Gość Vd** 17.12.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 tylko ze przy nastawie 5/30 zamiast 15/90 elektronika bedzie wlanczala sie 3 razy czesciej, a elektronika nie lubi czestych zmian cykli. Pozdrawiam. Ale zużycie paliwa na pewno będzie mniejsze, z resztą emisja na pewno też. Polecam przeprowadzić test. Czyszczenie kotła też powinno być rzadsze Ciekawe czy Ci kocioł nadmiernie nie dymi? Czy 15 sekundowy zasyp nie powoduje pogorszenia doprowadzanego powietrza przez kanały w retorcie. Skoro tak to poprzez niedopalanie paliwa spada sprawność kotła. Producenci regulatorów na pewno wliczają ilość włącz/wył. O to bym się nie martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario74 20.12.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 WitamMój LING tez lepiej chodzi na krótkich czasach. Nie dymi i szybko sie nagrzewa. A co do szlakowania to wiele zależy od rodzaju węgla. Szyper mam przymknięty tak ok 25%. Na otwartym kominie kocioł sie wolniej nagrzewał i szybciej wychładzał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vd** 21.12.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam Mój LING tez lepiej chodzi na krótkich czasach. Nie dymi i szybko sie nagrzewa. A co do szlakowania to wiele zależy od rodzaju węgla. Szyper mam przymknięty tak ok 25%. Na otwartym kominie kocioł sie wolniej nagrzewał i szybciej wychładzał. Pozdrawiam Noooooo I tak powinno sie podchodzić do kotła Pozdrawiam użytkowników kotłów z serii Ling. Życzę Wesołych Świat !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablito36 27.11.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam . Mam Piec Viadrus LING COMBI 23KW. Mam wielkie problemy z ustawieniem odpowiednich parometrów. Jest bardzo duże zużycie węgla , a temperatura wody w piecu osiąga do 50 stopni. Nie wiem jak ustawić wentylator.Mam też bardzo duzo popiołu a piec jest bardzo obrany sadzą . Obecne ustawienia jakie posiadam toU1- 7 sekund (podawanie)U2- 60 sekund ( przerwa )U3- 18 minut ( postój )Bardzo prosze o POMOC! mój numer GG to 11868233 , lub poczta [email protected]. Będe wdzięczny za wszelkie informacje i rady . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 27.11.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Mój piec ma 25 kW, ekogroszek z Chwałowic.Podawanie 12 sek, przerwa 48 sekund, nadmuch 1 (minimalny) mocno przysłonięta przysłona na wentylatorze (została może 1/4 pow otworu). Przedmuch co 60 minut. Piec chodzi stabilnie, ostatni zasobnik wystarczył na 14 dni (150 kg) ale ten wystarczy chyba na 7-8 bo przyszły mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts