aka-jonek 18.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Drzwi są faktycznie ładne ale jaki to kolor? Jeśli nie złoty dąb to może taki jak Wasza podbitka, ale też nie wiem jakiego jest koloru (teak?). Ogólnie mi pasuje takie zestawienie.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 19.04.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Kolor podbitki to teak z duluxu a drzwi to złoty dąb ale widziałam te drzwi na żywo w sklepie i wydaje mi się, że ich kolor złotego dębu znacznie odbiega od złotego dębu Oknoplastu. Tak, że nadal mam zgryza czy się na nie zdecydować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.04.2008 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam, na budowlance sie nie znam, wiec zaczne czesciej wpadac jak zacznie sie etap wykonczeniowy Trzymam kciuki za dalsze postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 20.04.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Z tymi kolorami tak jest, że co firma to inny odcień tego samego koloru. Ja jeszcze jestem przed wyborem, wprawdzie wstępnie zdecydowałam się na okna i drzwi - orzech, ale co zerknę na takie rozwiązanie u znajomych to wydaje mi się zbyt ciemne i smutne i zmieniam na złoty dąb i niestety tak w kółko... Jeśli to będzie minimalna różnica w odcieniu to w całości powinno być ok, ale z drugiej strony jak to sprawdzić... Trudno zabrać okno do sklepu lub przymierzyć w internecie... Całość powinna dobrze współgrać, bo teak (podbitka) i złoty dąb (stolarka) dają ciekawy, świeży obraz, do tego Wasz piękny dach aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 21.04.2008 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 My też mieliśmy wiele dylematów w tym temacie. Najpierw był złoty dąb, potem jak zobaczyliśmy profil platinum w kolorze orzech to długo się łamaliśmy czy na niego nie zmienić bo naprawdę wygląda pięknie. A jak się w końcu zdecydowaliśmy, że na 100% chcemy orzech bo złoty dąb za bardzo oklepany i pomarańczowy to nie szło zmienić bo nasze okna trafiły już na produkcję Ale jak już je przywieźli to stwierdziliśmy, że może być - pomijając za krótkie okno w wykuszu, które to Pan Z... źle pomierzył i o mało mnie nie przyprawił o zawał! Ale długo by o tym opowiadać....Szkoda nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Jakby co to daje znac tzn ciagle szukam namiarow na projektantow przylaczy Moze jestescie tez obcykani w sprawei ubezpieczenia domu od kradziezy i dewastacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusia i Marcin 21.05.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 My też budujemu C117a, jesteśmy na etapie zakładania dachówki. mam pytanie-jaką wielkość ma wasz okap, od ściany do deski podrynnowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 22.05.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam kolejnych Codziennych:)Możemy to zmierzyć jak będziemy na budowie, ale w każdym bądź razie przedłużaliśmy krokwie o jakieś 30 cm (jeden rząd dachówek) w stosunku do wymiarów, które były w projekcie bo podnosiliśmy ściankę kolankową o jeden rząd pustaków a nie chcieliśmy żeby dach stracił proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.06.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ola napisz mi prosze czy jestes zadowolona z tynkow?? Bo robili ci chyba ci sami co Dorocie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 15.06.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Olu, Marta potrzebuje pilnie telefon do tynkarzy a mi zginął - podaj mi go proszę bo Marta jest odcięta od netu - z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.06.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Dziekuje bardzo za pomoc w uzyskaniu namiarow na tynkarzy, wrocilam juz do swiata internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 23.06.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 nie ma za co, polecamy się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimbla 20.07.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam My tez zdecydowaliśmy sie na codzienny i dobrze jest zobaczyć jak będzie wyglądał domek w realu a Wasz prezentuje sie bardzo ładnie Mam tylko pytanie, czy zmniejszyliście kąt nachylenia dachu, zastanawiamy sie nad tym z mężem, bo wydaje sie nam trochę za spiczasty, a u Was jest taki normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 27.07.2008 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Witam My tez zdecydowaliśmy sie na codzienny i dobrze jest zobaczyć jak będzie wyglądał domek w realu a Wasz prezentuje sie bardzo ładnie Mam tylko pytanie, czy zmniejszyliście kąt nachylenia dachu, zastanawiamy sie nad tym z mężem, bo wydaje sie nam trochę za spiczasty, a u Was jest taki normalny. Witam:) Odpowiadam dopiero teraz bo byliśmy na urlopie. Co do dachu: podnosiliśmy ściankę kolankową o jeden rząd pustaków i w związku z tym wydłużyliśmy krokwie o jeden rząd dachówek, żeby dach nie stracił proporcji. Dzięki podniesieniu ścianki pomieszczenia na górze są bardziej przestronne. Oprócz tego wydłużyliśmy dom od strony wykusza o około 80 cm (tak jak jest rozstaw między krokwiami) - żeby uzyskać większy salon i pokój na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimbla 01.08.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedz:) My tez na pewno podniesiemy ściankę ale co do przedłużenia to bardzo fajny pomysł i trzeba go przemysleć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.09.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 A co u was taka cisza w dzienniku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 02.09.2008 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Marta, zmobilizowałaś mnie, biorę się za dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.09.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Wyczytalam ze macie juz umowiony kominek. Czy to ktos z polecenia?? Mozesz podzielic sie namiarami?? I moze masz jakis wzor ktory robicie i ile mniej wiecej bedzie kosztowal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 03.09.2008 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Kominek będzie nam robił Forest - pewnie miałaś okazję widzieć Jego prace na forum. Projektu nie mam, bo On je szkicuje odręcznie. Będzie bardzo prosty, kafle brązowe z domieszką brokatu, co będzie dawało połysk. Do tego kremowa półka.Co do cen to wyślę na priva. Marta a gdzie zamawiasz kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.09.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Forest super, tez myslelismy o nim ale chyba za bardzo nie chcemy kumulacji ciepla wiec raczej odpada. Do kuchni to ja mam daleko jeszcze Myslalam ze bede zamawiac u stolarza z mikolowa ale ostatnio znajomym troche sknocil i teraz mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts