Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienne komentarze:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z tymi kolorami tak jest, że co firma to inny odcień tego samego koloru. Ja jeszcze jestem przed wyborem, wprawdzie wstępnie zdecydowałam się na okna i drzwi - orzech, ale co zerknę na takie rozwiązanie u znajomych to wydaje mi się zbyt ciemne i smutne i zmieniam na złoty dąb i niestety tak w kółko... Jeśli to będzie minimalna różnica w odcieniu to w całości powinno być ok, ale z drugiej strony jak to sprawdzić... Trudno zabrać okno do sklepu lub przymierzyć w internecie...

Całość powinna dobrze współgrać, bo teak (podbitka) i złoty dąb (stolarka) dają ciekawy, świeży obraz, do tego Wasz piękny dach :D

aka

My też mieliśmy wiele dylematów w tym temacie. Najpierw był złoty dąb, potem jak zobaczyliśmy profil platinum w kolorze orzech to długo się łamaliśmy czy na niego nie zmienić bo naprawdę wygląda pięknie. A jak się w końcu zdecydowaliśmy, że na 100% chcemy orzech bo złoty dąb za bardzo oklepany i pomarańczowy to nie szło zmienić bo nasze okna trafiły już na produkcję:(

Ale jak już je przywieźli to stwierdziliśmy, że może być - pomijając za krótkie okno w wykuszu, które to Pan Z... źle pomierzył i o mało mnie nie przyprawił o zawał!

Ale długo by o tym opowiadać....Szkoda nerwów.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam kolejnych Codziennych:)

Możemy to zmierzyć jak będziemy na budowie, ale w każdym bądź razie przedłużaliśmy krokwie o jakieś 30 cm (jeden rząd dachówek) w stosunku do wymiarów, które były w projekcie bo podnosiliśmy ściankę kolankową o jeden rząd pustaków a nie chcieliśmy żeby dach stracił proporcje.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam

My tez zdecydowaliśmy sie na codzienny

i dobrze jest zobaczyć jak będzie wyglądał domek w realu

a Wasz prezentuje sie bardzo ładnie :D

Mam tylko pytanie, czy zmniejszyliście kąt nachylenia dachu,

zastanawiamy sie nad tym z mężem, bo wydaje sie nam trochę za spiczasty,

a u Was jest taki normalny.

Witam

My tez zdecydowaliśmy sie na codzienny

i dobrze jest zobaczyć jak będzie wyglądał domek w realu

a Wasz prezentuje sie bardzo ładnie :D

Mam tylko pytanie, czy zmniejszyliście kąt nachylenia dachu,

zastanawiamy sie nad tym z mężem, bo wydaje sie nam trochę za spiczasty,

a u Was jest taki normalny.

Witam:)

Odpowiadam dopiero teraz bo byliśmy na urlopie.

Co do dachu: podnosiliśmy ściankę kolankową o jeden rząd pustaków i w związku z tym wydłużyliśmy krokwie o jeden rząd dachówek, żeby dach nie stracił proporcji. Dzięki podniesieniu ścianki pomieszczenia na górze są bardziej przestronne. Oprócz tego wydłużyliśmy dom od strony wykusza o około 80 cm (tak jak jest rozstaw między krokwiami) - żeby uzyskać większy salon i pokój na górze.

• 5 weeks później...

Kominek będzie nam robił Forest - pewnie miałaś okazję widzieć Jego prace na forum. Projektu nie mam, bo On je szkicuje odręcznie. Będzie bardzo prosty, kafle brązowe z domieszką brokatu, co będzie dawało połysk. Do tego kremowa półka.

Co do cen to wyślę na priva.

Marta a gdzie zamawiasz kuchnię?

Forest super, tez myslelismy o nim ale chyba za bardzo nie chcemy kumulacji ciepla wiec raczej odpada.

Do kuchni to ja mam daleko jeszcze :) Myslalam ze bede zamawiac u stolarza z mikolowa ale ostatnio znajomym troche sknocil i teraz mam dylemat.