Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ALE MAM SUPER SCHODY...NAPRAWDE POLECAM WAM TĄ FIRMĘ

Gość Kasia z Rzeszowa

Recommended Posts

Gość Kasia z Rzeszowa
Niedawno wprowadziłam sie do własnego domu. To wspaniałe uczucie ale najbardziej podobają mi się schody w moim domu. Nie jakieś tam wylewane czy obijane jakimiś płytkami tylko prawdziwe samonośne(tak to się chyba nazywa) schody z drewna.

Tak, to zdecydowanie wygląda na reklamę. "Niedawno wprowadziłam sie do własnego domu. To wspaniałe uczucie ale najbardziej podobają mi się schody w moim domu. Nie jakieś tam wylewane czy obijane jakimiś płytkami tylko prawdziwe samonośne(tak to się chyba nazywa) schody z drewna.". Kto tak pisze? A dlaczego to jakieś tam wylewane i obijane są brzydsze? Kasi-Wasiaka nie stać na inną formę reklamy, tylko na forum? Bo bezpłatna?

Codziennie dostaje taki spam na darmowe konta emailowe. Wszystkie listy są podobne:

"Cześć. Tu Baśka, Kaśka (etc). Nie wiem czy mnie pamiętasz....

... zajrzyj na stronę www.xxx.xxx"

Forma wypowiedzi z podpisem włącznie świadczą o reklamowym charakterze wiadomości i nie maja nic wspólnego z wymianą doświadczeń.

To przykre że reklamy wciskane są aż tak nachalne. Pełno ich na wycieraczkach przed drzwiami, na klamkach, w skrzynce pocztowej (tradycyjnej i emailowej), za wycieraczkami samochodów, w bramach wjazdowych, czy nawrzucanych do ogródka. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem aby pozbierać te śmiecie i przejść się po tych reklamujących się instytucjach i powtykać im je wszędzie gdzie się da. Zacznę chyba od hipermarketów.

Gość draco

Schody Rintala są naprawde bardzo drogie. Kilka dni temu oglądałem w salonie Rintala w Sopocie i Jeden z prostrzych modeli samonośnych, pani wyceniła mi na 8000, jak za 13 schodków to troche dużo.

Całkowicie rozwaliła mnie końcowa wypowiedz: ' Acha jeszcze poręcz na górze, 1,5 metra, 600 złotych...'

Zacząłem sie dowiadywać w inych firmach i u rzemieślników, zdecydowanie zawsze wypowiadali sie firmie Rintal jako drogiej i mało konkurencyjnej. Wiec nawet u swojej konkurencji ma taką sławe

Schody wygladaja naprawde ładnie, i dość solidnie ale za tą cenę to moge sobie je sam wystrugać, :wink:

Czy zna ktoś solidnego rzemieślnika z okolic trójmiasta?

będę wdzięczny za podpowiedź.

draco

Generalnie sa to schody baaaardzo drogie. Szukając schodów do mieszkania w bloku - dwupoziomowego, bylismy tez i w firmie Rental. Ostatecznie wybraliśmy majstra, który zrobił bardzo ładne schody z jesionu za 5 tys. Za te pieniadze w Rentalu można było kupić najprostszy model - bez barierek, z tak wyciętymi stopniami, że jeden stopień jest szerszy po prawej stronie, następny - po lewej :lol:

Oczywiście nie wybraliśmy, schody takie jak nam się podobały - ok. 10 tys.

magero

to ze drogie nie oznacza zle. Natomiast ZLA jest praktyka Pani Kasi.

co do schodow: w okolicach Poznania stopien najtaniej mozna dostac za 150PLN bez barierek (druga rzecz ze nie zawsze ona musi byc). Z okolic Poznania moge polecic przynajmniej dwie powazne firmy ktore wycenily mi 17 stopni z porecza wzdluz schodow a bez barierek napietrze za okolo 6..7kPLN - samonosne, stal proszkowa. W stali nierdzewnej trzeba dodac 2kPLN. Schodow drewnianych nie nalezy wg mnie porownjywac z metalowymi.

Gość Kasia z Rzeszowa
Schody owszem nie były najtańsze, razem z montażem kosztowały niecałe 8 tyś. Przekonała nas jednak stylistyka i poczucie lekkości. Mamy stosunkowo niewielki salon i jedynie zastosowanie schodów samonośnych wydawało się odpowiednie. Zresztą schody tego typu mieliśmy w projekcie. Jeżeli chodzi o cene to dało by się to zrobić nieco taniej natomiast kosztem jakości drewna i atrakcyjności. Nie wdaje się w szczeguły techniczne bo się na tym nie znam. Podobne schody zamontowali nasi znajomi i jak na razie są zadowoleni. Ładne schody robi też firma "Marchewka" z Wrocławia chyba ale cena nas powaliła na kolana, prawie 2 i pół raza wiecej niż my zapłaciliśmy. Pozdrawiam osobę, która porównała mnie do hiprmarketu czy czegoś takiego :)