Baru 16.12.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Sonika!Jakby co to pamiętaj, że do mnie nie tak daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.12.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Lump praski ma rację. Czasami trzeba pomóc sobie chemią, a od tego rodzaju przepisywania jest lekarz psychiatra. Przestańcie się go bać, to nie szarlatan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.12.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Depresje m o z n a i t r z e b a leczyc. Trzeba ja jednak z d i a g n o z o w a c. I do tego i tylko do tego sluzy lekarz psychiatra ! A nie do tego zeby, jak popularna gadka niesie " zrobic z was wariata". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 16.12.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Trzeba,to przede wszystkim nauczyć się pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.12.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Sonika, pamiętaj, że zawsze znajdę czas dla Ciebie, jeśli chciałabyś pogadać, przyjechać...jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.12.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Mhm, milo zes wylapal meritum sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 17.12.2007 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Depresja nie depresja, bez ortografii ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.12.2007 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Jeszcze raz serdecznie dziękuję WSZYSTKIM za wsparcie . Jednak najlepszą terapią jest móc się wygadać. No i ortografia - do odciągania myśli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.12.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Jesli nie rozumiesz co to depresja - depresja, depresja, - jednostka chorobowa - to nie pisz bzdur, nikt specjalny. Gdyby depresja polegala na wmawianiu to ludzie by samobojstw nie popelniali. Polacy chyba nie sa w stanie zrozumiec co to jest d e p r e s j a dopoki ich sama nie dopadnie albo ktos w rodzinie nie zachoruje. a psychiatra jest takim samym lekarzem jak kazdy inny lekarz i jest po to by pomoc. Rownie dobrze mozesz napisac, zeby nie chodzic do dentysty bo ci wmowi bol zeba. Jesli kobieta jedzie na prochach ktore nie pomagaja, nie moze spac i ma permanentnego dola nie zaszkodzi jesli sie skonsultuje z lekarzem - jesli boisz sie psychiatry porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem rodzinnym. Zdrowie psychiczne jest tak samo wazne jak zdrowie fizyczne, ale co ja sie bede tu produkowac gdy przeciwko mnie staja tacy eksperci, ktorzy twierdza, ze depresja jako jednostka chorobowa to kwestia ' wmowienia wam jej przez lekarza. Wzniesmy oczy do nieba , i wyjedzmy na narty albo cos. Jesli nie rozumiesz co to depresja - depresja, depresja, - jednostka chorobowa - to nie pisz bzdur, nikt specjalny. Właśnie wiem a to taka sobie statystyka..........tymczasem ponad 3/4 osób cierpiących na depresję w ogóle nie trafia do lekarza, a z grupy zgłaszających się wiele przypadków jest błędnie zdiagnozowanych. Często także, nawet przy prawidłowo postawionym rozpoznaniu, stosuje się niewłaściwe leczenie. Takie są wnioski zakończonych niedawno badań koordynowanych przez Światową Organizację Zdrowia (WHO), obejmujących 15 ośrodków z 14 krajów świata. Z przeanalizowanej grupy 25 tysięcy osób zgłaszających się po pomoc lekarską tylko 5 % skarżyło się na problemy psychiczne, choć w wyniku badań chorobę psychiczną (najczęściej depresję) rozpoznano u 24%, u dalszych 9% zaś jej wysokie prawdopodobieństwo...... Sprawdzono również, jak często lekarze mylą się przy stawianiu diagnozy. Okazało się, że w Szanghaju na przykład choroby psychicznej nie rozpoznano aż w 84% przypadków, podczas gdy w Weronie przeoczono ich 25% (średnio, we wszystkich badanych ośrodkach, 50% prawidłowych diagnoz). Powszechnie stwierdzono też, że osoby cierpiące na choroby psychiczne (w tym depresję) są nieprawidłowo leczone mimo istnienia odpowiednich ku temu środków. Lekarze najczęściej przepisują te same leki cierpiącym na depresję, jak i na zaburzenia lękowe z napadami paniki, czyli terapia nie ma związku z diagnozą i w efekcie pogłębia jeszcze stan chorego. Depresja jest chorobą, która w ponad połowie przypadków pozostaje nierozpoznana i nieleczona. Często mylona jest ze zwykłym dołkiem psychicznym, w który wszyscy od czasu do czasu wpadamy. Lepsze zło bez ingerencji lekarza psychiatry.Tak mówię bo przykład złej diagnozy w rodzinie doprowadził do tragedii.Nie napisałem ,że ma nie korzystać z pomocy lekarza tylko ,że moim skromnym zdaniem lekarz w tym stanie jest jej niepotrzebny.Jeżeli chce niech idzie jej wola ale ja pozostanę przy swoim..ot i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 17.12.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 sonisia ciesze sie , ze widze cie usmiechnieta jakbys chciala odwiedzic Slask , chetnie Ci potowarzysze ............ty sie zastanow jeszcze z tym Sylwestrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.12.2007 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 O Sylwestrze myślę, ale póki co nie ma chętnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 17.12.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 przed lub po tez mozna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.12.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 O Sylwestrze myślę, ale póki co nie ma chętnego. Ja mogę pokazać Ci piękny Lublin i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 17.12.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 O Sylwestrze myślę, ale póki co nie ma chętnego. Ja mogę pokazać Ci piękny Lublin i nie tylko a nie moglbys byc chetnym ? tzn ..zmiennikiem soniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.12.2007 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 przed lub po tez mozna ... To trzeba było tak od razu Frosia, bo tym Sylwestrem czułam się bardzo ograniczona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.12.2007 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 O Sylwestrze myślę, ale póki co nie ma chętnego. Ja mogę pokazać Ci piękny Lublin i nie tylko Chyba mnie czeka podróż po Polsce - dzięki NS . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.12.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 O Sylwestrze myślę, ale póki co nie ma chętnego. Ja mogę pokazać Ci piękny Lublin i nie tylko a nie moglbys byc chetnym ? tzn ..zmiennikiem soniki Otóż to, Frosia dobrze prawi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 17.12.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 przed lub po tez mozna ... To trzeba było tak od razu Frosia, bo tym Sylwestrem czułam się bardzo ograniczona . poprosze pani grafik moze byc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.12.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 O Sylwestrze myślę, ale póki co nie ma chętnego. Ja mogę pokazać Ci piękny Lublin i nie tylko a nie moglbys byc chetnym ? tzn ..zmiennikiem soniki Otóż to, Frosia dobrze prawi . Przeca napisałem ,że :i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.12.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Soniczko bardzo Ci wspólczuję. Przykro mi, że musisz przez to przechodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts