Iro 13.08.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Jestem w trakcie budowy na nowym osiedlu, gdzie jeszcze nie wszędzie dochodzą linie telefoniczne. W tej chwili mam dwa numery w bloku i chciałbym je przenieść, a właściwie muszę przenieść bo są mi niezbędne. Tymczasen TP SA odpowiada, że nie ma technicznych mozliwości (XXI wiek, prawie UE ). Na ulicy, gdzie stoi mój dom kilka osób ma telefony - jakieś 100m ode mnie. Także sąsiad, którego mam niemal "na plecach". Czy może wiecie, czy są jakieś regulacje prawne w tym temacie, czy TP SA mogę jakoś "zmusić" czy co najwyżej pocałować w ... I co z numerami, które już mam? Jak sprzedam mieszkanie, a nie przeniosą mi numerów to muszę je "oddać"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciampur 13.08.2003 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Zapytaj TPSA czy można podłączyć linie ISDN . Jak masz sąsiada z telefonem i u niego może być ISDN to mogą dać jemu stary numer a twoje jako tkz MSN . Niestety jest to dobra wola Tpsa. Jak sie to nie uda zawsze możesz zażądać od tpsa abu np przez 6 miesięcy na starym numerze gaduła powiadamiała o twoim nowym numerze. Opłata jest chyba dosyć niska za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 14.08.2003 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Do czego prowadzi monopol. Tu u nas juz byly monopolista (Belgacom, ktory przed likwidacja monopolu zachowywal sie tak samo jak tepsa) proponuje, ze przeniesie mi na nowe miejsce linie i podlaczy ja do nowo postawionego budynku ZA DARMO. Oczywiscie, numer moge zachowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.08.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 U nas na naszym nowo budowanym osiedlu wszyscy złozylismy wnioski o załozenie telefonow...cos kolo 40 osób tepsa owszem wnioski przyjeła i wiecie co?? zaczeli do wszystkich wydzwanic ze podłacza nam telefony na radio hihi w XXI wieku, nikt sie nie zgodził...a jeden nerwowy były wojskowy palnął nawet do dyrektora coby sobie to radio w d... wsadził i regulował.. narzaie tepsa liczy czy warto polozyc kabel....to jest dopiero myslenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasz 14.08.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Czy nie ma jeszcze przepisów które zmuszłayby TPSA jako "dużego operatora" do podłączenia każdego chętnego w ciągu 6 miesięcy? Słyszałem kiedyś że ma być takie prawo. BTW, sam za rok będę miał przeprowadzke z bloku, do TPSA jeszcze nie uderzyłem, najbliższe słupy napowietrzne ok 100m ode mnie, po drugiej stronie drogi. Z przejściem przez drogę mieliby rzeczywiści kłopot, bo linią napowietrzną trudno to zrobić ze względu na duże nachylenie terenu. Poza tym raczej nie życzę sobie wiszących sznurków.Czy w obecnych czasach TPSA robi do użytkowników kable napowietrzne, czy w ziemi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts