olatomek 13.12.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Jeżeli ktoś ma ochotę coś czasem "skrobnąć" to zapraszamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 15.12.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 To ja pierwsza!!! Super że w końcu założyliście dziennik Od razu pytanko - czy schody robicie betonowe czy drewniane? Pozdrawiam Codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 15.12.2007 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 O to super, że właśnie Ty wpisałaś się jako pierwsza:)Schody mamy betonowe, poniżej fotka:http://images26.fotosik.pl/126/e0b9f36da7faf30f.jpgPozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 15.12.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witam GRATULACJE-macie super domek. Ładnie wygląda. Fajnie zobaczyć jak w jednym poście cały domek powstał . My budujemy c117 w wersji podst, ale bez garażu, bo garaż już mieliśmy. Z ciekawością oglądam jak u innych wyglądają daszki nad gankiem. My też mamy słupy gankowe drewniane, ale sami musimy je szlifować. Ile razy i czym malowaliście nadbitkę i słupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 15.12.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Ja też zrobię jednak betonowe (znalazłam murarza który to przerobi). Mam teraz kolejną zagwozdkę - jak ten wiatrołap zamknąć? W projekcie jest jakaś ścianka ale nie wyobrażam sobie jak ja tam postawić Wy zostawiacie otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 15.12.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 To i ja sie wpisze i pochwalę, bo domek śliczny i powstaje błyskawicznie. Domyślam się, że z ekipy jesteście zadowoleni, czy można dowiedziec się czy oni działają tylko na waszym terenie? My zaczynamy budowę na wiosnę w Lublińcu może wasi chłopcy mogliby i u nas pośmigać Zyczę dalszych wspaniałych postępów i postaram sie do was czasem zaglądać Pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 15.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Hej Hej ! Witam I zaraz pytam, jakim kolorem impregnowaliście podbidke i co to za impregnat (firma itp.) My z mężem też chcemy robić rzeżbioną podbitke i mamy problem, czy kolor podbitki powinien być taki jak kolor okien i drzwi wejściowych, żeby to ładnie zgrywało i wyglądało. Bo ja tak myśle? A Wy? mamy zamiar zrobić elewacje z klinkieru i powinno to ładnie wyglądać, ale jak wszystko dobrać kolorystycznie, to ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 15.12.2007 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Dziękujemy wszystkim za miłe słowa:) Co do podbitki i słupów to malowaliśmy je lakierobejcą zewnetrzną z DULUX-a w kolorze TEAK. Okna będą prawdopodobnie w "oklepanym" złotym dębie.Odnośnie ekipy: oni są przyjezdni, wynajmują mieszkanie w okolicach Mikołowa i z tego co wiem to przyjmują zlecenia tylko w tym rejonie. Na przyszły rok mają już obłożenie ale jakby co to mogę dać namiary na priva, można spróbować.Newfie: nie mamy nadal pojęcia co zrobić z tym nieszczęsnym wiatrołapem. Z jednej strony jakby tam dać ściankę to napewno będzie cieplej w domu. Z drugiej zaś strony jakby jej nie dawać to będzie przestronniej. A jak Wy się na to zapatrujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 15.12.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Dziękujemy wszystkim za miłe słowa:) Co do podbitki i słupów to malowaliśmy je lakierobejcą zewnetrzną z DULUX-a w kolorze TEAK. Okna będą prawdopodobnie w "oklepanym" złotym dębie. Odnośnie ekipy: oni są przyjezdni, wynajmują mieszkanie w okolicach Mikołowa i z tego co wiem to przyjmują zlecenia tylko w tym rejonie. Na przyszły rok mają już obłożenie ale jakby co to mogę dać namiary na priva, można spróbować. Newfie: nie mamy nadal pojęcia co zrobić z tym nieszczęsnym wiatrołapem. Z jednej strony jakby tam dać ściankę to napewno będzie cieplej w domu. Z drugiej zaś strony jakby jej nie dawać to będzie przestronniej. A jak Wy się na to zapatrujecie? Dzięki za odpowiedz. U Was wyszło to super! Ciekawe jak u nas?... bo do tego jeszcze trochę... Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 16.12.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Dzięki wielkie za umieszczenie zdjęcia Waszych schodów bo bardzo mi to leżało na sercu, a dzięki niemu właśnie wczoraj z mężem przy kolacji z winem w restauracji dyskutowaliśmy nad tym Waszym zdjęciem ...i chyba znaleźliśmy dla nas super rozwiązanie tego wiatrołapu (bo upieram się przy zamknięciu - wiem z doświadczenia domku w górach). Otóż stawiamy ściankę odgradzającą schody od wiatrołapu i na wprost wejścia ściankę z drzwiami, a przestrzeń pod schodami dzielimy na dwie części ( płytą G-K najpewniej) - jedna część będzie dostępna od strony wiatrołapu - jakoś fajnie zabudowana głęboka szafka na buty, a od strony holu zostanie wnęka pod górnym biegiem na psie miski Dzięki!!!! i miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 21.12.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia, odpoczynku i zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej kawy wypitej przy choince, nabrania dystansu do tego co wokół, wiary i nadziei, że się uda... Niech w ten wieczór dzieją się cuda! http://img178.imageshack.us/img178/6358/choinka01hg8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.02.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam! U Newfie wyczytalam ze tez mieliscie spotkanie z elektrykiem p. Gora. Czy moglibyscie napisac jaka podal wam cene??? Czy mowil cos o dodatkowym koszcie za uruchomienie alarmu? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 14.02.2008 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Nie mieliśmy jeszcze spotkania z tym elektrykiem bo zostało przełożone. Jutro mamy dzwonić w celu ponownego ustalenia terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 24.02.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Olu i Tomku - dom macie cudny, a tych schodów to zazdroszczę (pozytywnie) my na swoje jeszcze czekamy. budujemy oczywiście c117a. Nasz dziennik zarzucony bo komp siadł,a i czasu nam brakuje. Obecnie stan zamknięty, wszystkie instalacje gotowe, czekamy na wylewki. mąż znalazł jakiegoś "maxikreta" czy coś takiego. wylewki robi w jeden dzień za rozsądne pieniądze. coś koło 3500. Jednak największym problemem u nas jest kanalizacja, a właściwie jej brak - czekamy- dom staje prawie w centrum miasta, projekt przylącza jest , ale kasy w urzędzie i mocy przerobowej brak . czy moglibyście zamieścić zdjęcia schodów z innej perspektywy? Np. od strony wejścia do kuchni bo bardzo mnie ciekami jak to wygląda przy suficie. Bylibyśmy wdzięczni. Nasze mają być drewniane zabudowane podstopnicami i oczywiście zabiegowe, pozdrawiam serdecznie codziennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 24.02.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witam mirakrzys:) Dzięki za ciepłe słowa! Jak mi podasz maila to Ci jutro wyślę kilka fotek schodów w oryginalnych rozmiarach. Ja też ostatnio zaniedbywałam swój dziennik bo i nie było o czym pisać Ale w tym tygodniu się zrehabilituję i coś skrobnę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 25.02.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 [email protected], dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.02.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Daj mi prosze znac jak bedziecie po rozmowie z elektrykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 25.02.2008 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 mirakrzys - fotki poszły. markoto - elektryk obiecał, że się zjawi w środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 25.02.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Olu zdjęcia doszły, oglądamy z mężem. Chyba też zabudujemy dziurę w stropie,. gdybyś mogła wyślij jescze zdjęcie z widokiem z salonu lub kuchni, tak żeby bylo widać jak sie pod schodami przechodzi do garażu. pozdrawiam Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmr2008 25.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam Chcemy wystartować z budową C117a w tym roku. Projekt już kupiony i teraz czas na adaptację. Na pewno będziemy poszerzać garaż i hall. Zastanawiamy się również nad dobudowaniem zadaszenia nad tarasem. Chciałem zapytać czy podnosiliście ścianę kolankową? Jeżeli tak to na jaką wysokość ? 70 cm z projektu to chyba trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts