basiab 14.12.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Witam wszystkich serdecznie.Będzie mi miło gościć każdego kto zechce towarzyszyć nam w drodze do naszego upragnionego domku. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.12.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 basiab ja Wa,m chętnie pokibicuje w Waszej drodze do własnego domku Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 15.12.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 basiu !!! no wreszcie !!!! co sie natrzymalam kciukasow i naplulam , to ...tylko ty wiesz .. ale sie udalo i macie juz upragniony kawalek ziemi , w dodatku calkiem ladny troche zaluje , ze nie wzielismy tej dzialki w Sadowie , ale....u mnie tez jest ladnie , a do Lublinca bede jezdzic do ...Biedronki na zakupy i do Ciebie Zycze Tobie basiu szybkiej i udanej budowy i zapowiadam , ze bede czestym gosciem w twoich komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 15.12.2007 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Rom bardzo dziękuję za odwiedziny i serdecznie zapraszam do częstych odwiedzin. Od poniedziałku zaczynam papierologię, więc mam nadzieję, że cały czas coś się będzie działo Frosiu już raz to zrobiłam, ale jeszcze raz za wszystko bardzo dziękuję. Twoje wsparcie wiele dla mnie znaczyło i dlaej znaczy więc nie przestawaj Ja też żałuję, że jednak tej działeczki w Sadowiu nie kupiłaś, ale na szczęście odległość między naszymi przyszłymi domkami jest nie duża. A w moich komentarzach czuj się jak u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.12.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 hihi jak raz się pojawię to już się nie odczepię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 15.12.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 hihi jak raz się pojawię to już się nie odczepię zastanawiam sie , dlaczego cie jeszcze u mnie nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.12.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 jak to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 15.12.2007 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Rom to bardzo sie cieszę, im więcej życzliwych osób tym milej i weselej, a budowa będzie szybciej postępowała. A na jakim ty jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 15.12.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 To i my się wpiszemy i pokibicujemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 15.12.2007 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Ola&Tomek witam u siebie. Mam nadzieję że będziecie zaglądać i jak trzeba będzie doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.12.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Rom to bardzo sie cieszę, im więcej życzliwych osób tym milej i weselej, a budowa będzie szybciej postępowała. A na jakim ty jesteś etapie? od roku mieszkam w niewykończonym domku. Zajmujemy na razie dół a góra czeka sobie na wykończenie. Jeszcze50 lat i już nasz domek będzie skończony .......i będziemy się mogli wziąść za remonty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.12.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 basiab jakoś pomysł siatki leśnej średnio mnie przekonuje. Nie lepiej wydać trochę więcej i zrobić porządną siatkę ze słupkami? Murki już niekoniecznie muszą być. Siatka leśna kojarzy mi się jakoś z prowizorką. Cienka, krucha.....ale może mnie przekonasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.12.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Też zajrzałam i ... jeśli pozwolisz zostanę na dłużej!! Ładna ta Wasza "Orchidea"!! Powodzenia życzę we wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 15.12.2007 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Braza bardzo się cieszę że do mnie zawitałaś i chcesz tu bywać, oby jak najczęściej. Rom ja do tej leśnej też nie jestem przekonana, stąd te pnącza, żeby ją zakryć. Mamy do ogrodzenia 2,6 ha w tym kawałek lasu, więc trochę tych słupków i siatki będzie. Kurcze nie wiem ile to może być metrów bieżących, może jeszcze wpadniemy na jakiś inny pomysł. A co sądzisz o żywopłocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.12.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Też pozwoliłam sobie wpaść tu i... zatchnęło mnie! Ależ masz miejsca na ogród!!!Rzeczywiście z ogrodzeniem będzie nielichy kłopot, chyba, że w totka wygrasz. Sam żywopłot? Niby ładny, ale czy tego KTOŚ nie zje? Musiałby być z czegoś, czego okoliczna żywizna nie lubi. A i tak może po prostu staranować nie konsumując. No i żywopłot musi urosnąć... Chyba bym zostawiła tę siatkę leśną, a przed nią posadziła żywopłot. Krzaczki ją zasłonią, a siatka zabezpieczy krzaczki przez zjedzeniem. Jeżeli słupki będą porządne, to w razie nagłego wzbogacenia zawsze można na nich powiesić lepszą siatkę. PS. Niezłą piekarnię macie w Lublińcu! Zawsze z podróży służbowych mój małż przywozi chlebek i sernik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.12.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 upsssss 2,6 ha no to uznaj moje wcześniejsze porady płotowe za niebyłe. Dawaj siatkę leśną. Na zwykłą siatkę ocynkowaną wydasz majątek!!! To już lepiej inwestować w dom. A siatę zawsze będzie można zmienić. Zgadzam sie w pełni z Agdusią - zainwestuj w metalowe słupki wbetonowane w ziemię. Nie dawaj drewnianych bo po paru latach zgniją i się przewrócą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 16.12.2007 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Agduś dzięki za odwiedziny i oczywiście rady. Ja też tak właśnie to wszystko sobie zaplanowałam. W dzienniku zapytałam o radę, bo uznałam, że pewnie jeszcze dużo rzeczy nie wiem, a może jest ktoś kto grodził taki duży obszar i wymyślił coś fajnego:) Chętnie poczytam twoją historię, ale pewnie troszkę mi to zajmie Rom no troszke tego jest, ale urok tego miejsca rekompensuje nam te wieksze koszty. Tylko musimy się właśnie od tej zwierzyny odgrodzić (dziki lubią zaglądać) no i od obcych także. Życzę wszystkim miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.12.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Jako pnącze niejadalne w całości, doskonale zabezpieczające przed "obcymi" i zarazem pożyteczne polecam jeżyny. Takie zwykłe - kolczaste. Jak się dobrze rozrosną, będą nieprzebyty gąszcz stanowiły. Widziałam kiedyś tak obrośnięty płot - odrzucał samym widokiem. A jeżynki były nagrodą dla cierpliwych i ostrożnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 16.12.2007 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Agduś świetny pomysł. Jeżynki nie przyszły mi do głowy, a to połączenie przyjemnego z pożytecznym. Już widzę te słoiczki z powidłami jeżynowymi i buteleczki z sokiem, a dla obcych rzeczywiście będzie kłującą barierą. Bardzo dziękuję, bardzo mi się to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.12.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts