Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za same K-G na poddaszu?

WM 08

Recommended Posts

...oj źle... bardzo źle...

Każda ekipa ma swój styl robienia stelaża... źle się kładzie płyty gdy ktoś inny zrobił stelaż i nie ma pewności że jest dobre położony...

A stawka? Jeśli wszystko jest ok. to około 25-30zł ze spoinowaniem i szpachlowaniem "po całości" z gruntowaniem i 1-krotnym przemalowaniem...

W naszym przypadku jeżeli profile jako stelaż nośy są rozmieszczone właściwie (okna dachowe, lukarny, wole oczka dopłata do ustaleia) i nie trzeba będzie przerabiać wszystkiego na nowo cena montaż płyt z ich szpachlowaiem gruntowaniem zatarciem jedonkrotnym malowaiem od 38zł/m2

Pozdrawiam i powodzenia Zdzisiek77

Witam.

Moja ekipa wzięła 18zł /m.kw - montaż płyt k-g

szpachlowanie chyba coś koło 4 zł/m.kw no i gruntowanie było gratis, bo zdecydowałam się też na malowanie.

Malowanie białą coś koło 3 zł /mkw i kolor około 6 zł /m. kw.

Acha malowanie - to cena na gotowo niezależna od ilości warstw. Należy na to zwrócić uwagę, bo u mojej koleżanki tacy co jej malowali- jedną uporczywą ścianę malowali chyba 3 razy i za każdym razem doliczali jej metry.

Pozdrawiam

.......Acha malowanie - to cena na gotowo niezależna od ilości warstw. Należy na to zwrócić uwagę, bo u mojej koleżanki tacy co jej malowali- jedną uporczywą ścianę malowali chyba 3 razy i za każdym razem doliczali jej metry.

Pozdrawiam

Ja zawsze liczę się z tym że na 2x może nie pokryć... a jak pokryje to mój zysk... ale jak ktoś karze mi malować tandetną farbą i nie kryje jeszcze za trzecim razem to doliczam.

Poddasze to oczywiście :

- ułożenie wełny mineralnej

- połozenie folii

- montaż konstrukcji metalowej

- montaż płyt g-k

- szpachlowanie spoin wraz z siatką (taśmą) antyrysową lub flizeliną

- "szlifowanie" szpachlowanych miejsc

- akrylowanie łączeń

czyli wszystko pod malowanie.

cena w moim regionie to od 40 do 50 zł + VAT /m2 poddasza