Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prezent pod choinkę

Mario B

Recommended Posts

..

utylizacja sztucznej choinki jest ogromnie szkodliwa dla środowiska.

A z naturalnej, po jej dobrym wysuszeniu, powstawało kiedyś parę sprzętów kuchennych, a odpadki wykorzystywano do rozpałki w piecu.

Kiedyś nic się nie marnowało i zaśmiecania środowiska nie było.

ale naturalna musi urosnąć a potem trzeba ją ściąć. A sztuczna - raz kupiona i do końca życia spokój :wink: A potem dzieci dziedziczą. Kto tu mówi o utylizacji :roll: Powiem więcej, moi rodzice nawet nie fatygują się rozbierać, taką ubraną na strych wstawiają pod folią, na następne święta już gotowa :lol:

...a z tymi prezentami to lepiej podpowiedzieć cos dziecku, doradzić, czy pozwolic niech samo zdecyduję, i wybierze?!

Zależy od dziecka. Są takie, że jak dostaną wybór, to zażyczą sobie laptopa, Ipoda i robota -pieska. Moja dla odmiany stwierdza - nie wiem. Nie znoszę tej prezentowej gorączki, człowiek chcia by, żeby wszyscy się cieszyli i na koniec pada na twarz i nie ma siły się cieszyć z tego, co sam dostanie.

Ja generalnie zasadę mam taką - dzieciom wybiera prezenty córa. Naogół trafia w gusta. Sama ma 11 lat. Dla starszych kupuję ja -paniom, mąż -panom. Najgorzej co dla córki - ucieszyła by się z laptopa, wiem, ale go nie dostanie. Za wcześnie. Więc muszę coś wymyśleć. Ale nie wybiera sama, przecież to Mikołaj ma przynieść, nie ważne czy się w niego wierzy, czy nie :D

z tymi laptopami to jak ze słodyczami, co za dużo to nie zdrowo...hi,hi.. :wink: .a tak powaznie, może rzeczywiście za wcześnie, wyobraź sobie co bedzie chciała później jak teraz laptopa dostanie... :lol:

To nie o to chodzi.

Na razie korzysta ze wspólnego kompa z limitowanym dostępem. I moge sprawdzić, jakie strony odwiedza, jeszcze nie wpadła na kasowanie historii. jak bym jej kupiła własny, to hulaj dusza, cały dzien przed monitorem i bez kontroli. własny, to własny :D Dlatego jeszcze za wcześnie. Na razie kontrola jest konieczna...