j-j 26.08.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 dziekuje Bogu ze nie kupilem tej oczyszczalni , a czy Soltralentza ktos z Was ma i korzysta i jakies opinie? Ja mam sotlarentz`a ale tylko sam zbiornik Epurbloca SL2000 resztę robiłem po swojemu. Po 1,5 m-ca używania nie wiem nawet że działa . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 04.10.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam Wracam do tematu, mam oczyszczalnie z firmy bioeko. po roku względnie bezobsługowego działania zaczęłą się zapychać pierwsza komora i nie pompuje do drugiej komory. Jakieś spsoby znalazłam na przepchanie ale chcę znależć przyczynę. Czy mieliście podobne kłopoty? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 04.10.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam Wracam do tematu, mam oczyszczalnie z firmy bioeko. po roku względnie bezobsługowego działania zaczęłą się zapychać pierwsza komora i nie pompuje do drugiej komory. Jakieś spsoby znalazłam na przepchanie ale chcę znależć przyczynę. Czy mieliście podobne kłopoty? pozdrawiam U mnie zbliża się 2 rok użytkowania i sytuacja, którą opisałaś wystąpiła 4-5 razy. Rady są następujące: - uprzedzić domowników i ewentualnie gości, że Twoja kanalizacja akceptuje jedynie papier toaletowy - u mnie kilka razy przyczyną zapchania były chusteczki Pampers - unikać spuszczania do kanalizacji długich włosów pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 05.10.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam Czyli muszę zamówić wizytę u fryzjera razem z córką bo mamy długie włosy Tego się nie spodziewałam zamawiając tę oczyszczalnię.Generalnie przestrzegam wszystkich zasad użytkowania jej. Czy jest dostępny gdzieś w internrcie dokładny schemat tej oczyszczalni? Ciekawa jestem jak przebiegają rurki zwłaszcza ta która łączy pierwszą komorę z drugą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.10.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Użytkuję rok i nie ma problemu. Ze schematem będzie ciężko-tylko obserwacja w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 05.10.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Moje problemy zaczęły się właśnie po roku, więc nie bądź taki uśmiechnięty a poważnie to zastanawiam się - może jednak raz na rok trzeba z pierwszej komory wypompować zawartość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.10.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Uśmiech był przy obserwacji w realu , bo dodatkowo są atrakcje zapachowe. Jak się zapcha to będę myślał. Myślisz o wypompowaniu wody z pierwszej komory by ją przeczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 05.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Uśmiech był przy obserwacji w realu , bo dodatkowo są atrakcje zapachowe. Jak się zapcha to będę myślał. Myślisz o wypompowaniu wody z pierwszej komory by ją przeczyścić? Dokładnie tak, tylko zastanawiam się czy znajdę kogoś kto mi to zrobi bo ten otwór to nie jest zaduży. Ostatnio zwiększyłam napowietrzanie i to pomogło ale po miesiącu znowu się przytkało. A teraz to ciągle się zatyka. Mąż klnie na mnie ile wlezie bo ta oczyszczalnia to był mój pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.10.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Masz trzykomorową ze sterownikiem z którego idą cztery węże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 05.10.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Jes of kors dobrze że nie ten stary model tz ten poprzedni bo to dopiero by było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.10.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Zajrzę dzisiaj ,ale tam rury przepompowujące z komory 1 do 2 są chyba fi 50 lub fi75.I to się zatyka-jakoś trudno to zrozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 05.10.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 No właśnie, pewno gdybym to rozumiała to bym tu nie pisała Pewno zostanie mi wizyta u fryzjera tylko jak to wytłumaczyć 14 -letniej córce? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.10.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Jak zajrzę to odpowiem jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 05.10.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Myślisz o wypompowaniu wody z pierwszej komory by ją przeczyścić? Dokładnie tak, tylko zastanawiam się czy znajdę kogoś kto mi to zrobi bo ten otwór to nie jest zaduży. Można użyć myjki Karchera ze specjalnym wężem: http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B148948/cid/32012/Kaercher_Zestaw_do_udrazniania_rur_15m/ Wąż ma głowicę z 4 dyszami i sam się wciąga do rury, tylko na oczy trzeba uważać i ubranie mieć robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 05.10.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 OK ,ale samo przeczyszczenie nie zlikwiduje tych śmieci co zapychaja rury. Trzeba to usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 05.10.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 OK ,ale samo przeczyszczenie nie zlikwiduje tych śmieci co zapychaja rury. Trzeba to usunąć. No cóż, jak pisałeś rury są małej średnicy. Pozostaje zatem tylko jeden pomysł - nie używać papieru toaletowego a kupę robić przez sitko Może takie były założenia producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 05.10.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam Czyli muszę zamówić wizytę u fryzjera razem z córką bo mamy długie włosy Tego się nie spodziewałam zamawiając tę oczyszczalnię.Generalnie przestrzegam wszystkich zasad użytkowania jej. Czy jest dostępny gdzieś w internrcie dokładny schemat tej oczyszczalni? Ciekawa jestem jak przebiegają rurki zwłaszcza ta która łączy pierwszą komorę z drugą. pozdrawiam Hej, w kwestii długich włosów - wystarczy, gdy nadmiar ląduje w śmieciach, a nie w kanalizacji. W sprawie czyszczenia: - można przepchnąć powietrzem dostarczanym przez pompkę, ale trzeba zatkać wylot pompy mamutowej w drugiej komorze i jej odpowietrzenie (pionowa otwarta u góry rura) w pierwszej komorze - można też przeczyścić wlot pompy w pierwszej komorze np. prętem zbrojeniowym zakrzywionym na końcu w U W sprawie eksploatacji - producent zaleca wyczyszczenie pierwszej komory raz do roku. Wyślij mi proszę adres e-mail na PW, to podeślę Ci instrukcję do EC6SBR, gdzie są schematy pomp. pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 06.10.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam Dzięki Pitt za odzew. Właśnie przepycham ją dokładnie w taki sposób jak napisałeś. Muszę zainteresować się w takim razie wypompowaniem tego szajstwa z pierwszej komory, ale chyba łatwo nie będzie PW wysłane. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan123 16.10.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Generalnie firma przemilcza bardzo dużo niuansów. Na jej stronicach można znaleźć informację, że urządzenie jest praktycznie bezobsługowe, raz, dwa razy w roku wybrać kilka wiaderek. Dopiero po zakupie okazuje się, że coś trzeba dokupić, co kilka dni patrzeć co się dzieje (a dzieje dużo.. niedobrego), instrukcji jak wypompowywać osad nie ma nigdzie. Po robotach w ogródku lepiej nie myć rąk, bo bakterie co siedzą w ziemi zabijają te co siedzą w oczyszczalni (informacja od pana serwisanta) No ale nie ma się co stresować, urządzenie niezgodne z umową, organizacje konsumenckie są, szkoda tylko, że tyle czasu trzeba zmarnować.Przestrzegam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kokoski 15.01.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam,Poszukuję licencjonowanego sprzedawcę i montażystę POŚ SotralentzBio-Duo, przeznaczoną dla 4-6 osób. Znacie może kogoś kto mi "to" sprzeda i zamontuje ??? Budowa: Gliwice (śląsk).Teren : piaszczysto-iglasty.Odprowadzenie ścieków do studni chłonnej. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts