stefa1 25.10.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 hm, nie pomyslałam o tym - w związku ze sztuczna choinka - zgadzam się, przekonaliście mnie, w tym roku, kupuje zywą! ...a z tymi prezentami to lepiej podpowiedzieć cos dziecku, doradzić, czy pozwolic niech samo zdecyduję, i wybierze?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.10.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 .. utylizacja sztucznej choinki jest ogromnie szkodliwa dla środowiska. A z naturalnej, po jej dobrym wysuszeniu, powstawało kiedyś parę sprzętów kuchennych, a odpadki wykorzystywano do rozpałki w piecu. Kiedyś nic się nie marnowało i zaśmiecania środowiska nie było. ale naturalna musi urosnąć a potem trzeba ją ściąć. A sztuczna - raz kupiona i do końca życia spokój A potem dzieci dziedziczą. Kto tu mówi o utylizacji Powiem więcej, moi rodzice nawet nie fatygują się rozbierać, taką ubraną na strych wstawiają pod folią, na następne święta już gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 27.10.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A my posadziliśmy w ogrodzie dwie byłe choinki naszych kolegów jedna się niestety nie przyjęła, druga i owszem Tylko na następne już ciężko będzie znaleźc miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.10.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ...a z tymi prezentami to lepiej podpowiedzieć cos dziecku, doradzić, czy pozwolic niech samo zdecyduję, i wybierze?! Zależy od dziecka. Są takie, że jak dostaną wybór, to zażyczą sobie laptopa, Ipoda i robota -pieska. Moja dla odmiany stwierdza - nie wiem. Nie znoszę tej prezentowej gorączki, człowiek chcia by, żeby wszyscy się cieszyli i na koniec pada na twarz i nie ma siły się cieszyć z tego, co sam dostanie. Ja generalnie zasadę mam taką - dzieciom wybiera prezenty córa. Naogół trafia w gusta. Sama ma 11 lat. Dla starszych kupuję ja -paniom, mąż -panom. Najgorzej co dla córki - ucieszyła by się z laptopa, wiem, ale go nie dostanie. Za wcześnie. Więc muszę coś wymyśleć. Ale nie wybiera sama, przecież to Mikołaj ma przynieść, nie ważne czy się w niego wierzy, czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 27.10.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 z tymi laptopami to jak ze słodyczami, co za dużo to nie zdrowo...hi,hi.. .a tak powaznie, może rzeczywiście za wcześnie, wyobraź sobie co bedzie chciała później jak teraz laptopa dostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.10.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 z tymi laptopami to jak ze słodyczami, co za dużo to nie zdrowo...hi,hi.. .a tak powaznie, może rzeczywiście za wcześnie, wyobraź sobie co bedzie chciała później jak teraz laptopa dostanie... To nie o to chodzi. Na razie korzysta ze wspólnego kompa z limitowanym dostępem. I moge sprawdzić, jakie strony odwiedza, jeszcze nie wpadła na kasowanie historii. jak bym jej kupiła własny, to hulaj dusza, cały dzien przed monitorem i bez kontroli. własny, to własny Dlatego jeszcze za wcześnie. Na razie kontrola jest konieczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 29.10.2008 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 no madrze, madrze! nieświadomość dzieci to nasz sprzymierzeniec, he,he,he, jak wpadnie, że mozna kasowac historie, to trzeba bedzie pogadac na powaznie i jakies inne wybiegi wymysleć , przeciez nie o to chodzi, żeby bawic sie w kotka i myszke, mamy wierzyc naszym dzieciom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.10.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 zasada ograniczonego zaufania wierzę i ...sprawdzam na ile się da dyskretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 30.10.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 fajnie EZS, sznuje takich ludzi!!! swoja drogą, chętnie bym kupiła jakąś ciekawa gierke i pograła z Olką, córka mojej koleżanki, ma 10 lat i juz sobie świetnie radzi przy kopie, od takiego dzieciaka można sie sporo nauczyc ciekawych zabiegów i wybiegów w grach, one tak szybko sie ucza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts