Rom 16.12.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Agduś fajny pomysł z tymi jeżynami. Rzeczywiście tworzą gęstą kolczastą zasłonę a możnaby stworzyć jakąś konstrukcję dla podparcia tych jeżyn i wtedy zasłaniałyby przed ciekawskimi. I na dodatek te rozpływające się w ustach słodkie jeżyny. MMMMMMMMM aż mi ślinka cieknie. Tylko ile się czeka zanim utworzy się z nich gęsty zywopłot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 17.12.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 widze, ze tu ruch jak w Rzymie dwa dni mnie nie bylo i juz mi kolezanke ie odbija baska pomysl z jezynami mnie sie podobac , tzn. chce powiedziec , ze bardzo lubie .. dzika roza tez fajnie wyglada , no i zdrowa tez jest jakby co u mnie pelno krzakow tej dzikiej naokolo to mozna ..no wiesz a jeszcze jakby tak winorosl albo jakies kiwi ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.12.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 frosch wg mnie z winoroślą jest jeden problem. Na jesień jak taka winorośl zrzuci liście to w sumie zostaja cienkie patyki i wygląda to tak jakby się nie miało tego żywopłotu. Lepiej na żywopłot dać coś zimozielonego albo coś gęstrzego. A winogronka uwielbiam A winko jescze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 17.12.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 na moje oko basia ma tyle metrow do obsadzenia , ze znajdzie miejsce na wszystkie roslinki, jakie sobie wymarzy w zasadzie wszystkie pnacza (oprocz bluszczu ) zrzucaja liscie na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 17.12.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Witam cieplutko moich odwiedzających. Cieszę się, że niektórzy juz się u mnie zadomowili Frosiu masz zupełną rację, ja już też myślałam o tym żeby posadzić kilka roślin. Przyznam, że zachorowałam na takiego berberyska tylko nie wiem czy ja antytalent ogrodniczy poradzę sobie z jakimikolwiek roślinkami: http://img107.imageshack.us/img107/5653/berberisthrose20glow1gx0.jpg Jakby co to widziałam jedną taką co świetnie łopatą włada i chyba zna się na takich rzeczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.12.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 basiab super że tak łatwo i szybko wszystko idzie do przodu. Mam nadzieję, że cała budowa tak łatwo i gładko Wam przejdzie.A nie macie jakiejś innej opcji oprócz ogrzewania elektrycznego??Bo to strasznie drogo wychodzi. A może propan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 18.12.2007 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Rom butli ogródku, a tym bardziej w domu (olej) nigdy nie zaakceptuje. Gazu z sieci jeszcze u nas nie ma, chociaż podobno w przyszłym roku ma być, tylko ja wogóle gazu bym nie chciała, ale jeszcze zobaczymy. Czy można jakoś wyliczyć ile mniej wiecej będzie się płaciło za prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.12.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 aco ci w butli przeszkadza? Ja wiem że cudownie to ona nie wygląda ale wiem że ogrzewanie prądem wychodzi dużo drożej a to do mnie przemawia. Kiedyś Murator o tym pisał ale nie wiem w jakim numerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 18.12.2007 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ja tak ogólnie jestem przewrażliwiona i wielu rzeczy się boję Co do kosztów to czytałam trochę na ten temat na forum i wydaje mi się że w porównaniu do gazu płynnego i oleju prąd wychodzi troszke lepiej (ale może się mylę) Jeśli pociągna gazociąg to pewnie bedzie to gaz z sieci + kominek z płaszczem wodnym. Oczywiscie chcę porządnie ocieplić dom i zamontować rekuperator wiec może z tym prądem nie byłoby tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 18.12.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam cieplutko moich odwiedzających. Cieszę się, że niektórzy juz się u mnie zadomowili Frosiu masz zupełną rację, ja już też myślałam o tym żeby posadzić kilka roślin. Przyznam, że zachorowałam na takiego berberyska tylko nie wiem czy ja antytalent ogrodniczy poradzę sobie z jakimikolwiek roślinkami: http://img107.imageshack.us/img107/5653/berberisthrose20glow1gx0.jpg Jakby co to widziałam jedną taką co świetnie łopatą włada i chyba zna się na takich rzeczach berberysek sliczny, ale...zdaje sie kluje glowy jednak nie dam dasz rade !!!! w razie pozyczymy czarodziejskie czerwone adidaski nie wiem o kim mowisz .....ta z lopata to niby kto ??? p.s. zalatwilas pana Marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 18.12.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 wlasnie doczytalam czy ja juz kiedys wspominalam , ze jak zalatwiac sprawy papierkowe to tylko w Lublincu ??? bez kitu , ta gmina ma mistrza swiata w pozytywnym i szybkim zalatwianiu petentow aha ....zostawilabym chyba to szambo i te Kw , jak dla mnie i tak za duzo zobacz jak to jest z abonamentem? zebys niepotrzebnie nie przeplacala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 18.12.2007 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Frosiu berberysek kłuje oj kłuje ale mi tez o to troszkę chodzi, może to w jakimś stopniu ostudzi zapędy potencjalnych włamywaczy. Ale musisz przyznać że wygląda pięknie Wracając jeszcze do urzędników w naszym kochanym mieście to zapytałam dzisiaj Pani w wydziale budownictwa jak długo teraz czeka się na pozwolenie i powiedziała mi że jak działka nie jest w granicy to tydzień czasu Baaaardzo się z tego cieszę. Teraz tylko czekam na projekt i adaptację. Jedynie czego troszke się obawiam to ta nieszczęsna rozbiórka. Jak już bedzie po wszystkim to napewno odetchnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 18.12.2007 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 A co do KW to licze że jutro wszystkiego sie dowiem, tylko my dalej nie jesteśmy zdecydowani czym ogrzewać Już prawie jestem też zdecydowana że zostanie szambo chyba warto poczekać na kanalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.12.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Basiab toż to normalnie wielka chata jak u Kalingtonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 18.12.2007 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Rom 160 m2 użytkowej to raczej chyba tak średnio. Mały nie jest ale do dużego to mu jeszcze troszkę brakuje Dla nas jest idealny i śliczniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.12.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ale razem 211 tego by się już Blejk Karington nie powstydził.Tylko co na Kristal Haha ale mi się zebrało na telewizyjne wspominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.12.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Czytam i oczy mi ze zdumienia wychodą z orbit! To w Polsce są takie urzędy??? Przywracasz mi wiarę w ludzi! Rzeczywiście szambo jest drogie w eksploatacji. Wprawdzie miejsca na poś drenażową Ci nie brakuje, ale rzeczywiście wizja zapchanego drenażu mnie przeraziła. Zastanawiałaś się nad poś biologiczno-mechaniczną bez drenażu? Nasza kosztowała 7000 tys i wyszło nam z wyliczeń, że po trzech latach zaczyna być znacznie tańsza w eksploatacji niż szambo a nawet kanaliza (po uwzględnieniu zużycia prądu). My też nie mamy gazu i podobnie jak Ty miałam poważne obawy co do bezpieczeństwa (wiem, że przesadzone), wygody i kosztów gazu z butli. W końcu zdecydowaliśmy się na pc i to chyba (na razie na to wygląda) była dobra decyzja. Żałuję tylko, że nie wiedzieliśmy o możliwości współpracy pc z kominkiem, jak to zrobiła ta sama firma u dominikims. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 18.12.2007 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 211 to z garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.12.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 PS. Kiedy pierwszy raz zobaczyłam Wasz projekt, powiększenie tej sypialni wydało mi się rzeczą wręcz oczywistą. Domek rzeczywiście jest ładny, ale energooszczędny to już na pewno nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 18.12.2007 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Agduś ja sama jestem w szoku, ale juz parę miesięcy temu jak mieszkałam jeszcze w Warszawie, to pani z urzędu gminy dyktowała mi przez telefon jak mam wypełnić wniosek na Warunki Zabudowy . Do tej pory martwiłam się, że przez opóźnienie z zakupem dzialki nie zdążymy do wiosny załatwić papierków, ale teraz myślę, że jest duże prawdopodobieństwo że będzie ok Jeśli chodzi o ogrzewanie też myślałam nad PC ale ja chcę mieć deski w salonie i pokojach więc odpadła no i nie wiem jak będzie z realnymi kosztami. Czy mogę cię prosić o więcej informacji na temat twojej POŚ jaka jest w użytkowaniu i oczywiście koszty? Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts