeniowych. Zdjęcia obiecuje - porobię i zamieszczę - tylko chciałabym żeby było ładnie - więc poczekam aż wszystkie meble będą poskręcane i ustawione - bo jak dotąd "chwaliłam" się bałaganem - to dla odmiany pochwale się porządkiem Domek jest świetny i nawet jak mim się coś przestanie za jakiś czas podobać albo uznam, że inaczej byłoby wygodnie - to się nie przyznam! A cisza za oknem - nasze żarłoczne sikorki, które całą gromadą obsiadają wywieszone na świerkach słoninki są przepiękne. Przyznam się, że od kiedy zamieszkaliśmy na naszej wsi - cały tydzień mija mi szybciej - bo czekamy z niecierpliwością na weekend. Fanie, ze u Was prace się posuwają - jak już będą wylewki i domek trochę "odparuje" będzie można "się wykańczać" - my na tym etapie często nocowaliśmy weekendami w domu - mimo, ze było tak surowo i tak sie cieszyliśmy a dzieciaki przynajmniej miały co robić. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 12.01.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witaj Marto! Przede wszystkim - wszystkiego dobrego w Nowym Roku! aby wasz dom byl prawdziwa oaza spokoju i radosci! Zagladałam do Ciebie wczesniej, szczególnie w czasie świąt z ciekawością - czy przeprowadziliśie się już na świeta czy jeszcze nie. A jednak! Ależ wspaniale! że zamieszkaliście już i na spokojnie bedziecie wykańczać wnętrze:) Gratuluję takiego początku nowego roku. Ciekawa jestem jak tam wczoraj wygladała rano droga do Kolbud od Ciebie? No i w ogóle ciekawa jestem wrażeń! sąsiadko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaPR 14.01.2010 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witajcie w końcu na swoim - ciągle mnóstwo do zrobienia. Brak mebli, różne rzeczy "się" dokańczają - ale z każdym dniem przybywa normalności (choć do niej jeszcze daleko!!) Ja jeżdżę najczęściej przez las (droga z Kolbud do Łapina) - bo nie przepadam za zakrętasami w drodze na Przywidz. Moja leśna droga była ok - pięknie odśnieżona - nie rozjeżdżona - więc było całkiem całkiem. Gorzej było (choć dało się powoli przejechać) z Kolbud do obwodnicy - ale już zjazd na Szadółkach i to co się działo w mieście to była masakra!!! Na szczęście tylko poniedziałek taki fatalny był - teraz jest już normalnie. Moja wieś jest przepiękna - nawet odśnieżanie to na razie frajda (wiem, wiem zmieni się jak będziemy częściej szuflować). Jest spokojnie i cicho (czasami jakiś skuterek śnieżny pomknie po drodze). Jesteśmy bardzo zadowoleni - i z domku i z miejsca nowego Pozdrawiam, marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 16.02.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Marta, byłm dziś w Waszej galerii i powiem: ehhhhhhhh - pieeeeknie mieszkacie:))) Po prostu cudo! Przez te Twoje zdjecia sama nie moge sie doczekac kiedy bedziemy mogli ruszyc dalej z pracami. Na razie rozmawiamy z fachowcami, konczy sie dach w tym tygodniu, zblizamy sie do decyzji w sprawie okien i czekamy na decyzje banku... A ta wiadomo! mieli się i mieli i kolejne papierki trza donosić... Gratuluje pieknego miejsca! Do zobaczenia, mama nadzieje niebawem:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 16.02.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Galeria faktycznie piękna i - mam nadzieję - że jednak nie ostatnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 22.02.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ooooo! zmieniło się zdjęcie w Twoim podpisie/avatarze! ładne, własnie o takim sobie pomyslałam twoim zdjęciu kiedy zobaczyłam te najnowsze Twoje z galerii.Marto- mam pytanie o drzwi, skąd je brałaś, kto Ci je montował i czy polecasz? Pytam bo najprawdopodobnije nas zdostawca okien nie ma takich drzwi jakich szukamy i trza znalezc kogos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 24.02.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Widziałam nowy album:))Ależ się cieszę, że powstał Powiem ci,że kiedy widziałam zdjęcia w trakcie realizacji nie spodziewałam się takiegoefektu -bardzo, bardzo mi się podoba kuchnia i te skrawki pomieszczeń, które pokazałaś)) Żałuję, że reszty jeszcze nie pokazałaś, bo strasznie jestem ciekawa:)))Jakoś tak przytulnie macie, że już nie mogę się doczekać kiedy i my się "wykończymy".A im bliżej końca, tym bardziej jestem niecierpliwa. Twoje dzieciaczki wyglądają na przeszczęśliwe:) Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaPR 04.03.2010 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 O rany!!! Że tez jeszcze ktoś tu do mnie zagląda - ostatnio nie potrafiłam się zmobilizować toteż myślałam, że popadnę w zapomnienie całkowite No ale teraz to musowo nadrobię - w sobotę sesja zdjęciowa (dopiero w sobotę, bo wcześniej nie dam rady posprządatać - mam nadzieję, że Wojtkowi i Sylwii będzie sie nadal podobało. A co do pytania Patrycji - drzwi wewnętrzne to była miłość od pierwszego wejrzenia - Invado - a kupiliśmy je w OBI. Długo czekaliśmy głównie przez to, że musieliśmy zamówić ościeżnice regulowane. A montował je najlepszy pan majster jakiego znam mój osobisty mąż Radek (ale sie podlizałam - to teraz będę sobie mogła wybrać taką kanapę do salonu jaka będę chciała ). No i oczywiście polecam chociaż pewnie nie wykonanie - ale instruktaż i pomysły napewno;-) Drzwi są ładne - tylko ościeżnice mają delikatną okleinę i trzeba uważać, żeby nie uszkodzić (a to co się zadrapało juz zamalowałam pędzelkiem.....) Drzwi zewnętrzne - to już monterzy z firmy gdzie je kupowaliśmy (gerda na Kołobrzeskiej koło praktikera). Pozdrawiam!! ps. a z nowości u nas - przed Świętami bedę miała wreszcie schody!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 08.03.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Nie kończ, nie kończ dziennika, proszę...Chociaż galerii jeszcze nie zamykaj....Widziałam nowe zdjęcia-pięknie macie, tak przytulnie, domowo:)Koniecznie pokaż pozostałe pomieszczenia.Górna łazienke na gotowo, np., salon z innej perspektywy:)Rozumiem,że trudno znaleźć ci czas na pisanie itd.Sama jestem pracującą matka, więc doskonale wiem jak to jest, ale twój dziennik nie raz i nie dwa dodawał mi otuchy i pozytywnego spojrzenia na budowę w każdym możliwym znaczeniu tego słowa.My wczoraj kupiliśmy grzejniczki do łazienek i wstepnie wybraliśmy płytki.Za jakieś trzy tygodnie ruszamy z kafelkowaniem:)Tak sie cieszę:)Sama wiesz jak, prawda?:)Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego:)P.S.-Kuchnie z tego co pamiętam kupiliście w Ikei?Czy mogłabyś powiedzieć ile was kosztowała? My jesteśmy w 99% zdecydowani na Ikeę, chociaż inny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaPR 09.03.2010 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Galerii nie zamknę Jak tylko sie pojawi coś nowego napewno wkleję Co do kuchni dokładnie nie pamietam - ale wyszło coś ok. 7500 - więc myślę, że całkiem nieźle (bałam się, że będzie duzo drożej) - i muszę powiedzieć, że jestem bardzo ale to bardzo zadowolona - miejsca pełno (tak, że nawet bałagan się zmieści ) w ogóle jest funkcjonalna, dobrze wykonana, szuflady pięknie chodzą - ale juz pewnie wywnioskowaliście z mojego dziennika, że ja to raczej same pozytywy staram sie widzieć - sama kuchnia w takiej zabudowie jak sobie zrobiliśmy jest wielgachna (jak juz się zderzamy to tylko przy zlewie - bo zawsze ktoś coś płucze i w tym samym czasie ktoś inny koniecznie musi isć do śmietnika)... A w sobote oglądałam piekne stoły (na 8 krzeseł) i taki tez sie zmieści w naszej jadalni - zawsze marzyłam o pięknym duzym stole, żeby cała rodzina mogła usiąść razem..... Serdeczne pozdrowienia!! Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 09.03.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Bardzo się cieszę, że galeria pozostanie otwarta Na pewno nawet po zamieszkaniu w swoim domku, będę chętnie do niej zaglądała Dziękuję za informację w sprawie kuchni.Zastanawiam się tylko,czy ta cena to ze sprzętem, czy bez?U nas będzie więcej szafek, bo robimy barek od strony jadalni i boję się,że nas ta kuchnia zrujnuje na ostatku Jeśli chodzi o stół, to mam upatrzony od dawna w Ikei - wielki, drewniany, cudowny Według obliczeń zmieści się w jadalni bez problemu. Może mamy ten sam na oku? Od dawna chcę cię o coś zapytać i ilekroć piszę, to zapominam o co - teraz też nie pamiętam Trudno.Pozdrawiam serdecznie i czekam niecierpliwie na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 09.03.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Wiem, wiem, wiem!!! Chodzi mi szafkę pod umywalkę w małej łazience.Gdzie ją kupiliście/zamówiliście? I czy była razem z umywalką, czy umywalkę dokupiliście osobno? Sofę będziecie mieli śliczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaPR 10.03.2010 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Sylwia, szafka pod umywalke ma naklejkę ANTADO. Radek kupił ja w OBI razem z umywalką (o ile pamiętam - osobno cena była za umywalkę osobno za szafkę).Jest dość wąska - ale ręce i zęby umyć można i pozwala w miarę swobodnie się poruszać po maleńkiej łazieneczce. Co do kuchni - to cena dotyczyła tylko szafek, blatu i takich drobnostek jak maskownice, cokoły, spowalniacze do szafek, listwa przyblatowa - a tak ogólnie to polecam program do projektowania z ikei - naprawdę łatwy i intuicyjny - można stworzyć sobie swój "draft" - potem na tej podstawie skonsultować i ustalić szczegóły już w sklepie - no i zaleta jest taka, że daje dość dokładne pojęcie na temat kosztów. Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek i Sylwia 10.03.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Dziękuję serdecznie za odpowiedź Trochę mi głupio, że tak co chwilę cię kłopoczę Wczoraj na allegro oglądałam szafki łazienkowe i zwróciłam uwagę na antado - ładne są Chyba zamówimy - to już pora na tego typu decyzje.Nie wiedziałam, że bedzie tak trudno dokonywać wyborów.Kiedy urządzaliśmy mieszkanie nie było to takim problemem.... Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts