kgasiorowska 13.12.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Oknoplus wycenil nam okna w ponizszym wariancie. Czy ktos z Was ma moze takie okna i chce sie ze mna podzielic wiedza czy warto je kupic? A moze ktos kto zna sie na oknach podpowie mi czy to dobra oferta? ˇ profil BRUGMANN AD typ pięciokomorowy,, cięŜki" 73mm : rolę plastyfikatorów odgrywają związki wapnia, stabilizatorów -związkoi cynkuˇ wzmocnienie stalowe, zamknięte w ramie wewnątrz profiluˇ blokada cieplna w postaci styropianu wewnątrz profiluˇ okucia obwiedniowe typu WINKHAUS AUTOPILOT w kolorze srebrnym z pełną mozliwością regulacjiˇ 1 grzybek antywywaŜeniowy w kwaterach R i RU mocowany do staliˇ rozszczelnienie okna RU w funkcji klamkiˇ systemowa ilość ryglowań skrzydła do ramy zabezpieczająca przyleganie skrzydła po obwodzie ( okno 1500x1500 - 9 zaczepów)ˇ zawiasy regulowaneˇ stopniowanie uchyłuˇ blokada obrotu klamki z wślizgiemˇ orginalna klamka systemowa HOPPEˇ niskoemisyjna szyba zespolona ( K=1,0) GLAS-POL z orginalną ciepła ramką SWEISS SPACER w kolorach : szary, brąz i czarnyˇ średni współczynnik tłumienia dźwieku - 35 dBˇ uszczelki APTK wykonane z termopolimeru kauczukowego w kolorze czarnym lub szarymˇ listwa przyszybowa prosta, ozdobna lub zaokrąglona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.12.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 http://forum.muratordom.pl/najczesciej-zadawane-pytania,f117.htmtam są okienne wątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 13.12.2007 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 mimo wszystko prosze o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.12.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 ˇ blokada cieplna w postaci styropianu wewnątrz profilu To jest śmiech na sali... Napatrzyli się na MS ale ani inwencji ani technologii nie wystarczyło. Jeżeli podoba się tobie Brugmann to lepiej zainteresuj się oknami MS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZYN 14.12.2007 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 · blokada cieplna w postaci styropianu wewnątrz profilu To jest śmiech na sali... Napatrzyli się na MS ale ani inwencji ani technologii nie wystarczyło. Jeżeli podoba się tobie Brugmann to lepiej zainteresuj się oknami MS. Oni ten styropian w stal wkładają, czyli bez sensu trzeba zapytać jaki jest współczynnik takiego kompletu profili ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 19.12.2007 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 zdecydowalismy sie na Oknoplusa. Jesli ktos jednak takie okna i chce sie podzielic czy warto to poprosze o opinie. Umowe podpisujemy po swietach, wiec ewentualnie mam jeszcze czas na rozmyslenie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_lesiu 13.08.2009 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam Przepraszam za odkopanie tematu, jednak nie chciałem zakładać nowego nt. okien krakowskiego OknoPlus. Jestem na etapie wymiany okien (kuchnia + mały pokój - w sumie dwa okna). Zwiedziłem wszystkie sklepy z mojej miejscowości, zebrałem wyceny i mimo, iż Kemar (diler OknoPlusa) ma najwyższe ceny w mieście jeśli chodzi o montaż i murowanie, wywarli na mnie bardzo pozytywne wrażenie (przedstawienie oferty itp.). Niestety, forumowa "szukajka" zwróciła niewiele nt. opinii dot. jakości ich okien (nie w takich ilościach jak np. dla Oknoplastu ) dlatego mam pytanie - warto dopłacić kilkaset złotych? Wybrałem u nich linię ArtPlus (Brugmann AD, okucia Winhaus Autopilot) - ze wszystkim (montaż, murowanie, parapety) wychodzi około 3600zł. Same okna, białe z obu stron, 1300zł, +10% jeśli chciałbym kolor na zewnątrz - montaż to 550zł za całość, więc wychodzi 1850zł + ewentualne 10% za kolor EDIT: Dla porównania, diler ThermoPlastu za montaż swoich okien "woła" sobie 370zł za całość... /EDIT Przykładowo, w innej firmie, za Avante Idea (plus te same usługi co w Kemarze) chcą 3500zł, przy czym same okna z montażem to koszt około 1800zł (nieco ponad 1700 za Veka Perfectline) - tutaj podane ceny okien dotyczą już wersji z kolorem na zewnątrz. Dwustronnie biała Veka Effectline na Roto NT (obie Veki też już liczone z montażem - nie chcieli mi podać oddzielnych cen ). Obie firmy wykonują murowanie na Ytongach, z ociepleniem i wykończeniem pod malowanie (to już we własnym zakresie). Montaż w moim przypadku to wywalenie starych okien, założenie nowych + wykończenie. EDIT2: Zapomniałem że VAT budowlany to przecież nie 22% tylko 7% Kemar za murowanie 1m2 chce 320zł netto, czyli 340zł brutto (tyle co firma od Avante i Veki), niemniej trafiały się też firmy które usługę murowania proponowały za 200-250zł - też z wykorzystaniem Ytonga, też ocieplenie styropianem + klej... skąd się biorą takie rozbieżności? Czy w tym przypadku drożej = lepiej? /EDIT2 Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts