szdar77 16.12.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Tez zamierzam tak zrobić. Mój znajomy zrobił sobie taki strop w Rododendronie 5 i jak z jego obliczeń wyszło zostało mu ok 10000PLN w kieszenie w porównaniu z poddaszem w płycie . Czy faktycznie jest taniej przekonam sie jak będę robił sam , jakoś nie mam przekonania do płyty na poddaszu , ale to takie moje skrzywienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 16.12.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 bez sensu, a gdzie klimat poddasza ? gdzie okna dachowe...? gdzie posłuch deszczu odbijajćego sie od dachówki....? nigdy bym sie nie zgodził, jestem zwolennikiem lekkich konstrukcji szlieletowych, oczywiście poprawnie zrobionych dla śiętego spokoju pozdr A co to ma wspólnego z klimatem, deszczem i oknami dachowymi?! Według mnie strop nad poddaszem użytkowym ma zalety, ale żeby zastosować trzeba dokonać odpowiednich adaptacji na etapie projektu... każdy lubi co innego. jak napisałem wyżej ja nie wyobrażam sobie na poddaszu płyty monolitycznej. Po wykonaniu takiego stropu nie widzisz żadnej róznicy. A na pewno masz cieplej i nic Ci nie przemoknie jak coś przejdzie przez folię. A okna dachowe jak były są, a skosy jak były są Masz cieplej??? A od kiedy to beton ociepla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 A dach masz z pełnym deskowaniem? pełne deskowanie dałem tam gdzie na stropie sa skosy /miejsca niedostepne/ natomiast od miejsca gdzie strop jest płaski w góre do kalenicy tylko łatyCzy porównywałeś koszty stropu nad poddaszem do płyt k-g? mój strop był liczony - dlatego nie pchałem w niego masy betonu i stali - jako strop kosztowało to taniej od karton - gipsu /natomiast doszły koszty tynku, a tego juz nie porównywałem/ deskowanie i stemple miałem ze stropu nizej ale poniewaz było tego za mało wylałem strop w 2 ratach prety głowne stal fi 8 montazowe fi 6 - wiec ilosci raczej symboliczne i płyta najcieńsza z możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 16.12.2007 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 brzoza a ile dales na ten strop docieplenia i czym docieplales?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 17.12.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 No witam. Ja mam taki strop nad poddaszem.Strop z dziurawki zatopionej w betonie, potrzebne było pełne deskowanie, dobra ekipa i wyszło elegancko.Na stropie mam 10 cm styro (2x5 cm na zakładkę) i na to szlichta z betonu zbrojonego siatką.Skosy prościutkie, w domu ciepło, okna dachowe obrobione od wewnątrz GK.W sumie jestem zadowolony a jak widzę jak znajomi męczą się z GK to jestem zadowolony podwójnie. Na razie nie widzę jakichś wad takiego rozwiązania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 brzoza a ile dales na ten strop docieplenia i czym docieplales? pozdro skosy wełną / w tym wypadku spieszyło mi się - to miało byc szybko ołacone i pokryte/ a płaszczyne poziomą robiłem juz na spokojnie - pod dachem /to były takie "korytka" - bo zebra stropu były wypuszczone w góre a strop cieniutki / zalałem mieszanka której głownym składnikiem był granulat styropianowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 17.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 bez sensu, a gdzie klimat poddasza ? gdzie okna dachowe...? gdzie posłuch deszczu odbijajćego sie od dachówki....? nigdy bym sie nie zgodził, jestem zwolennikiem lekkich konstrukcji szlieletowych, oczywiście poprawnie zrobionych dla śiętego spokoju pozdr A co to ma wspólnego z klimatem, deszczem i oknami dachowymi?! Według mnie strop nad poddaszem użytkowym ma zalety, ale żeby zastosować trzeba dokonać odpowiednich adaptacji na etapie projektu... każdy lubi co innego. jak napisałem wyżej ja nie wyobrażam sobie na poddaszu płyty monolitycznej. Po wykonaniu takiego stropu nie widzisz żadnej róznicy. A na pewno masz cieplej i nic Ci nie przemoknie jak coś przejdzie przez folię. A okna dachowe jak były są, a skosy jak były są Masz cieplej??? A od kiedy to beton ociepla? haha beton cieplejsszy od wełny ?no to jak już tu spotkałem okreslenie "trumienka" Nam sie nastepna szykuje pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 17.12.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 A ja mam strop nad poddaszem i jestem z tego szczęśliwy że nie muszę oglądać tych popękanych gips-kartonów. Powiem krótko było mi ciężko podjąć decyzję ale namówili mnie do tego znajomi którzy właśnie w ten sposób robili i siostra która robiła poddasze z płyt G-K ( cytuję siostrę - "największy błąd"). Więc każdy robi jak komu pasuje. Ktoś pisał ,że nie da się okien dachowych w takim stropie zrobić owszem da się mam takowe 3 szt. i 2 jaskółki. I jak najbardziej polecam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 17.12.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 A ja mam strop nad poddaszem i jestem z tego szczęśliwy że nie muszę oglądać tych popękanych gips-kartonów. Powiem krótko było mi ciężko podjąć decyzję ale namówili mnie do tego znajomi którzy właśnie w ten sposób robili i siostra która robiła poddasze z płyt G-K ( cytuję siostrę - "największy błąd"). Więc każdy robi jak komu pasuje. Ktoś pisał ,że nie da się okien dachowych w takim stropie zrobić owszem da się mam takowe 3 szt. i 2 jaskółki. I jak najbardziej polecam takie rozwiązanie. mam pytanie; docieplenie skosow pod krokwiami czy miedzy krokwiami? mi proponuja na styropian dac siatke i klej zamiast betonu i pomysl mi sie ten podoba, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 18.12.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 mam pytanie; docieplenie skosow pod krokwiami czy miedzy krokwiami?mi proponuja na styropian dac siatke i klej zamiast betonu i pomysl mi sie ten podoba, pozdrawiam Ja nie mam styropianu tylko wełnę ale moi znajomi mają styropian i oni docieplali pod krokwiami. Ten klej to dobre rozwiązanie też będzie dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts