Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienne komentarze:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

GRATULACJE-macie super domek. Ładnie wygląda. Fajnie zobaczyć jak w jednym poście cały domek powstał :wink: .

My budujemy c117 w wersji podst, ale bez garażu, bo garaż już mieliśmy.

Z ciekawością oglądam jak u innych wyglądają daszki nad gankiem.

My też mamy słupy gankowe drewniane, ale sami musimy je szlifować.

Ile razy i czym malowaliście nadbitkę i słupy?

To i ja sie wpisze i pochwalę, bo domek śliczny i powstaje błyskawicznie. Domyślam się, że z ekipy jesteście zadowoleni, czy można dowiedziec się czy oni działają tylko na waszym terenie? My zaczynamy budowę na wiosnę w Lublińcu może wasi chłopcy mogliby i u nas pośmigać :lol:

Zyczę dalszych wspaniałych postępów i postaram sie do was czasem zaglądać :p

Pozdrawiam Basia

Hej Hej ! Witam I zaraz pytam, jakim kolorem impregnowaliście podbidke i co to za impregnat (firma itp.) My z mężem też chcemy robić rzeżbioną podbitke i mamy problem, czy kolor podbitki powinien być taki jak kolor okien i drzwi wejściowych, żeby to ładnie zgrywało i wyglądało. Bo ja tak myśle? A Wy? mamy zamiar zrobić elewacje z klinkieru i powinno to ładnie wyglądać, ale jak wszystko dobrać kolorystycznie, to ...?

Dziękujemy wszystkim za miłe słowa:)

Co do podbitki i słupów to malowaliśmy je lakierobejcą zewnetrzną z DULUX-a w kolorze TEAK. Okna będą prawdopodobnie w "oklepanym" złotym dębie.

Odnośnie ekipy: oni są przyjezdni, wynajmują mieszkanie w okolicach Mikołowa i z tego co wiem to przyjmują zlecenia tylko w tym rejonie. Na przyszły rok mają już obłożenie ale jakby co to mogę dać namiary na priva, można spróbować.

Newfie: nie mamy nadal pojęcia co zrobić z tym nieszczęsnym wiatrołapem. Z jednej strony jakby tam dać ściankę to napewno będzie cieplej w domu. Z drugiej zaś strony jakby jej nie dawać to będzie przestronniej. A jak Wy się na to zapatrujecie?

Dziękujemy wszystkim za miłe słowa:)

Co do podbitki i słupów to malowaliśmy je lakierobejcą zewnetrzną z DULUX-a w kolorze TEAK. Okna będą prawdopodobnie w "oklepanym" złotym dębie.

Odnośnie ekipy: oni są przyjezdni, wynajmują mieszkanie w okolicach Mikołowa i z tego co wiem to przyjmują zlecenia tylko w tym rejonie. Na przyszły rok mają już obłożenie ale jakby co to mogę dać namiary na priva, można spróbować.

Newfie: nie mamy nadal pojęcia co zrobić z tym nieszczęsnym wiatrołapem. Z jednej strony jakby tam dać ściankę to napewno będzie cieplej w domu. Z drugiej zaś strony jakby jej nie dawać to będzie przestronniej. A jak Wy się na to zapatrujecie?

Dzięki za odpowiedz. U Was wyszło to super! Ciekawe jak u nas?... bo do tego jeszcze trochę... Pozdrawiamy!

Dzięki wielkie za umieszczenie zdjęcia Waszych schodów bo bardzo mi to leżało na sercu, a dzięki niemu właśnie wczoraj z mężem przy kolacji z winem w restauracji dyskutowaliśmy nad tym Waszym zdjęciem :lol: ...i chyba znaleźliśmy dla nas super rozwiązanie tego wiatrołapu (bo upieram się przy zamknięciu - wiem z doświadczenia domku w górach).

Otóż stawiamy ściankę odgradzającą schody od wiatrołapu i na wprost wejścia ściankę z drzwiami, a przestrzeń pod schodami dzielimy na dwie części ( płytą G-K najpewniej) - jedna część będzie dostępna od strony wiatrołapu - jakoś fajnie zabudowana głęboka szafka na buty, a od strony holu zostanie wnęka pod górnym biegiem na psie miski :)

Dzięki!!!! i miłej niedzieli :wink:

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Olu i Tomku - dom macie cudny, a tych schodów to zazdroszczę (pozytywnie) my na swoje jeszcze czekamy. budujemy oczywiście c117a. Nasz dziennik zarzucony bo komp siadł,a i czasu nam brakuje. Obecnie stan zamknięty, wszystkie instalacje gotowe, czekamy na wylewki. mąż znalazł jakiegoś "maxikreta" czy coś takiego. wylewki robi w jeden dzień za rozsądne pieniądze. coś koło 3500. Jednak największym problemem u nas jest kanalizacja, a właściwie jej brak - czekamy- dom staje prawie w centrum miasta, projekt przylącza jest , ale kasy w urzędzie i mocy przerobowej brak :evil: . czy moglibyście zamieścić zdjęcia schodów z innej perspektywy? Np. od strony wejścia do kuchni bo bardzo mnie ciekami jak to wygląda przy suficie. Bylibyśmy wdzięczni. Nasze mają być drewniane zabudowane podstopnicami i oczywiście zabiegowe, pozdrawiam serdecznie codziennych :lol:

Witam

Chcemy wystartować z budową C117a w tym roku. Projekt już kupiony i teraz czas na adaptację. Na pewno będziemy poszerzać garaż i hall. Zastanawiamy się również nad dobudowaniem zadaszenia nad tarasem.

Chciałem zapytać czy podnosiliście ścianę kolankową? Jeżeli tak to na jaką wysokość ? 70 cm z projektu to chyba trochę mało.