Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena przyłącza energetycznego

Piszkowa

Recommended Posts

Tu jest strona twojej spółki dystrybucyjnej z procedurą przyłączenia.

http://www.energiapro.pl/index.php?option=client&cid=3&id=81

i kontaktem:

(wybierz swój rejon)

http://www.energiapro.pl/index.php?option=client&cid=6310

Cena zależy od mocy przyłącza jakie zamierzasz otrzymać. Do domku jednorodzinnego moc przyłącza to 13 kW lub 20 kW, różnica w cenie to 2000 za 13 kW i 3500 za 20 kW. Cena jest taka sama niezależnie od tego w jakiej części kraju mieszkasz bo to reguluje Urząd Regulacji "jakiejśtam" :)

Do tego dochodzi projekt przyłącza (u mnie w centralnej Polsce około 600 zł) i skrzynka (też 500-600 zł).

Najlepiej zadzwoń pod nr jaki znajdziesz w drugim linku, muszą Ci podać wszystko. Acha, ja mam przyłącze 13 kW, na domek jednorodzinny, więc takie teoretycznie starczy:)

Pozdrawiam

Michał

W EnergiaPro (rejon Oleśnica) opłata za przyłącze wynosi ok 174 zł brutto za każdy 1 kW mocy przyłączeniowej.

Termin wykonania przyłącza to 12 miesięcy na "papiery" + 5 miesięcy na wykonanie przyłącza. :evil:

Są dwie opcje:

1. Energetyka załatwia "papiery" i mamy 17 miesięcy.

2. Inwestor załatwia "papiery" i mamy 5 miesięcy.

Papiery to projekt przyłącza, uzgodnienia oraz zgłoszenie budowy przyłącza itp.

Jak sami to załatwiamy to dają nam 10% zniszki. Ja zapłacę za projek przyłącza 1000 zł.

5 miesięcy EnergiaPro potrzebuje na wybudowanie przyłącza o długości 2,5 m. Kabel znajduje się w drodze bitej (Nie ma kostki, asfaltu, chodnika). :evil: :evil: :evil: .

Nie chcą się też zgodzić abym sam wybudował przyłącze. :evil: :evil: :evil:

Jak czyta forum Pan Osama bin Laden to podaję adres dyrekcji:

EnergiaPro Koncern Energetyczny SA

Oddział we Wrocławiu

pl. Powstańców Śląskich 20

53-314 Wrocław