Piszkowa 13.12.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Podpowiedzcie proszę, ile może kosztować przyłącze energetyczne w okolicach Piszkawy. (Dolnośląskie, miedzy Wrocławiem a Oleśnicą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mian 14.12.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Tu jest strona twojej spółki dystrybucyjnej z procedurą przyłączenia. http://www.energiapro.pl/index.php?option=client&cid=3&id=81 i kontaktem: (wybierz swój rejon) http://www.energiapro.pl/index.php?option=client&cid=6310 Cena zależy od mocy przyłącza jakie zamierzasz otrzymać. Do domku jednorodzinnego moc przyłącza to 13 kW lub 20 kW, różnica w cenie to 2000 za 13 kW i 3500 za 20 kW. Cena jest taka sama niezależnie od tego w jakiej części kraju mieszkasz bo to reguluje Urząd Regulacji "jakiejśtam" Do tego dochodzi projekt przyłącza (u mnie w centralnej Polsce około 600 zł) i skrzynka (też 500-600 zł). Najlepiej zadzwoń pod nr jaki znajdziesz w drugim linku, muszą Ci podać wszystko. Acha, ja mam przyłącze 13 kW, na domek jednorodzinny, więc takie teoretycznie starczy:) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.12.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 W EnargiaPro Wrocław za samo złozenie wniosku o ustalenie warunków dziady kasę tłuką. Chyba ok.150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mian 16.12.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 To dziwne w Łódzki Zakładzie Energetycznym niczego takiego nie ma. Dziady!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratraktor 16.12.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 W EnergiaPro (rejon Oleśnica) opłata za przyłącze wynosi ok 174 zł brutto za każdy 1 kW mocy przyłączeniowej. Termin wykonania przyłącza to 12 miesięcy na "papiery" + 5 miesięcy na wykonanie przyłącza. Są dwie opcje: 1. Energetyka załatwia "papiery" i mamy 17 miesięcy. 2. Inwestor załatwia "papiery" i mamy 5 miesięcy. Papiery to projekt przyłącza, uzgodnienia oraz zgłoszenie budowy przyłącza itp. Jak sami to załatwiamy to dają nam 10% zniszki. Ja zapłacę za projek przyłącza 1000 zł. 5 miesięcy EnergiaPro potrzebuje na wybudowanie przyłącza o długości 2,5 m. Kabel znajduje się w drodze bitej (Nie ma kostki, asfaltu, chodnika). . Nie chcą się też zgodzić abym sam wybudował przyłącze. Jak czyta forum Pan Osama bin Laden to podaję adres dyrekcji: EnergiaPro Koncern Energetyczny SA Oddział we Wrocławiu pl. Powstańców Śląskich 20 53-314 Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts